Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Peste un milion de kilometri salvatori

Peste un milion de kilometri salvatori

• în primul semestru, autosanitarele Serviciului Judeþean de Ambulanþã au parcurs 1,454 milioane de kilometri • cadrele medicale din aceastã instituþie au rãspuns la aproximativ 40.000 de solicitãri • 14.283 dintre ele au fost urgenþe majore, de grad 0 ºi I

Autosanitarele din dotarea Serviciului Judeþean de Ambulanþã (SJA) Neamþ au parcurs, în primele ºase luni ale anului 2006, 1.454.148 kilometri. Statisticile întocmite aratã cã ambulanþele s-au deplasat în teren ºi au rãspuns la 40.273 solicitãri. 14.283 dintre cazurile la care s-au deplasat echipajele medicale ale Ambulanþei Neamþ au fost urgenþe majore, de grad 0 ºi I, iar 13.303 au fost de grad II. Deºi nu sînt incluse în nici una dintre cele douã categorii de urgenþe, cele 11.611 transporturi fãcute pentru bolnavii cu insuficienþã renalã, care sînt dependenþi de dializã, reprezintã unul dintre segmentele importante din activitatea Serviciului Judeþean de Ambulanþã Neamþ.
Distanþele cele mai mari au fost fost parcurse de autosanitarele ultraperformante ale Serviciului Judeþean de Ambulanþã Neamþ, dotate cu aparaturã la standarde occidentale, care s-au deplasat la cele mai grave cazuri ºi au transportat bolnavi de la spitalele din judeþ la clinici universitare din întreaga þarã. Autosanitarele mai puþin performante din staþiile SJA au transportat bolnavii la unitãþile spitaliceºti cele mai apropiate din judeþ.
Majoritatea nemþenilor care au fost duºi la diverse spitale din judeþ ºi din afara acestuia au beneficiat de asistenþã medicalã calificatã ºi de mãsuri de prim-ajutor pe parcursul deplasãrii, înainte de internare, fie cã au fost transportaþi la spitalele din judeþ, fie cã, din cauza stãrii grave în care se aflau, au fost transferaþi la clinicile universitare din Iaºi, Tîrgu Mureº, Cluj ºi Bucureºti.
Statisticile de specialitate mai aratã cã numãrul maxim de urgenþe a fost înregistrat în luna aprilie.
Conform precizãrilor fãcute de doctor Letiþia Damoc, directorul Ambulanþei Neamþ, în 2006, activitatea instituþiei a fost mult mai bogatã ºi de mai bunã calitate faþã de anul anterior.
„Activitatea de urgenþã a fost foarte intensã, ca de altfel ºi aceea de transport. Apreciez cã a crescut mult calitatea serviciilor noastre, ca de altfel ºi promptitudinea cu care s-a rãspuns solicitãrilor ºi facem toate eforturile pentru a atinge un nivel de performanþã ridicat, apropiat de cel din Uniunea Europeanã, cãtre care tindem ºi la care ne raportãm. Pe cît s-a putut, am încercat sã rezolvãm criza de personal cu care ne-am confruntat în ultimii ani, din cauza exodului cãtre strãinãtate al asistenþilor, precum ºi din cauza plecãrii la rezidenþiat a medicilor. Din discuþiile purtate cu conducerea Ministerului Sãnãtãþii, am înþeles cã se vor mai scoate la concurs posturile vacante. Pentru ca activitatea noastrã sã mai cîºtige în calitate, ne-am propus completarea dotãrilor cu aparaturã medicalã performantã. Avem nevoie de mai multe electrocardiografe, defibrilatoare, pulsoximetre“, a declarat doctor Letiþia Damoc, director al Serviciului Judeþean de Ambulanþã Neamþ.

Articol afisat de 1615 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective