Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Podul de la Roznov, interzis masinilor grele în octombrie

Cheltuielile cu punerea la punct a podului de la Roznov usureaza bugetul judetului Neamt cu circa 30 miliarde de lei. Initial, pentru efectuarea lucrarilor s-au alocat 23 miliarde de lei, dar, pe parcursul efectuarii reparatiilor, s-a descoperit ca trebuiau puse la punct o serie de aspecte neprevazute, motiv pentru care costurile au crescut. „Pe traseul dinspre Chintinici, a fost decoperita o fisura în structura atît de mare, încît încapea omul cu totul. ÃŽn cele 30 miliarde de lei sînt incluse si cheltuielile cu varianta ocolitoare, pe care a luat-o apa în aceasta vara. ÃŽn timpul deplasarii de luni, 2 octombrie, la Roznov, am constatat ca lucrarile stau aproximativ bine, mai mult spre optimism. Am stabilit cu firma de constructii ca, pîna pe 10-12 octombrie, sa fie gata toate lucrarile, însa, avînd în vedere procesul tehnologic de întarire a betonului, am stabilit ca termenul limita de dare în functiune a podului sa fie 15-16 octombrie. Am vazut ca era multa forta de munca acolo, cam de trei ori mai multa decît de obicei. Am constatat si lucruri care nu mi-au convenit, ca de exemplu ca din cauza pilonilor fixati pe trotuar, care fac diferentierea între carosabil si acesta, pietonii se pot accidenta. Proiectantul nu a gîndit treaba asta si atunci am zis sa facem niste aparatori din cauciuc, ca sa rezolvam problema. Sînt niste cheltuieli în plus pe care trebuie sa le suportam, dar nu avem încotro. Chiar si cu aceste inconveniente, am primit asigurari ca, pîna la jumatate lunii, treaba va fi gata“, a declarat Dumitru Badea, vicepresedintele Consiliului Judetean Neamt.
Chiar daca podul de la Roznov va fi functional de la jumatatea acestei luni, pe el nu vor trece masinile a caror greutate depaseste 3,5 tone. Acestea vor circula, pîna la începutul lunii viitoare, tot pe la Frunzeni, cu un ocol de 40 de kilometri.

2,3 miliarde de lei, chiria pentru pontoane

Pentru pontoanele care au format podul plutitor de pe Bistrita, la Roznov, timp de doua luni, Consiliul Judetean Neamt va plati 2,3 miliarde de lei. Conducerea CJ nu exclude posibilitatea ca în cazul în care Socin, executantul lucrarilor de la podul mare, nu va preda lucrarea la termen, sa îi solicite penalitati de întîrziere. Cererea acestor bani este mai mult sau mai putin întemeiata, daca se tine cont de faptul ca unele întîrzieri sînt justificate, întrucît, în vara acestui an, debitul mare al Bistritei a smuls esafodajul si l-a împrastiat pe mai multi kilometri în aval. Daca nu s-ar fi întîmplat asta, cel putin teoretic, lucrarile ar fi fost avansate cu circa doua saptamîni. Daca, totusi, la mijlocul acestei luni, podul de la Roznov nu va fi dat în functiune, este posibil sa se recurga la prelungirea contractului de închiriere a pontoanelor pentru atît timp cît va mai fi nevoie, desigur, cu cheltuieli suplimentare suportate din bugetul judetului Neamt.
Dupa inaugurarea acestui obiectiv, va veni rîndul podului de la Tupilati sa fie dat în functiune, la finele lui octombrie. Vicepresedintele Badea a precizat ca Gheorghe Turtica, directorul societatii Drupo - care se ocupa de reabilitarea podului de la Tupilati - a dat asigurari ca, pîna la sfîrsitul lunii în curs, treaba va fi gata. „Vremea tine cu lenesul, dupa cum se vede. Dar trebuie grabita treaba la Tupilati, pentru ca sînt lucrari care se executa numai peste anumite temperaturi si, daca da frigul, nu mai pot fi facute“, a mai spus Dumitru Badea, referindu-se la întîrzierile înregistrate de SC Drupo.

Articol afisat de 1488 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective