Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 3 Martie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Contracte de management pentru sefii de sectii

• medicii sefi de sectie ai Spitalului Judetean trebuie să semneze cu conducerea unitătii contracte de administrare, pe baza cărora li apreciază performantele activitătii


Medicii sefi de sectie din cadrul Spitalului Judetean de Urgentă Neamt vor semna, curînd, contracte de administrare cu managerul unitătii. Modelul acestor documente a fost publicat în Monitorul Oficial, iar acum conducerea celei mai mari unităti sanitare din judet lucrează la stabilirea indicatorilor medicali si economico-financiari ai fiecăruia dintre sectoarele de activitate ale unitătii, indicatori care vor trebui realizati si în functie de care se apreciază performantele sefilor de sectii. Potrivit precizărilor făcute de către doctorul Stelian Ghită, managerul Spitalului Judetean Neamt, semnarea acestor contracte se va face în jurul datei de 25 martie. Pînă atunci, urmează ca membrii comitetului director al unitătii, mai putin managerul, să sustină concursul de ocupare a postului si să primească confirmarea din partea ministerului de resort.
Conform contractelor de administrare, medicii sefi de sectie vor avea rolul de a chivernisi bugetul care le va fi repartizat de conducerea unitătii si trebuie să pună pe primul plan latura economică a activitătii lor, nicidecum pe cea medicală, legată strict de starea sănătătii pacientului. Situatia este stresantă, deoarece, la fel ca si managerul spitalului, sefii de sectie pot fi sanctionati pecuniar, putîndu-li-se imputa sume considerate inutil cheltuite.
Pentru că principala sursă de finantare a Spitalului Judetean Neamt este Casa de Asigurări de Sănătate, contractul încheiat cu aceasta trebuie respectat ad-literam. Tocmai de aceea, spitalul nu are voie să depăsească numărul de internări si cazuri rezolvate contractate cu forul plătitor decît cu maximum 5% din volumul total al acestora. Dar chiar si asa, pentru cele cinci procente de activitate în plus, spitalului si sectiei respective i se decontează doar jumătate din tariful negociat si alocat de Casă si numai dacă medicii dovedesc cu documente si argumente de specialitate că se impunea rezolvarea acelor cazuri peste lista de asteptare. Fiecare sef de sectie împreună cu colegii lui întocmeste o listă de asteptare pentru internările pe care le va face lunar. Spitalizarea bolnavilor se face tinîndu-se cont de anumite criterii, structurate în patru grupe. În cazul în care boala diagnosticată nu corespunde acelor criterii de internare, contravaloarea tratamentelor si spitalizării se impută medicului care a decis-o si se scade din venitul lunar al sectiei si spitalului de către Casa de Asigurări. Aceeasi măsură se aplică si în cazul internării si tratării unor bolnavi care nu au calitatea de asigurat pentru sănătate.

Articol afisat de 1181 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective