Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Festivalul Toamnei îi costa pe pietreni 1,29 miliarde

Consilierii municipali pietreni au aprobat ca, din bugetul local, sa fie cheltuita suma de 1,29 miliarde de lei pentru ca, în perioada 13-15 octombrie, sa se desfasoare, la Piatra Neamt, Festivalul Toamnei. Suma solicitata de functionarii Biroului Relatii Publice din cadrul Primariei Piatra Neamt nu a fost modificata de catre legislativul pietrean. Nu la fel au stat lucrurile în cazul solicitarii reprezentantilor Clubului Roman Ecvestru, care au cerut, pentru acoperirea cheltuielilor cu prima editie a Festivalului ecvestru-muzical „Potcoava de Piatra 2006“, suma de jumatate de miliard de lei. Primarul Gheorghe Stefan a precizat, în cadrul ultimei sedinte a Consiliului Local, ca nu se mai dau bani pentru activitati care s-au desfasurat deja, cum este si cazul Festivalului Ecvestru. ÃŽn rest, consilierii au dat bani dupa cum li s-a cerut, cu doar doua exceptii - una la o solicitare a preotului Costin Nistor, de la Parohia Umbraresti, care a vrut fonduri în vederea amenajarii unei cantine sociale pentru copiii defavorizati. Cum biserica în care slujeste preotul respectiv nu este pe raza administrativ teritoriala a municipiului Piatra Neamt, consilierii locali nu i-au onorat cererea. Parohul Costin Nistor nici nu a precizat suma pe care o voia din bugetul municipalitatii pietrene, el lasînd la latitudinea alesilor locali decizia în privinta sprijinului material. A doua exceptie a fost în cazul Bisericii adventiste de Ziua a Saptea, care a fost refuzata, a doua oara consecutiv, sa fie sprijinita financiar pentru realizarea instalatiei de încalzire în cantina sociala. Cererea din partea acestei biserici era de 59,9 milioane de lei.
S-au dat însa bani, din bugetul local pe 2006, pe baza solicitarii Biroului de Relatii Publice si Biroului pentru Dialog Social si Consiliere Civica, pentru organizarea unor manifestari artistice dedicate „Zilei internationale a persoanelor vîrstnice - 1 octombrie“. Pentru actiunile în cinstea batrînilor pietreni, Primaria Piatra Neamt a fost de acord cu cheltuirea a 359,3 milioane de lei.
Clubul Sportiv Sakki International Karate Do a primit 50 milioane de lei pentru premierea sportivilor care au obtinut rezultate deosebite la Cupa Mondiala CSIT, desfasurat în Bulgaria, în perioada 26-27 mai 2006. Liceul de Arta Victor Brauner din Piatra Neamt a cerut si a primit noua milioane de lei pentru sprijinirea proiectului expozitional „Interferente“, care se desfasoara la Bruxelles, Belgia, în perioada 25 septembrie - 3 octombrie 2006. O suta de milioane de lei s-au dat, în baza cererii functionarilor de la Biroul Relatii Publice din cadrul Primariei Piatra Neamt, pentru organizarea pe stadionul municipal a unei manifestari privind Campania nationala de prevenire a consumului de droguri. Alti 117 milioane de lei s-au dus din visteria municipalitatii pentru organizarea de catre Primaria Piatra Neamt, în colaborare cu Radio Iasi, a spectacolului muzical folcloric „Comori ale folclorului romanesc“. ÃŽn sedinta de saptamîna trecuta, a fost onorata si cererea Clubului de Turism Montan pentru Tineret Petrodava, care a solicitat 20 milioane de lei pentru proiectul „Lira carpatina nemteana - Toamna în Ceahlau, toamna în sufletul meu“, Durau 2006, editia XXI. Fundatia de Multipla Scleroza din Piatra Neamt a primit sase milioane de lei pentru remunerarea unei parti din personalul necesar pentru desfasurarea planului de asistenta si recuperare. Bani frumosi - 200 milioane de lei - a primit si Inspectoratul Scolar al judetului Neamt, pentru organizarea „Zilei internationale a educatiei“, care va avea loc pe data de 5 octombrie.
Conform proiectului de hotarîre pe care l-au avut spre aprobare, consilierii locali ar fi putut da din contributia pietrenilor suma de 2,766 miliarde de lei. Cea care a redus din cheltuieli a fost consilierul Irina Hirte, care a propus si s-a aprobat sa nu primeasca bani Clubul Sportiv Ecvestru, Biserica Adventista de Ziua a saptea si preotul de la Umbraresti.

Articol afisat de 2014 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective