Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 3 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Contracte de management pentru sefii de sectii

• medicii sefi de sectie ai Spitalului Judetean trebuie sã semneze cu conducerea unitãtii contracte de administrare, pe baza cãrora li apreciazã performantele activitãtii


Medicii sefi de sectie din cadrul Spitalului Judetean de Urgentã Neamt vor semna, curînd, contracte de administrare cu managerul unitãtii. Modelul acestor documente a fost publicat în Monitorul Oficial, iar acum conducerea celei mai mari unitãti sanitare din judet lucreazã la stabilirea indicatorilor medicali si economico-financiari ai fiecãruia dintre sectoarele de activitate ale unitãtii, indicatori care vor trebui realizati si în functie de care se apreciazã performantele sefilor de sectii. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Stelian Ghitã, managerul Spitalului Judetean Neamt, semnarea acestor contracte se va face în jurul datei de 25 martie. Pînã atunci, urmeazã ca membrii comitetului director al unitãtii, mai putin managerul, sã sustinã concursul de ocupare a postului si sã primeascã confirmarea din partea ministerului de resort.
Conform contractelor de administrare, medicii sefi de sectie vor avea rolul de a chivernisi bugetul care le va fi repartizat de conducerea unitãtii si trebuie sã punã pe primul plan latura economicã a activitãtii lor, nicidecum pe cea medicalã, legatã strict de starea sãnãtãtii pacientului. Situatia este stresantã, deoarece, la fel ca si managerul spitalului, sefii de sectie pot fi sanctionati pecuniar, putîndu-li-se imputa sume considerate inutil cheltuite.
Pentru cã principala sursã de finantare a Spitalului Judetean Neamt este Casa de Asigurãri de Sãnãtate, contractul încheiat cu aceasta trebuie respectat ad-literam. Tocmai de aceea, spitalul nu are voie sã depãseascã numãrul de internãri si cazuri rezolvate contractate cu forul plãtitor decît cu maximum 5% din volumul total al acestora. Dar chiar si asa, pentru cele cinci procente de activitate în plus, spitalului si sectiei respective i se deconteazã doar jumãtate din tariful negociat si alocat de Casã si numai dacã medicii dovedesc cu documente si argumente de specialitate cã se impunea rezolvarea acelor cazuri peste lista de asteptare. Fiecare sef de sectie împreunã cu colegii lui întocmeste o listã de asteptare pentru internãrile pe care le va face lunar. Spitalizarea bolnavilor se face tinîndu-se cont de anumite criterii, structurate în patru grupe. În cazul în care boala diagnosticatã nu corespunde acelor criterii de internare, contravaloarea tratamentelor si spitalizãrii se imputã medicului care a decis-o si se scade din venitul lunar al sectiei si spitalului de cãtre Casa de Asigurãri. Aceeasi mãsurã se aplicã si în cazul internãrii si tratãrii unor bolnavi care nu au calitatea de asigurat pentru sãnãtate.

Articol afisat de 1582 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective