Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primar judecat pentru ultraj

Primar judecat pentru ultraj

Un scandal care pare a nu se mai termina între primarul de Cordun, Adrian Diaconu, si ex-contabila sefa a institutiei, Aritimisia Ciuchina a avut, recent, un deznodamînt mai putin obisnuit: primarul mentionat a fost trimis în judecata pentru ultraj, dupa o altercatie cu angajata primariei.
Procurorii de la Parchetul de pe lînga Judecatoria Roman au retinut în sarcina primarului Adrian Diaconu si circumstanta atenuanta a provocarii, deoarece acesta ar fi savîrsit fapta sub stapînirea unei puternice tulburari, determinata de atitudinea victimei. Procurorul Ciprian Talmacel, care a cercetat plîngerea Aritimisiei Ciuchina, a retinut ca, în dimineata de 5 aprilie 2006, aceasta, încadrata ca referent de specialitate în cadrul Primariei Cordun, s-a prezentat la serviciu, dupa ce, în prealabil, fusese notificata în acest sens de Consiliul Local Cordun, pentru ca anterior fusese suspendata din functie. S-a mai retinut si faptul ca primarul Adrian Diaconu a fost obligat de o sentinta a Tribunalului Neamt, ramasa irevocabila prin decizia Curtii de Apel Bacau, sa o reîncadreze pe Aritimisia Ciuchina în functia avuta anterior. La ora 8.30 în dimineata mentionata, aceasta a intrat în secretariatul Primariei Cordun, sa semneze condica. Dupa cum s-a constatat în timpul cercetarilor, în secretariat a intrat si primarul, moment în care Aritimisia Ciuchina a pornit camera video a telefonului mobil, întrebîndu-l pe primar în ce birou va sta si solicitîndu-i documentele financiar-contabile, în vederea îndeplinirii atributiilor de serviciu. Conform rechizitoriului, primarul i-ar fi raspuns politicos punîndu-i, însa, în vedere sa închida telefonul mobil si sa nu-l mai filmeze. Deoarece femeia a continuat sa înregistreze convorbirea, Adrian Diaconu s-a înfuriat si s-a repezit la ea, încercînd sa-i ia telefonul din mîna, prinzînd-o de mîna dreapta, în care avea aparatul, si rasucindu-i-o. Din rechizitoriu mai rezulta faptul ca Aritimisia Chiuchina a suferit o contuzie forte a umarului drept si un hematom la bratul drept, leziuni care au necesitat, conform certificatului medico-legal, eliberat de medicul legist, sapte-opt zile de îngrijiri medicale. Din documentele existente la dosar, a rezultat si faptul ca, prin dispozitia 241, din 5 aprilie 2006, a primarului Adrian Diaconu, partea vatamata a fost din nou destituita din functie, în baza raportului de evaluare 7188, din 27 decembrie 2003, dar ca, împotriva acestei dispozitii, Aritimisia Ciuchina a formulat o actiune civila la Tribunalul Neamt, Sectia contencios administrativ. Adrian Diaconu nu a recunoscut la audieri savîrsirea faptei, sustinînd ca doar a închis clapeta telefonului. Ciprian Talmacel a audiat mai multi martori si a apreciat ca fapta lui Adrian Diaconu nu întruneste latura obiectiva a infractiunii de „purtare abuziva“, pedepsita de articolul 250 din Codul penal, deoarece actele de violenta s-au exercitat asupra unui functionar public si, în acest caz, sînt întrunite elementele constitutive ale infractiunii de ultraj. De asemenea, Ciprian Talmacel a apreciat ca fata de primarul Adrian Diaconu nu se poate retine nici savîrsirea infractiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanei.
Primarul Adrian Diaconu a declarat ca nu-l mai mira nimic si ca totul face parte din „facaturile“ Aritimisiei Ciuchina, cu care s-a obisnuit. „Voi încerca sa demontez si aceasta noua «facatura» a Aritimisiei Ciuchina. Am trimis placa de baza a sistemului de înregistrare video din primarie, pentru a reusi sa salvam imaginile înregistrate în ziua de 5 aprilie, cînd a pretins ca am agresat-o. Din pacate, noi n-am stiut sa salvam imaginile si ele s-au sters. Procurorii au audiat niste martori, care au spus ca ar fi vazut cînd eu am bruscat-o. Am sperante ca se va afla adevarul, pentru ca proba video de pe telefonul cu care a înregistrat Aritimisia Ciuchina nu este autorizata si nu va fi luata în consideratie în instanta. Saptamîna aceasta, voi studia si eu dosarul si-mi voi formula apararea. Totul, repet, ramîne o înscenare ordinara, de vreme ce functionara a plecat pe picioarele ei de la serviciu si de vreme ce s-a plimbat toata ziua cu masina prin oras. S-a prezentat la medicul legist abia a doua zi. Avem si noi martorii nostri în acest sens si-i vom prezenta în instanta. Asteptam sa iasa adevarul la lumina, pentru ca avem de a face cu un om care simuleaza, iar persoanei care a facut reclamatia îi cunoastem caracterul. Are antecedente serioase. A fost amendata de Politie pentru scandal. A rupt afisele electorale în campanie, a sarit la mine la bataie“, a declarat Adrian Diaconu.
Ca o dovada în plus ca razboiul de la Cordun este departe de un final, în cursul zilei de marti, 3 octombrie, Aritimisia Ciuchina a depus la Politia Cordun o noua plîngere penala, împotriva primarului Adrian Diaconu, care a introdus cartele de intrare în Primaria Cordun si a angajat o firma de paza. „Mi se pare un abuz decizia primarului de a interzice accesul în primarie al functionarilor si al cetatenilor, atît timp cît primaria trebuie sa ramîna o institutie publica. Este un abuz sa fie înlocuita condica de prezenta de o cartela electronica“, a declarat Aritimisia Ciuchina.

Articol afisat de 2359 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective