Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

8 miliarde pentru Spitalul Judetean

Spitalul Judetean de Urgentã Neamt a primit recent de la Consiliul Judetean Neamt, proprietarul terenului si spatiului pe care si unde functioneazã cea mai mare unitate sanitarã din judet, suma de 8 miliarde de lei vechi destinatã lucrãrilor de reparatii si igienizãri.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Stelian Ghitã, managerul Spitalului Judetean, prioritare pentru efectuarea acestui tip de lucrãri sînt Urologia, respectiv, Anestezia si Terapia Intensivã (ATI), sectii mari si importante ale unitãtii, unde nu s-a mai întreprins demult nimic în acest sens. De acelasi tip de lucrãri vor mai beneficia sectia Ginecologie, o parte din sectiile din pavilionul de interne, precum si clãdirea în care functioneazã Oncologia si Dermato-Venerologia. Recent, consilierii judeteni s-au pronuntat în favoarea demolãrii clãdirilor unde functioneazã pavilionul de interne, respectiv Oncologia, întrucît nu mai prezintã sigurantã în exploatare, iar consolidarea celor douã corpuri ar necesita fonduri foarte mari, comparabile cu acelea utilizate pentru ridicarea unei noi constructii. Expertizele efectuate de specialisti în domeniu au arãtat cã în urma seismelor din ‘40, ‘77, ‘86 si ‘90, la clãdirea în care functioneazã pavilionul de boli interne al Spitalului Judetean Neamt si la cea unde sînt acum sectiile Dermato-Venerice si Oncologie au apãrut fisuri în diafragmele de zidãrie, în parapeti, socluri si tavane, iar pardoselile prezintã fisuri la toate etajele clãdirii si infiltratii în grupurile sanitare si în subsol. Cum în aceste douã corpuri de clãdiri existã, la ora actualã, 450 de paturi, adicã se desfãsoarã o activitate medicalã sustinutã care nu poate fi întreruptã, demolarea celor douã clãdiri nu se poate face decît dupã ce se va construi noul spital de urgentã. Conform planurilor existente în acest sens, noua instiututie sanitarã se va construi în circa doi ani si jumãtate, ceea ce înseamnã cã sectiile din cele douã clãdiri cu mari probleme de structurã si risc seismic ridicat trebuie musai sã suporte recent lucrãri de reparatii si igienizãri.
În cursul anului trecut, CJ a dat Spitalului Judetean 8,6 miliarde de lei pentru reparatii si igienizãri. Cu acesti bani s-au fãcut reparatii, renovãri si curãtenie la Psihiatrie, dar nu în totalitate, la Pediatrie si s-a mai cîrpit pe ici, pe colo cîte ceva.

Articol afisat de 1403 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective