Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Preoti „unsi“ de o femeie?

• o serie de fotografii, in care o femeie apare in timp ce pare ca hirotoneste preoti, au ajuns la redactia Monitorul • „procesul“ ar fi avut loc in manastirea din Bodesti • femeia, al carui nume nu il vom face public, afirma ca pozele sint trucate si ca-i va actiona in judecata pe cei care au facut acest lucru • fetele bisericesti afirma ca la mijloc este vorba de o secta, Biserica Ortodoxa Secreta, si ca fapta femeii este un afront grav adus Bisericii

Un nou scandal, cu iz religios, este pe cale sa izbucneasca avind in centru, daca ar fi sa dam crezare zvonurilor, Manastirea Bodesti.
Mai exact, pe adresa redactiei au sosit o serie de fotografii in care o femeie imbracata in straie preotesti hirotoneste alti preoti. Locul ar fi manastirea mentionata. In poze se vede clar cum personajul feminin participa la ceea ce pare a fi slujba de ungere a unui preot. Barbatul, imbracat la rindul sau in straie preotesti, este ingenunchiat si pare a primi binecuvintarea.
Sosirea fotografiilor a fost precedata de un telefon in care un interlocutor care a dorit sa ramina anonim a oferit informatii despre persoana din fotografie si locul in care s-ar fi desfasurat intreaga tarasenie.
Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane s-au aratat surprinsi de cele intimplate. „Nu stiu daca este adevarat sau nu, insa vreau sa spun ca nu s-a pomenit niciodata, in istoria Bisericii Ortodoxe si nici in cea a Bisericii Catolice, ca o femeie sa hirotoneasca. Daca s-a intimplat asa ceva la Bodesti, cu siguranta ca a fost inainte de venirea mea aici. Oricum, este imposibil ca o femeie sa faca acest lucru“, a declarat staretul Manastirii Bodesti, Ierom leronim Andrescu. Cum informatiile primite la redactie identificau femeia din poza, am contactat-o telefonic, insa nu ii vom face public numele. Aceasta a negat ca ar fi participat la hirotonirea unor preoti, afirmind ca fotografiile sint trucate. „Aceste poze nu sint adevarate. Probabil ca le-a trucat cineva si nu voi renunta pina cind nu voi afla cine este atit de interesat de viata mea. Nu fac parte din nici o secta. E vorba de rauvoitori care ma ponegresc. (...) Eu nu am hirotonisit pe nimeni, sa fie clar. Sa-mi aduca un preot care sa-mi spuna ca l-am hirotonisit eu... pentru ca nu am stiinta sa fi facut asa ceva. O sa-i dau in judecata pe cei care au facut lucrul asta. Cred ca au luat niste fotografii si le-au trucat, altfel nu-mi explic“, ne-a declarat femeia. Daca a fost sau nu vorba despre o slujba de hirotonire savirsita de un preot, ramine sa stabileasca persoanele abilitate.
Remintim ca, in urma cu mai bine de un an, la Manastirea Bodesti a izbucnit un scandal de pomina, in centrul sau fiind o femeie din Bodesti si sustinatorii ei, iar de cealalta parte - staretul manastirii cu calugarii.
Totul a culminat in momentul in care la Manastirea „Sfintului Ierarh Vasile cel Mare“ din Bodesti a sosit episcopul Calinic Botosaneanul. Elena Iovu, o localnica din Bodesti care sustine ca detine terenul pe care se ajunge la manastire, a pus lacat pe intrarea principala. In aceste conditii, reprezentantii comunitatii monahale au spart lacatul pentru a intra in lacasul de cult, iar, pentru a nu se ajunge la o escaladare a conflictului, a fost solicitata intereventia politistilor.
In momentul derularii acestor evenimente, pe rolul mai multor instante de judecata existau, deja, litigii intre Elena Iovu si conducerea Bisericii. Elena Iovu afirma ca terenul, pe care a fost construita manastirea, ii apartine si l-a donat Bisericii cu scopul ca in acel loc sa fie construit un lacas pentru maici. Femeia spune ca, in momentul in care a fost finalizata constructia, conducerea Bisericii a trimis la manastire o armata de calugari, maicile fiind alungate. De aici si litigiile in instanta, femeia nefiind de acord cu decizia sefilor Bisericii.

Articol afisat de 2906 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective