Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 15 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bune si mai putin bune la Spitalul Judetean

Bune si mai putin bune la Spitalul Judetean

• analiza indicatorilor medico-financiari realizati in primele opt luni arata ca unitatea a avut economii de 6,6 miliarde de lei • o alta constatare a fost aceea ca numarul sectiilor ineficiente a scazut •


Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Neamt s-a intilnit, ieri, cu medicii sefi ai sectiilor unitatii, pentru a analiza activitatea desfasurata in primele opt luni ale anului in curs, pe baza indicatorilor medico-financiari realizati. Conform datelor raportate de fiecare dintre sectii, concluzia desprinsa a fost aceea ca, in ansamblu, cea mai mare unitate sanitara din judet a desfasurat, in acest interval o activitate eficienta, per total inregistrindu-se mai multe realizari decit cheltuieli.
Potrivit precizarilor facute de catre doctorul Stelian Ghita, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Neamt, in afara de faptul ca au fost internati si tratati mai multi pacienti decit s-a estimat in momentul incheierii contractului cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Neamt, depasindu-se cu 3 miliarde de lei suma contractata, au mai fost facute si economii de 3,6 miliarde de lei. Astfel, conform datelor rezultate din balanta economica pe opt luni a celei mai mari unitati sanitare din judet, Spitalul Judetean are acum, in plus, in cont 6,6 miliarde de lei.
Din analiza indicatorilor medico-financiari realizati de fiecare sectie in parte, reiese ca Oncologia, Pediatria, Endocrinologia, Chirugia Plastica si Reparatorie, Chirurgia si Ortopedia Infantila au avut o activitate foarte eficienta, rezolvind multe cazuri cu indice mare de coplexitate. La antipod se afla sectiile Obstetrica, Ginecologie, Contagioase, Medicala, Chirurgie Generala, unde cheltuielile facute pentru rezolvarea cazurilor au fost foarte mari, chiar daca, din punct de vedere al dificultatii, cel putin teoretic, acestea nu s-ar fi justificat.
„Ma bucura faptul ca, in ansamblu, activitatea spitalului este eficienta, ma bucur ca mai multe sectii ale unitatii au reusit sa isi sporeasca rentabilitatea si apreciez in mod deosebit sectiile unde realizarile s-au facut cu cheltuieli mai mici. Am constatat cu mare satisfactie faptul ca, la nivelul celor mai multe dintre sectii, durata medie de spitalizare, indicator important, este comparabila cu aceea inregistrata la nivel de tara. Un alt indicator, pe care l-am analizat si se aliniaza cu cel de la nivel national, este mortalitatea generala. Ciudat este faptul ca mortalitatea inregistrata la nivelul Reanimarii din sectia Cardiologie este mai mare decit ar fi normal. Dar, aceasta situatie va fi analizata foarte serios de indata ce seful sectiei va reveni din concediu“, a declarat doctorul Stelian Ghita (foto), managerul Spitalului Judetean de Urgenta Neamt.

Articol afisat de 1521 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective