Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Arsi de radarele în... cascadã

Arsi de radarele în... cascadã

• în numai trei zile, lucrãtorii de la Serviciul Politiei Rutiere Neamt, împreunã cu omologii lor de la IJP Bacãu, au acordat peste 100 de amenzi pentru depãsirea vitezei • în intervalul 30 ianuarie-1 februarie, pe E85-DN2 au actionat, în „cascadã“, patru aparate radar • au fost cazuri de soferi care au „prins“ si trei radare în decurs de cîteva minute •

O actiune amplã a politistilor de la Serviciul Rutier, în colaborare cu lucrãtori de la Politia Rutierã Bacãu, efectuatã în perioada 30 ianuarie-1 februarie, a dus la acordarea unui numãr impresionant de amenzi pentru depãsirea vitezei legale. La obtinerea acestor rezultate au contribuit din plin cele patru aparate radar amplasate zilnic în sistem cascadã pe E85-DN2, între localitãtile Bacãu si Roman. „ÃŽmpreunã cu colegii nostri de la Bacãu am efectuat o actiune comunã pe DN2-E85, pe traseul Horia-Filipesti, cu scopul de a combate excesul de vitezã. Au fost folosite concomitent 3-4 aparate radar zilnic. ÃŽn aceste conditii, au existat si cazuri cînd un conducãtor auto a fost prins cu vitezã peste limitã de trei ori în decurs de doar cîteva minute. Astfel de actiuni vor continua si în perioada urmãtoare“, a declarat inspectorul Mihai Mavris, din cadrul Politiei Rutiere Neamt.
În cele trei zile, politistii au acordat 162 de sanctiuni contraventionale, valoarea totalã a amenzilor fiind de peste 30.000 RON. De asemenea, 10 conducãtori auto au rãmas fãrã permise dupã ce aparatele radar i-au înregistrat cu viteze de peste 100 de kilometri la orã. Alti 50 de soferi au fost prinsi, în localitate, conducînd cu viteze cuprinse între 61 si 70 de km/h; 32 cu viteze între 71-80 km/h; 44 cu viteze între 81 si 90 si 26 cu viteze cuprinse între 91 si 100 km/h.

Morti si rãniti grav din cauza vitezei excesive

Actiunea politistilor nemteni este de înteles atîta timp cît numãrul accidentelor grave de circulatie, produse din cauza vitezei excesive, este în continuare destul de mare.
ÃŽn cursul anului 2006, pe traseele rutiere ale judetului Neamt, au avut loc 530 de accidente, care s-au soldat cu 66 de morti, 88 de rãniti grav si 505 rãniti usor. Pe fondul vitezei excesive s-au produs 17 accidente rutiere soldate cu 9 morti, 10 rãniti grav si 17 rãniti usor. Din cauza neadaptãrii vitezei la conditiile de drum, au avut loc 66 de accidente de circulatie, care s-au soldat cu 7 morti, 13 rãniti grav si 85 de rãniti usor. „Cele mai multe accidente produse datoritã vitezei excesive au avut loc în mediul rural, în zilele de duminicã. Majoritatea accidentelor produse din cauza neadaptãrii vitezei la conditiile de drum au avut loc tot în mediul rural, în zilele de marti, vineri si sîmbãtã, între orele 14-18, avînd drept victime în special persoane cu vîrste cuprinse între 30 si 60 de ani. ÃŽn anul 2006, lucrãtorii Serviciului Politiei Rutiere Neamt au actionat zilnic pentru combaterea excesului de vitezã, aplicînd 21.964 de sanctiuni contraventionale pentru încãlcarea regimului legal de vitezã si retinînd 195 de permise de conducere pentru depãsirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale. Serviciul Politiei Rutiere Neamt reaminteste tuturor conducãtorilor auto cã sînt obligati sã respecte viteza maximã admisã pe sectorul de drum pe care circulã si pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum si cea impusã prin mijloacele de semnalizare“, a declarat inspectorul Lilian Andries, din cadrul Politiei Rutiere Neamt.

Cu ce vitezã putem circula pe arterele rutiere

Participantii la trafic trebuie sã stie cã limita maximã de vitezã în localitãti a rãmas aceeasi, adicã de 50 de km/ h.
Limitele maxime de vitezã, în afara localitãtilor, sînt: pentru autostrãzi - 130 km/h; pe drumurile expres sau pe cele nationale si europene -100 km/h; pe celelalte categorii de drumuri - 90 de km/h.
Viteza maximã admisã în afara localitãtilor pentru autovehiculele care tracteazã remorci sau semiremorci este cu 10 km/ h mai micã decît viteza maximã admisã pentru categoria din care face parte autovehiculul trãgãtor. Viteza maximã admisã în afara localitãtilor pentru autovehiculele ale cãror conducãtori au mai putin de 1 an practicã de conducere este cu 20 de km/h mai micã decît viteza maximã admisã pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse. Depãsirea cu 10-20 km/ h a vitezei maxime admise se sanctioneazã cu 2-3 puncte amendã si 2 puncte penalizare.
Depãsirea cu 21 - 30 km/ h a vitezei maxime admise se sanctioneazã cu 4-5 puncte amendã si 3 puncte penalizare. Depãsirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise se sanctioneazã cu 6-8 puncte amendã si 4 puncte penalizare. Depãsirea cu 41-50 km/h a vitezei maxime admise se sanctioneazã cu 9-20 puncte amendã si 6 puncte penalizare. Un punct amendã are valoarea de 39 RON.
Depãsirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime admise se sanctioneazã cu 9-20 puncte amendã si atrage aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a retinerii permisului de conducere, în vederea suspendãrii pentru 90 de zile. În aceastã perioadã, politistii elibereazã dovadã înlocuitoare fãrã drept de circulatie.

Articol afisat de 3895 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective