Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Protest fata de director, prin absenta de la scoala

• patru elevi din Tirgu Neamt nu vor merge la scoala, protestind fata de atitudinea directorului de la Scoala nr. 1, care nu le accepta transferul la Colegiul National „Stefan cel Mare“


Citiva copii de la Scoala nr. 1 „Vasile Conta“ din Tirgu Neamt nu-i vor vedea pe elevii cu care au fost colegi de clasa patru ani pentru ca protesteaza fata de directorul acestei institutii, care nu le accepta transferul la alta unitate de invatamint, asa cum au decis parintii lor. Din pacate, situatia este extrem de incordata, pentru ca, desi transferul nu a avut loc, parintii nu vor sa-si lase odrasele la Scoala nr. 1 „Vasile Conta“, tinind mortis sa frecventeze cursurile Colegiului National „Stefan cel Mare“. „Eu m-am mutat, din primavara anului 2004, din apropierea Scolii nr. 1, linga Colegiul National «Stefan cel Mare». Nu vreau ca fiul meu sa traverseze in fiecare zi orasul si eu sa fiu nevoita sa-l insotesc, pentru ca pe strazi sint foarte multi ciini vagabonzi. Am facut cerere pentru transfer de la inceputul verii, dar directorul Grigore Manole mi-a comunicat abia pe 13 septembrie ca nu accepta solicitarea. La Scoala nr. 1 sint hotarita sa nu-l duc. Copilul meu nici nu este arondat acestei unitati, dar, cu toate astea, directorul nu este de acord sa-l transfer, spunindu-mi ca nu desfiinteaza o clasa pentru ca asa vor parintii. Sint mai multi parinti in cazul meu si cu totii am vorbit cu doamna director de la Colegiul National «Stefan cel Mare», care ne-a spus ca-i primeste pe copii. Mi se pare o chestiune abuziva ceea ce face directorul Manole cu noi. Fiul meu va merge la colegiu unde va asista la festivitatea de deschidere a anului scolar si il voi lasa acolo in continuare. Chiar daca va trebui sa ii cumpar eu manualele scolare. La Colegiul «Stefan cel Mare» sint doua clase de-a cincea, una cu 19 si alta cu 15 elevi, deci este loc sa primeasca transferuri. Nu-mi sta mie in putere sa cataloghez cadrele didactice de la Scoala nr. 1, sa ma pronunt daca sint bune profesional sau nu. Ma intereseaza sa-mi aduc baiatul la scoala de linga casa“, a declarat Doina Rusu.
Directorul Grigore Manole nu a putut fi gasit, pentru a afla care sint motivele pentru care nu accepta transferul a cel putin patru dintre copiii care au terminat ciclul primar la Scoala nr. 1, pe care o conduce. Inspectoratul Scolar a luat decizia ca la aceasta unitate de invatamint sa-i fie asigurata o catedra de matematica unui profesor renumit, astfel incit sa se reduca din nemultumirile parintilor. Doina Rusu a precizat ca aceasta hotarire nu o ajuta cu nimic, cu atit mai mult cu cit, printre clasele la care va preda respectivul cadru didactic, nu se numara si cea din care, teoretic, ar trebui sa faca parte si baiatul ei.

Articol afisat de 2212 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 15.09.2006 19:14
Director bataus
Cum sa-i lase pe copii, daca acum cativa ani acesta era director la Scoala Grumazesti si deoarece a batut o invatatoare in fata colegilor a fost demis de catre vechea conducere a ISJ, iar actuala conducere DA la avansat. Acesta este si acum un dictator si are un vocabular foarte urat in relatia cu profesorii. Le-a dat transfer doar la cei care au cotizat cu Euro .
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective