Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Februarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Arsi de radarele în... cascadă

Arsi de radarele în... cascadă

• în numai trei zile, lucrătorii de la Serviciul Politiei Rutiere Neamt, împreună cu omologii lor de la IJP Bacău, au acordat peste 100 de amenzi pentru depăsirea vitezei • în intervalul 30 ianuarie-1 februarie, pe E85-DN2 au actionat, în „cascadă“, patru aparate radar • au fost cazuri de soferi care au „prins“ si trei radare în decurs de cîteva minute •

O actiune amplă a politistilor de la Serviciul Rutier, în colaborare cu lucrători de la Politia Rutieră Bacău, efectuată în perioada 30 ianuarie-1 februarie, a dus la acordarea unui număr impresionant de amenzi pentru depăsirea vitezei legale. La obtinerea acestor rezultate au contribuit din plin cele patru aparate radar amplasate zilnic în sistem cascadă pe E85-DN2, între localitătile Bacău si Roman. „Împreună cu colegii nostri de la Bacău am efectuat o actiune comună pe DN2-E85, pe traseul Horia-Filipesti, cu scopul de a combate excesul de viteză. Au fost folosite concomitent 3-4 aparate radar zilnic. În aceste conditii, au existat si cazuri cînd un conducător auto a fost prins cu viteză peste limită de trei ori în decurs de doar cîteva minute. Astfel de actiuni vor continua si în perioada următoare“, a declarat inspectorul Mihai Mavris, din cadrul Politiei Rutiere Neamt.
În cele trei zile, politistii au acordat 162 de sanctiuni contraventionale, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 30.000 RON. De asemenea, 10 conducători auto au rămas fără permise după ce aparatele radar i-au înregistrat cu viteze de peste 100 de kilometri la oră. Alti 50 de soferi au fost prinsi, în localitate, conducînd cu viteze cuprinse între 61 si 70 de km/h; 32 cu viteze între 71-80 km/h; 44 cu viteze între 81 si 90 si 26 cu viteze cuprinse între 91 si 100 km/h.

Morti si răniti grav din cauza vitezei excesive

Actiunea politistilor nemteni este de înteles atîta timp cît numărul accidentelor grave de circulatie, produse din cauza vitezei excesive, este în continuare destul de mare.
În cursul anului 2006, pe traseele rutiere ale judetului Neamt, au avut loc 530 de accidente, care s-au soldat cu 66 de morti, 88 de răniti grav si 505 răniti usor. Pe fondul vitezei excesive s-au produs 17 accidente rutiere soldate cu 9 morti, 10 răniti grav si 17 răniti usor. Din cauza neadaptării vitezei la conditiile de drum, au avut loc 66 de accidente de circulatie, care s-au soldat cu 7 morti, 13 răniti grav si 85 de răniti usor. „Cele mai multe accidente produse datorită vitezei excesive au avut loc în mediul rural, în zilele de duminică. Majoritatea accidentelor produse din cauza neadaptării vitezei la conditiile de drum au avut loc tot în mediul rural, în zilele de marti, vineri si sîmbătă, între orele 14-18, avînd drept victime în special persoane cu vîrste cuprinse între 30 si 60 de ani. În anul 2006, lucrătorii Serviciului Politiei Rutiere Neamt au actionat zilnic pentru combaterea excesului de viteză, aplicînd 21.964 de sanctiuni contraventionale pentru încălcarea regimului legal de viteză si retinînd 195 de permise de conducere pentru depăsirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale. Serviciul Politiei Rutiere Neamt reaminteste tuturor conducătorilor auto că sînt obligati să respecte viteza maximă admisă pe sectorul de drum pe care circulă si pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum si cea impusă prin mijloacele de semnalizare“, a declarat inspectorul Lilian Andries, din cadrul Politiei Rutiere Neamt.

Cu ce viteză putem circula pe arterele rutiere

Participantii la trafic trebuie să stie că limita maximă de viteză în localităti a rămas aceeasi, adică de 50 de km/ h.
Limitele maxime de viteză, în afara localitătilor, sînt: pentru autostrăzi - 130 km/h; pe drumurile expres sau pe cele nationale si europene -100 km/h; pe celelalte categorii de drumuri - 90 de km/h.
Viteza maximă admisă în afara localitătilor pentru autovehiculele care tractează remorci sau semiremorci este cu 10 km/ h mai mică decît viteza maximă admisă pentru categoria din care face parte autovehiculul trăgător. Viteza maximă admisă în afara localitătilor pentru autovehiculele ale căror conducători au mai putin de 1 an practică de conducere este cu 20 de km/h mai mică decît viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse. Depăsirea cu 10-20 km/ h a vitezei maxime admise se sanctionează cu 2-3 puncte amendă si 2 puncte penalizare.
Depăsirea cu 21 - 30 km/ h a vitezei maxime admise se sanctionează cu 4-5 puncte amendă si 3 puncte penalizare. Depăsirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise se sanctionează cu 6-8 puncte amendă si 4 puncte penalizare. Depăsirea cu 41-50 km/h a vitezei maxime admise se sanctionează cu 9-20 puncte amendă si 6 puncte penalizare. Un punct amendă are valoarea de 39 RON.
Depăsirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime admise se sanctionează cu 9-20 puncte amendă si atrage aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a retinerii permisului de conducere, în vederea suspendării pentru 90 de zile. În această perioadă, politistii eliberează dovadă înlocuitoare fără drept de circulatie.

Articol afisat de 3380 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective