Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Iulie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Timofte nu este omul care sa se tina de scaun“

Parlamentarii nemteni sint de parere ca schimbarea sefilor serviciilor secrete din Romania era iminenta, in conditiile „evaporarii“ sirianului Omar Hayssam. Deputatul PNL, Dorinel Ursarescu, a spus ca masura era inevitabila. „Aceasta schimbare trebuia facuta mai demult, pentru ca era clar ca erau politizate serviciile secrete. Nu mai este nici un secret pentru nimeni ca exista o afinitate politica a sefilor acestor servicii cu PSD, pentru ca erau nominalizati de Ion Iliescu. Acestia au fost oamenii lui Ion Iliescu la serviciile de informatii. Timpul lor s-a cam dus. Trebuie sa intram in Europa cu toate structurile moderne, nu cu cele de tip sovietic. Probabil ca si domunul Radu Timofte si ceilalti au simtit ca trebuie sa-si dea demisia, pentru ca au fost depasiti de responsabilitatie si insemnatatea postului. Or mai fi fost si obositi de post“, crede deputatul liberal.
Senatorul PSD, Ioan Chelaru, a spus ca asa cum il cunoaste pe Radu Timofte, acesta a acceptat directia SRI, stiind ca va veni timpul in care va trebui sa paraseasca postul, dar ca schimbarea concomitenta a celor trei sefi este o mare eroare. „Decapitarea serviciilor secrete, in opinia mea, reprezinta o greseala fundamentala. Nu se pune problema inlocuirii unor oameni, pentru ca in lumea aceasta nimeni nu este de neinlocuit, in afara de Dumnezeu. Dar in conditiile in care s-a facut acest lucru in mod intempestiv si fara sa se analizeze activitatea acestor oameni, timp de patru-cinci ani, cit au acumulat secrete, reprezinta o masura tipic «Basescu» luata la nervi, poate si sub alte influente. Lovitura, din pacate, este data seviciilor secrete, la care ar trebui sa tinem mai mult decit ne dam seama, pentru ca sint la mijloc interese nationale majore. Personal sint convins ca in momentul in care cineva primeste o asemenea demnitate este constient de faptul ca vine si vremea predarii ei. Nu cred ca vreunul din cei trei si-a facut iluzia ca va ramine vesnic intr-un asemenea post. Asa cum il stiu eu, cu demnitate, Radu Timofte nu cred ca s-a cramponat vreun moment sa ramina director al SRI“, a declarat Ioan Chelaru. Acesta a spus ca de „evaporarea“ lui Omar Hayssam se fac vinovate toate organele statului, de la Justitie la serviciile secrete.
Deputatul PSD, Ioan Munteanu, este de parere ca fuga sirianului a fost un pretext pentru schimbarea sefilor serviciilor secrete. „Presedintele Traian Basescu a asteptat un moment in care sa schimbe sefii serviciilor secrete, care s-a suprapus, perfect, cu fuga lui Hayssam pentru a-i «decapita» pe cei trei. Spun acest lucru pentru ca presedintele are puteri depline doar in a schimba sefii SRI sau SIE. Si totusi, in acest joc a fost bagat si Virgil Ardeleanu de la Serviciul Secret al Ministerului Administratiei si Internelor. In urma plingerilor permanente a celor din PNL, cei trei au fost obligati sa plece de la cirma acestor servicii. Este drept ca eu, ca nemtean, accept mai greu plecarea lui Radu Timofte. Asa cum il stim noi, acesta nu ar fi trebuit «debarcat» pentru ca si-a facut datoria. Sa ne amintim ca insusi presedintele Traian Basescu l-a apreciat si l-a laudat. Este clar ca n-a fost vorba de o demisie, ci doar de o demitere“, a spus Ioan Munteanu. Deputatul PD, Marius Rogin, crede si el ca demisia este un act unilateral, care nu trebuie prea mult comentat. „Demisia este solutia care le-a stat la indemina celor trei sefi de servicii. Daca acestia s-au considerat vinovati de fuga lui Hayssam, si-au dat demisia ca un gest replica la cele intimplate“, a spus Marius Rogin.

Articol afisat de 1628 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective