Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Eveniment cultural 2 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Teatrul „Pi Buni“, invitat la Festivalul National de Teatru

La numai cĂ®teva luni de la Ă®nfiintare si dupa realizarea a doua spectacole proprii bine primite de public, Teatrul „Pi Buni“ al Asociatiei „PiatrArt“ din Piatra Neamt a dat, cum s-ar spune, lovitura de teatru.
Recunoasterea cea mai autorizata a calitatii produselor artistice oferite publicului de noua grupare artistica pietreana a venit Ă®n aceste zile, din partea organizatorilor celei de a XVI-a editii a Festivalului National de Teatru, care se va desfasura Ă®ntre 4 si 15 noiembrie la Bucuresti. UNITER-ul, Ministerul Culturii si Cultelor si Primaria Municipiului Bucuresti, prin vocea directorului artistic al festivalului si selectioner unic al spectacolelor, Marina Constantinescu, si a directorului executiv Aura Corbeanu au facut invitatia oficiala Teatrului „Pi Buni“ de a participa la aceasta editie a Festivalului National de Teatru, cu spectacolul „Chat“ de Stefan Caraman, regizat de Dan Vasile si avĂ®nd drept protagonisti actorii: Constantin Cojocaru, Ecaterina Hatu si Corneliu-Dan Borcia.
Spectacolul pietrean va fi prezentat Ă®n cadrul unei noi sectiuni, dedicata spatiului alternativ, denumita generic INDIE (Independenta - Noutate - Diversitate - Initiativa - Experiment), si va fi gazduit, Ă®n seara zilei de 8 noiembrie, de teatrul bucurestean „Luni“ de la „Green Hours“.
„Meritul pentru acest succes apartine, tin sa subliniez, tuturor colegilor mei“
Reporter: Cum priviti actul de recunoastere artistica ce v-a fost conferit prin invitatia de a participa la un important festival de gen?
Corneliu-Dan Borcia: Evident, tinînd seama de vîrsta foarte tînara a teatrului nostru, sapte luni, aceasta invitatie la cel mai mare festival de teatru din Romania este, în acelasi timp, si cea mai mare realizare a noastra. Dupa cum stiti, chiar daca festivalul nu are o structura competitionala, reuneste, însa, cele mai valoroase productii teatrale din Romania, ideea sa fiind subordonata conceptului de punere în valoare a operei regizorale.
Rep.: Cui datorati acest succes?
C.D.B.: Meritul pentru acest succes apartine, tin sa subliniez, tuturor colegilor mei, actori, ingineri, economisti, care activeaza în cadrul acestei noi forme teatrale pe care, fiecare dintre ei, o slujesc cu multa pasiune si devotiune.
Rep.: Aveti un istoric oarecum parcimonios, dar pregnant.
C.D.B.: Asociatia „PiatrArt“, care reprezinta forma juridica Ă®n care functioneaza Teatrul „Pi Buni“ - a fost coproducator al unei productii cinematografice de scurt metraj a unui tĂ®nar regizor pietrean, Razvan Moraru - a produs piesa „Junghiuri“ de Bob Jude Ferrante si, de curĂ®nd, spectacolul „Chat“ de Stefan Caraman, regizat de Dan Vasile. Spatiul Ă®n care vom juca este oarecum asemanator cu cel de la Clubul Q30.
Rep.: Se pare ca aceasta - sa-i spunem - alianta pe care ati facut-o cu actorul bucurestean Constantin Cojocaru a fost una fericita.
C.D.B.: Mi-a placut formula alianta... ĂŽntre noi este un „da“ fara punct Ă®ntre litere. Este o veche prietenie Ă®ntre noi, din ‘62, de cĂ®nd am fost colegi de grupa la Institut, apoi la Teatrul Tineretului. Destinele ni s-au despartit, apoi, el a emigrat la Bucuresti, a devenit actor national, european si chiar international.
Rep.: Si, dupa cîte cunosc, este foarte bine cotat în ultima vreme.
C.D.B.: Asa este. A stat în Franta, a jucat în Norvegia si acum pleaca la Seul. De aceea, nici nu vom putea relua spectacolul la Piatra Neamt decît în timpul Festivalului de Teatru de aici. Probabil în 26 octombrie, noaptea.
Rep.: Se pare ca aveti de gînd sa profitati de acest prilej si sa îmbogatiti cu cîte ceva teritoriul teatral pietrean.
C.D.B.: Asa cum am stabilit deja cu managerul general de la „Green Hours“, Voicu Radescu, dupa Festivalul National de Teatru de la Bucuresti va ramĂ®ne o colaborare permanenta Ă®ntre noi si Teatrul „Luni“. Asta Ă®nseamna ca Ă®n fiecare luna vom gazdui reciproc cĂ®te un spectacol.
Rep.: Cîte ceva despre proiectele imediate?
C.D.B.: Avem trei proiecte care sper sa devina realitate, pe masura ce vom procura fonduri suplimentare pentru a le sustine. Avem în vedere pe regizorii: Geanina Carbunariu, care este de pe meleagurile noastre, de altfel, Ana Margineanu, o regizoare tînara si în voga, si Diana Iliescu, absolventa de numai un an de zile si care vrea s-o distribuie într-un spectacol al nostru pe Coca Bloos.

Articol afisat de 1688 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective