Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Chiriaºii din blocul 40, nesiguri de viitorul lor

Chiriaºii din blocul 40, nesiguri de viitorul lor

• aceºtia au venit sã cearã explicaþii de la edili în privinþa ordinelor de evacuare pe care le-au primit • de la 1 august, imobilul va intra în reabilitare prin ANL

Circa 40 de persoane, aproape toate de etnie romã, au venit vineri, 14 iulie, la sediul Primãriei Piatra Neamþ, pentru a-ºi arãta dezamãgirea faþã de atitudinea autoritãþilor locale pietrene de a le emite ordine de evacuare din blocul 40 de pe Aleea Tiparului. Þiganii au venit cu cãþel, cu purcel ºi, în faþa Primãriei Piatra Neamþ, au fost întîmpinaþi de Irina Hîrþe, consilier al primarului. Pentru cã erau prea mulþi, aceasta le-a propus sã se organizeze într-un comitet, format din cinci reprezentanþi, pentru a putea discuta civilizat.
ÃŽn blocul 40 sînt 200 de garsoniere, toate locuite în special de þigani. Aceºtia stau, în mare parte, fãrã forme legale, iar ordinul de evacuare i-a deranjat, susþinînd cã nu au unde locui în altã parte. Viceprimarul Vasile Ouatu susþine cã þiganilor evacuaþi le vor fi gãsite alte spaþii în care sã locuiascã. Rãmîne de vãzut dacã pentru toþi, ori doar pentru cei care stau, în blocul 40, cu forme legale. „Cei care au ajuns în faþa Primãriei Piatra Neamþ au venit sã-ºi clarifice situaþia. Ei n-au înþeles exact ce se întîmplã. De la 1 august, la blocul 40 vor începe lucrãrile de reabilitare. Am primit fondurile necesare ºi trebuie sã ne apucãm de treabã. Din acest motiv, le-am fost date ordine de evacuare. Dupã ce se va întoarce primarul ªtefan, vom gãsi spaþii în care sã fie mutaþi toþi cei din blocul 40“, a declarat viceprimarul Ouatu.
Þiganii veniþi la Primãrie s-au plîns atît de faptul cã nu trãiesc în condiþii civilizate în blocul 40, cît ºi de lipsa de interes manifestatã de autoritãþi faþã de ei. Cu toate cã mulþi nu au nici un drept sã locuiascã în imobil, pentru cã sînt din alte localitãþi ºi nici nu au încheiat contracte de închiriere cu autoritãþile locale, ei se plîng cã municipalitatea pietreanã nu le poartã de grijã. Se pare cã în cartierul Speranþa nu mai sînt spaþii de locuit, în care sã fie mutate familiile din blocul 40, ceea ce înseamnã cã municipiul Piatra Neamþ se va confrunta cu o dificilã problemã socialã în privinþa etnicilor rromi. Deocamdatã, vor fi evacuaþi doar cei care stau la etajul IV al blocului ºi în douã scãri, restul urmînd a fi daþi afarã odatã cu avansarea lucrãrilor de reabilitare.
Blocul 40 de pe Aleea Ulmilor va fi refãcut cu fonduri de la Agenþia Naþionalã pentru Locuinþe. În imobil nu sînt doar chiriaºi, ci ºi birourile cîtorva instituþii, între care arhiva Primãriei Piatra Neamþ, ca ºi sediile unor firme.

Articol afisat de 1706 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. ÞÃRNÃ, C. ILISEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective