Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cãutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni Paginã Optiuni paginã
Adaugã in Favorites Adaugã in Favorites
Seteazã Paginã de start Seteazã Paginã de start
Tipãreste pagina Tipãreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sntate 3 Martie 2007
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email

Contracte de management pentru sefii de sectii

• medicii sefi de sectie ai Spitalului Judetean trebuie s semneze cu conducerea unittii contracte de administrare, pe baza crora li apreciaz performantele activittii


Medicii sefi de sectie din cadrul Spitalului Judetean de Urgent Neamt vor semna, curnd, contracte de administrare cu managerul unittii. Modelul acestor documente a fost publicat n Monitorul Oficial, iar acum conducerea celei mai mari unitti sanitare din judet lucreaz la stabilirea indicatorilor medicali si economico-financiari ai fiecruia dintre sectoarele de activitate ale unittii, indicatori care vor trebui realizati si n functie de care se apreciaz performantele sefilor de sectii. Potrivit precizrilor fcute de ctre doctorul Stelian Ghit, managerul Spitalului Judetean Neamt, semnarea acestor contracte se va face n jurul datei de 25 martie. Pn atunci, urmeaz ca membrii comitetului director al unittii, mai putin managerul, s sustin concursul de ocupare a postului si s primeasc confirmarea din partea ministerului de resort.
Conform contractelor de administrare, medicii sefi de sectie vor avea rolul de a chivernisi bugetul care le va fi repartizat de conducerea unittii si trebuie s pun pe primul plan latura economic a activittii lor, nicidecum pe cea medical, legat strict de starea snttii pacientului. Situatia este stresant, deoarece, la fel ca si managerul spitalului, sefii de sectie pot fi sanctionati pecuniar, putndu-li-se imputa sume considerate inutil cheltuite.
Pentru c principala surs de finantare a Spitalului Judetean Neamt este Casa de Asigurri de Sntate, contractul ncheiat cu aceasta trebuie respectat ad-literam. Tocmai de aceea, spitalul nu are voie s depseasc numrul de internri si cazuri rezolvate contractate cu forul pltitor dect cu maximum 5% din volumul total al acestora. Dar chiar si asa, pentru cele cinci procente de activitate n plus, spitalului si sectiei respective i se deconteaz doar jumtate din tariful negociat si alocat de Cas si numai dac medicii dovedesc cu documente si argumente de specialitate c se impunea rezolvarea acelor cazuri peste lista de asteptare. Fiecare sef de sectie mpreun cu colegii lui ntocmeste o list de asteptare pentru internrile pe care le va face lunar. Spitalizarea bolnavilor se face tinndu-se cont de anumite criterii, structurate n patru grupe. n cazul n care boala diagnosticat nu corespunde acelor criterii de internare, contravaloarea tratamentelor si spitalizrii se imput medicului care a decis-o si se scade din venitul lunar al sectiei si spitalului de ctre Casa de Asigurri. Aceeasi msur se aplic si n cazul internrii si tratrii unor bolnavi care nu au calitatea de asigurat pentru sntate.

Articol afisat de 1131 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lcrmioara ILISESCU)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politic Stiri Politic
Stiri Sntate Stiri Sntate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra întregului continut al acestui site apartin în totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalã sau partialã a materialelor este permisã numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective