Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Decembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Elev la Bruxelles pe banii Ministerului Integrării

• Colegiul National Stefan cel Mare a fost declarat cîstigător la proiectul „Agenda Europa“

Proiectul „Agenda Europa“ a angrenat într-o întrecere, care a presupus completarea de chestionare despre integrare, scoli din toate regiunile tării. După analizarea rezultatelor la respectivele întrebări, s-a concluzionat că printre cele 20 de unităti de învătămînt din România, declarate cîstigătoare, se regăseste si Colegiul National Stefan cel Mare din Tîrgu Neamt. Proiectul din acest liceu a fost coordonat de către Alina Cucos Grigore, profesor de istorie. Acesta nu este singurul succes înregistrat de judetul Neamt la proiectul „Agenda Europa“. Pentru felul cum a răspuns la întrebări, a fost declarat cîstigător si este beneficiar al unei excursii la Bruxelles adolescentul Mădălin Tătaru, elev în clasa a XI-a D la Colegiul Tehnic Piatra Neamt, al cărui diriginte este profesoara Edita Simsensohn. La nivelul acestei unităti, proiectul a fost coordonat de Ioana Sârghie, profesor de limba franceză.
Proiectul national „Agenda Europa“ este derulat de Fundatia Generation Europe si Institutul de Stiinte ale Educatiei, sub îndrumarea Ministerului Educatiei si Cercetării. În Neamt, responsabil de derularea proiectului este Alina Pamfil, inspector scolar responsabil cu gestionarea programelor comunitare si a problematicii de integrare europeană. „Agenda Europa“ a primit finantare din partea Comisiei Europene, prin Directiile generale de mediu, energie si sănătate si Protectia Consumatorului, pentru derularea, în toate statele membre, pentru următorii trei ani. Distribuirea Agendei Europa „E alegerea ta!“ la începutul lunii mai 2006 a prilejuit familiarizarea cu programul si derularea unor activităti scolare corelate, numărul chestionarelor completate si retransmise fiind, la nivel national, de peste 23.000 completate de elevi si aproape 1.000 compeltate de profesori. Deoarece numărul de serturi de materiale atribuit judetului nostru depăsea totalul de elevi din clasa a X-a (grupul tintă al proiectului), excedentul s-a redistribuit altor unităti, care s-au remarcat în derularea de proiecte europene, între care si Colegiul Tehnic Piatra Neamt. În urma analizei chestionarelor a fost elaborat raportul privind opinia elevilor de liceu, despre integrarea României în Uniunea Europeană si a opiniei profesorilor privind proiectul „Agenda Europa“. Rezultatele sondajului de opinie au fost făcute publice în cadrul unei conferinte de presă la care au participat si seful Delegatiei Comisiei Europene în România - Jonathan Scheele, Anca Boagiu, ministrul integrării europene si Caroly Borbely, presedintele Autoritătii Nationale pentru Tineret. Tot în cadrul conferintei de presă a avut loc extragerea cîstigătorilor premiilor pentru elevi si scolile participante la sondaj. Premiile elevilor includ zece locuri pentru o excursie la Bruxelles, 4 Palm computere si 50 de locuri în tabere scolare de iarnă ale Autoritătii Nationale pentru Tineret. Cele 20 de premii acordate scolilor constau în materiale educationale - cărti CD etc. Excursia la Bruxelles, organizată în parteneriat cu Ministerul Integrării Europene, va avea loc în zilele de 19 - 21 decembrie.

Articol afisat de 2381 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective