Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Copii nascuti in iad

Copii nascuti in iad

• doi copii cu virste mai mici de un an au ajuns la spital intr-o stare groaznica • ei au fost diagnosticati cu distrofie, malnutritie, anemie • ambii copii au mame alcoolice •

Soarta cruda de care au parte doi copii din Neamt, cu virste mai mici de un an, care zilele trecute au fost adusi la spital de catre asistentii sociali din localitatile de domiciliu, pare a zugravi o scena ireala dintr-un film de groaza. Sau din iad. Copiii acestia sint lipsiti nu numai de dragostea si afectiunea materna, ci si de cea mai elementara grija, de hrana si de conditii de igiena. Nealimentati, nespalati, lasati singuri in casa zi si noapte, copiii acestia stirnesc mila oricui ii vad sau aud despre existenta lor nefericita, mizera.

Directia Generala pentru Protectia Copilului Neamt a fost sesizata ieri de catre cadrele medicale care isi desfasoara activitatea la sectia Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Neamt despre internarea in unitate a unui copil care reprezinta un caz social cutremurator. Ioana Larisa Pitaru, in virsta de 9 luni, din localitate Podoleni, a ajuns la spital in urma cu doua zile intr-o stare foarte grava din punct de vedere medical si intr-un hal de mizerie care depaseste orice imaginatie. La virsta sa, fetita ar trebui sa aiba minimu 8,5 kilograme, dar cintareste doar 5, aflindu-se intr-un stadiu extrem de avansat de distrofie, malnutritie, anemie si deshidratare. Drept dovada ca mama nu o ingrijeste si nu se ocupa de igiena corporala a micutei, cadrele medicale au fost oripilate sa constate ca micuta era murdara, nespalata si, mai mult decit atit, in zona inghinala avea viermi.
Copilul a fost spalat si dezinfectat, alimentat, dupa care i s-a recoltat singe in vederea efectuarii analizelor si i s-a inceput administrarea tratamentului necesar.
Ioana Larisa este cea mai mica dintre cei cinci copii ai Elenei Gavrilut, in virsta de 29 de ani, din Podoleni. In afara de Ioana Larisa, inca trei dintre acestia - Miruna si Ilie Iulian, in virsta de 3 ani, si Ana Maria, de 2 ani - i-a conceput impreuna cu Cristian Pitaru, din aceeasi localitate, cu care a trait in concubinaj pina in aprilie 2006, cind a fost arestat pentru tilharie si furt. Femeia mai are un copil in virsta de 8 ani si jumatate - Codrut Petru Tanase - provenit dintr-o casatorie anterioara.
Conform precizarilor facute de catre Mihaela Paraschiv, asistent social in cadrul Primariei Podoleni, si mama copiilor a fost cercetata pentru furt, dar nu a fost arestata, dat fiind faptul ca are in ingrijire copii cu virste mai mici de 2 ani.
„De cind Cristian Pitaru a fost arestat si concubina lui a ramas singura, nu se mai ingrijeste deloc de copii. Bea pina nu mai stie de ea, are o moralitate indoielnica si pleaca de acasa saptamini intregi, lasindu-i pe copii singuri, fara mincare si in voia sortii. Casa in care locuieste femeia si cei cinci copii ai sai este a tatalui ei care, de asemenea, traieste in concubinaj si este mare consumator de alcool. Cind ea pleaca de acasa, ii lasa, chipurile, pe cei mai mici in grija baiatului de 8 ani si jumatate care, desi ar trebui sa mearga la scoala in clasa a doua, nu mai frecventeaza cursurile. Din spusele vecinilor, ultima data, femeia a plecat de acasa simbata, 30 septembrie. In tot timpul acesta, copiii au primit de mincare de la vecini, carora le este mila de soarta lor nefericita. Familia aceasta reprezinta pentru Primaria Podoleni un caz social deosebit de grav, aflat in atentia noastra. Eu fac lunar ancheta sociala, merg foarte des pe la ei pe acasa. Din partea noastra, primesc toate drepturile necesare si foarte multe ajutoare. Mama primeste ajutor social, alocatie de sprijin pentru familii monoparentale, alte ajutoare in haine, hrana, donatii si, in afara de astea, primeste si alocatiile copiilor“, a declarat asistent social Mihaela Paraschiv.
De altfel, cea care a fost socata de starea in care a gasit-o pe micuta Ioana Larisa a fost chiar asistenta sociala, care a anuntat postul de politie din comuna, a solicitat Serviciul Judetean de Ambulanta Neamt pentru a o transporta pe aceasta la spital, a insotit-o pe fetita si a predat-o cadrelor medicale de la Pediatrie. Mihaela Paraschiv a intocmit ancheta sociala si a sesizat Serviciului abuz-maltratare -neglijenta, din cadrul Directiei Generale pentru Protectia Copilului.

Nedorita de mama, adorata de tata

Cel de-al doilea caz iesit din tipare este cel al Ioanei Denisa Pascariu, in virsta de sapte luni, din Costisa.
Si aceasta a ajuns la Pediatrie tot joi dupa-amiaza, adusa, de asemenea, de asistentul social Emilia Toc, din cadrul Primariei Costisa. Si in acest caz s-a constatat ca fetita este distrofica, malnutrita, anemica, neingrijita corespunzator, prezentind simptomele unei viroze respiratorii. Ioana Denisa a fost abandonata in Maternitatea Spitalului Judetean Neamt la scurt timp dupa nastere, intrucit mama sa, Veronica Pascariu, in virsta de 25 de ani, a plecat in Italia la munca, unde se afla si sotul sau. Nascuta prematur ca greutate, copila a stat in maternitate pina cind a atins greutatea optima, dupa care doua luni a stat la Pediatrie, la compartimentul Distrofici. La insistentele tatalui, fetita a fost luata acasa, dar pentru ca mama sa, alcoolica, nu avea grija de copil, tatal a plecat in Italia si a lasat copilul in grija unei familii din sat, dindu-i acesteia bani pentru ingrijire. In ziua in care copilul a ajuns la spital, a fost luat de la familia respectiva de catre bunica paterna, care a reclamat Politiei ca fetita nu este bine ingrijita si este bolnava.
Instiintat despre aceasta situatie, Ion Pascariu, tatal fetitei, a anuntat ca vine acasa cit poate de repede, ca sa isi recupereze pruncul.

Articol afisat de 4719 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective