Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 29 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Social-democratii nu vor aliante

Deputatul PSD de Neamt, Ioan Munteanu, a declarat ca formatiunea din care face parte reprezinta alternativa momentului pentru Romania, in contextul starii accentuate de saracie in care a fost adusa populatia, in doi ani, de catre actuala guvernare. Presedintele interimar al social-democratilor nemteni a acuzat Puterea ca ofera tarii, ca singura alternativa, „egoismul liberal“. „Se desprinde foarte clar un lucru: actuala Putere sau regimul Basescu a avut si are o singura tinta - lupta impotriva PSD, ca partid comunisto-securist. Constat ca aceasta eticheta este mai potrivita pentru liderii importanti din Alianta PNL-PD care au devenit oameni politici puternici in aceasta alianta doar prin antipesedism. Constat ca in Romania se instaleaza un exces de liberalism care se manifesta prin imbogatirea unui numar foarte redus de oameni, in detrimentul majoritatii. Un lucru este cert: actuala guvernare este in descompunere. PSD nu poate lasa egoismul liberal ca singura perspectiva a tarii. De aceea, la Consiliul National al PSD, va trebui sa pregatim un proiect social de tip european, nu doar de stinga, ci ca model social pentru Romania“, a declarat deputatul Munteanu. Acesta a mai afirmat ca, in 2001, cind PSD a preluat guvernarea din miinile acelorasi partide, saracia era apreciata, procentual, la 35,8%. In 4 ani de mandat, social-democratii au reusit sa o reduca pina la 18,5 %, pentru ca, in numai doi ani sub Alianta PNL-PD, aceasta sa se adinceasca din nou, pina la 24,7 %. Potrivit aceleiasi surse, pe linga un program convingator pentru populatie - care sa nu ramina doar la stadiul de promisiuni electorale - PSD trebuie sa vina la guvernare (indiferent daca este vorba despre anticipate, ori despre momentul 2008) cu oameni credibili si buni profesionisti. „Am vazut ce ministri au fost promovati datorita obligatiilor celor patru formatiuni politice aflate la guvernare. PSD se pregateste atit pentru alegerile anticipate, cit si pentru cele parlamentare europene“, a subliniat presedintele interimar al PSD. Potrivit aceleiasi surse, pierderea puterii a insemnat pentru PSD o ocazie de identificare a greselilor trecutului - considerind, totodata, ca guvernarea social-democrata a fost buna, pe ansamblu, si o scoala pentru cea actuala - cea mai importanta fiind aceea ca a lipsit bunastarea populatiei.
La intrunirea Consiliului National al PSD - care va avea loc, se pare, pe 8 octombrie - pe linga oferta politica, va fi dezbatut si proiectul privind aliantele de dinainte de alegeri, cu formatiunile de stinga. „PSD nu isi propune sa faca aliante cu niciuna dintre formatiunile aflate la guvernare, in acest moment. Toate declaratiile pe aceasta tema sint simple scenarii, pentru a duce electoratul spre alte directii“, a declarat deputatul Ioan Munteanu.

Articol afisat de 1549 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective