Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Concursul pentru pompieri, sita deasa

• desi a fost concurenta mare pe cele 222 de posturi disponibile, 39 au ramas neocupate • 37 dintre acestea sint pentru servanti, iar doua pentru conducatori auto

Posturile de subofiter scoase la concurs de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Neamt nu au fost ocupate in totalitate, desi pentru pe cele 222 de posturi au candidat 353 de persoane.
Au ramas neocupate 37 de posturi de servanti si doua posturi de conducatori auto.
Candidatii „s-au batut“ pentru 152 posturi de servant pompier si protectie civila (77 la Piatra Neamt, 41 la Roman, 34 la Tirgu Neamt), 59 de posturi de conducatori de autospeciale (26 la Piatra Neamt, 17 la Roman, 16 la Tirgu Neamt), 9 posturi in domeniul transmisiuni, comunicatii si informatica (cite 3 pentru fiecare oras). La Contabilitate au fost disponibile doua locuri pentru unitatea din municipiul resedinta de judet, iar pentru acestea au putut candida si femei.
Potrivit precizarilor facute de catre colonelul Ioan Nitica, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt, pentru ocuparea posturilor ramase vacante se va organiza un nou concurs in cursul lunii septembrie.
Acesta va consta in teste psihologice, probe fizice, care sint eliminatorii, si test grila de verificare a cunostintelor, care contine intrebari din legislatie.
Candidatii trebuie sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacaureat, sa fie buni cunoscatori ai limbii romane, sa fie declarati apti din punct de vedere fizic si psihic, sa nu aiba antecedente penale, sa nu fie in curs de urmarire penala, sa aiba inaltimea minima de 1,65 m etc. Pe linga aceste conditii generale, candidatii mai trebuie sa indeplineasca si altele, in functie de specialitatea pentru care opteaza. Barbatii trebuie sa aiba stagiul militar satisfacut, sa aiba virsta de maximum 35 de ani - pompierii, si maximum 40 de ani - soferii.
„Concursul a fost organizat in conformitate cu actele normative in vigoare, a fost foarte corect, iar rezultatele au fost pe masura prestatiei candidatilor. Despre aceste aspecte i-am asigurat pe toti participantii. Pe candidatii care au cazut la probele fizice ii consolam, avind in vedere ca fie s-au grabit, din dorinta de a scoate timpi buni, fie au fost coplesiti de emotii, ii incurajam sa se perfectioneze si ii asteptam in septembrie, din nou la concurs. Cei care au trecut de testul psihologic nu il vor mai sustine, acesta fiind valabil un an. Cei care au picat acum si vor sa se prezinte la concursul din septembrie, este bine sa treaca pe la noi, pentru a le spune de ce anume mai au nevoie la dosar.
De la cei care au fost admisi asteptam confirmarea pe 31 august, iar, de la 1 septembrie, vor fi angajati. Ei vor avea aparte de o pregatire fizica intensiva timp de o luna sau doua, in functie de specializarea aleasa, dupa care vor participa la interventiile specifice profilului nostru“, a declarat colonel Ioan Nitica, seful ISU Neamt.

Articol afisat de 6319 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective