Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Posta Romana, in ajutorul bolnavilor de Sindrom Down

Posta Romana, in ajutorul bolnavilor de Sindrom Down

• factorii postali si salariatii de la ghiseele de la Oficiul Postal Roman string bani pentru construirea unui centru de ingrijiri a persoanelor bolnave de Sindrom Down • actiunea se desfasoara in cadrul campaniei nationale de sprijinire a copiilor suferinzi de aceasta maladie •


Oficiile postale din Roman si zona au pus in vinzare, de la inceputul acestei veri, la pretul de 50.000 lei, bratari din silicon realizate in cadrul Campaniei nationale de intrajutorare a copiilor cu sindrom Down. Directorul Oficiului Judetean de Posta Neamt, Daniel Stoleru, a mentionat scopul acestei campanii umanitare nationale, in care este angrenat si personalul acestei institutii nemtene:
„Banii strinsi din comercializarea acestor bratari, pe care este scris «Exista un drum catre o viata normala», vor fi donati Asociatiei Caritas, din Bucuresti, urmind ca fondurile realizate sa fie folosite pentru construirea, in Bucuresti, a unui complex de servicii in cadrul caruia vor fi ingrijiti copiii cu Sindrom Down, o boala genetica mai putin cunoscuta la noi. Se vrea ca mesajul acestor copii sa poata sensibiliza cit mai multe persoane, care pot oferi o mina de ajutor copiilor cu malformatii, tocmai pentru ca situatia lor in Romania este foarte putin cunoscuta“, a declarat Daniel Stoleru. Sindromul Down este o boala genetica, aparuta in timpul formarii celulelor sexuale, respectiv apare un cromozom in plus, care dezvolta sindromul Down. Boala poate aparea din cauza unor tulburari hormonale, a unor infectii virale, a radiatiilor si a problemelor imunologice ale femeii gravide. Copilul care sufera de o asemenea boala va avea un tonus muscular scazut, fata lata, gura mica, urechi mici, diametrul capului redus, git mai scurt, dezvoltare intirziata, retard mintal, malformatii cardiace - la 40% din cazuri sau malformatii digestive si oculare. Doctorita Marlena Tubucanu, sefa Sectiei de nou-nascuti de la Maternitatea Roman a declarat ca la Roman, anual, se nasc patru-cinci copii cu aceasta maladie. „Initiativa stringerii de fonduri pentru crearea unui asemenea centru de ingrijire a bolnavilor Down este extrem de oportuna, pentru ca prelungeste speranta de viata a acestor bolnavi, care in conditiile in care sint institutionalizati nu depasesc virsta de 40 de ani. Intr-o clinica specializata unor asemenea bolnavi le este sprijinita, mai ales, dezvoltarea psiho-motorie“, a declarat doctor Marilena Tubucanu.
Din pacate, prea putin mediatizata, actiunea nu a putut avea efectul scontat. La ghiseele Oficiului Postal Roman s-au vindut de la inceputul verii doar 10 bratari, iar la Oficiul Postal de Distribuire a Corespondentei Centralizate cite sase bucati. Reamintim faptul ca Posta Romana realizeaza venituri din comercializarea diverselor produse: pixuri, felicitari, reviste „Practic“, carti postale ilustrate, sacose din rafie si saci PVC, pungi pentru transportarea produselor alimentare, materiale de papetarie, pentru care are incheiate diverse contracte cu firmele producatoare, comisioanele primite constituindu-se bani la bugetul institutiei. O parte dintre aceste bratari, facind parte din campania de colectare de fonduri pentru sindromul Down, au fost cumparate impreuna cu bratarile pentru suporterii echipei nationale „Steaua“, fabricate de firma bucuresteana „Speranta“, extrem de solicitate de romascani.
FOTO: Romascanii pot contribui la salvarea bolnavilor de Sindrom Down, daca isi procura o bratara din silicon

Articol afisat de 3134 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective