Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primãvara a venit, iarna nu vrea sã plece

Primãvara a venit, iarna nu vrea sã plece

• în acest week-end si la începutul sãptãmînii viitoare, vremea va fi neobisnuit de caldã pentru aceastã perioadã • vor cãdea precipitatii sub formã de ploaie în teritoriu, iar la altitudini mai mari de 1.000 de metri vor cãdea lapovitã si ninsoare • vîntul va sufla slab în teritoriu, dar la munte va înregistra viteze maxime între 70 si 90 de kilometri la orã •

Nemtenii vor avea parte de o vreme oarecum ciudatã în acest week-end si la începutul sãptãmînii viitoare. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre Ioan Rancea, seful Statiei Meteo Piatra Neamt, desi va fi neobisnuit de cald pentru aceastã perioadã a anului, cerul va fi acoperit, va bate vîntul si se vor înregistra precipitatii sub formã de ploi, lapovitã si ninsoare. Conform prognozelor meteorologilor nemteni, astãzi va fi o zi caldã, înregistrîndu-se maxime termice care se vor situa între 7 si 12 grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între -2 si 3 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros si acoperit în timpul noptii, vîntul va sufla moderat în teritoriu, iar la altitudine mai mare de 1.000 de metri ar putea atinge 90 de kilometri pe orã. În timp ce în teritoriu se vor înregistra precipitatii sub formã de ploaie, la munte, la înãltimi de peste 1.000 de metri, precipitatiile vor fi sub formã de lapovitã si ninsoare. Acelasi tip de precipitatii se vor înregistra diferentiat, în functie de altitudine, si în timpul zilei de duminicã. Va bate vîntul, dar va scãdea în intensitate atît în teritoriu, cît si la munte, unde viteza maximã va atinge 70 de kilometri la orã. Temperaturile minime se vor situa între -2 si 2 grade Celsius, iar maximele termice vor fi cuprinse între 6 si 10 grade Celsius, situîndu-se peste valorile normale ale acestei perioade. Cerul se va mentine înnorat.
Luni se va încãlzi si mai mult, maximele termice vor fi cuprinse între 8 si 13 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -2 si 2 grade Celsius. Vîntul va sufla slab la înãltimi mai mici de 1.000 de metri, iar la altitudine mai mare va atinge maximum 70 de kilometri la orã. Cerul va fi variabil la noros, la munte va ninge, iar în rest va fi ceatã.
Mãsurãtorile lucrãtorilor statiei Meteo din Piatra Neamt indicau, ieri dimineatã, în municipiul resedintã de judet, 7 grade Celsius, 9 grade Celsius la Roman, 12 grade la Tîrgu Neamt si - 1 grad la Vîrful Toaca. Tot la Toaca, stratul de zãpadã mãsura, ieri, 58 de centimetri. „Desi e mult mai cald fatã decît ar fi normal pentru acest interval al anului, desi primãvara pare cã si-a intrat în drepturi, iarna încã nu ne va pãrãsi. ÃŽn cursul lunii martie, ne asteptãm la ninsori si la temperaturi scãzute si chiar la înghet, la peste 1.000 de metri altitudine“, a precizat Ioan Rancea, seful Statiei Meteo Piatra Neamt.

Articol afisat de 1748 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective