Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Totul pentru un oras curat

Totul pentru un oras curat

• de pe 16 aprilie, asociatiile si patronii riscã amenzi fãrã avertisment dacã nu pãstreazã curãtenia • conducerea Primãriei pãstreazã sabia rezilierii contractelor deasupra capului operatorilor de salubritate •

Piatra Neamt trebuie sã devinã un oras curat cu orice pret, chiar dacã asta înseamnã mii de amenzi date zilnic. Municipalitatea a decis sã coboare militãria din pod si nu mai acceptã nici o concesie de la regulamentul de curãtenie si bunã gospodãrire, bãtut în cuie la începutul acestui an. Un ultimatum a venit sãptãmîna aceasta, cînd asociatiile de proprietari si agentii economici au fost somati sã respecte hotãrîrile Consiliului Local privind curãtenia orasului, altfel riscã sanctiuni fãrã avertisment. Luni, în cadrul sedintei operative de la Primãrie, au fost semnalate principalele probleme existente si s-au propus solutii pentru ele. Cea mai gravã, din punctul de vedere al autoritãtilor locale, este pãstrarea curãteniei pe domeniul public. Din punctul de vedere al asociatiilor, mai importante sînt managementul nu tocmai fericit al deseurilor sau ridicarea constructiilor neautorizate si a gardurilor vii. ÃŽntîlnirea s-a finalizat cu apelul la curãtenie, adresat de municipalitate asociatiilor si patronilor. ÃŽncepînd cu 16 aprilie, echipe mixte de angajati ai Primãriei si politisti comunitari vor trece la sanctionarea fãrã avertizare prealabilã a celor ce nu respectã deciziile privind buna gospodãrire a orasului. „Ne dorim un oras curat, dar trebuie sã întelegem cã acest lucru depinde de noi toti. Facem apel, pe aceastã cale, la toti cetãtenii municipiului Piatra Neamt ca împreunã sã încercãm sã respectãm investitiile realizate, munca si efortul depus pentru a transforma orasul într-unul civilizat si curat“, a declarat primarul Gheorghe Stefan.
Nu vor fi iertati nici operatorii de salubritate, pentru cã municipalitatea nu învinovãteste doar cetãtenii pentru aspectul neîngrijit. Primarul Gheorghe Stefan s-a sãturat sã îi tot cheme la discutii amiabile pe cei de la Brantner, care se ocupã cu colectarea selectivã a gunoaielor sau pe cei de la Romprest care sînt mai mult absenti de pe soselele pe care trebuie sã le curete. ÃŽn plus, existã foarte multe reclamatii la adresa celor douã societãti care, în loc sã îsi facã întîi datoria contractatã, se preocupã de cresterea preturilor. Primarul Stefan i-a amenintat în cîteva rînduri cã va rezilia contractele, iar sabia încã le atîrnã deasupra capului. De altfel, o primã mãsurã de precautie a fost luatã de municipalitate prin anularea hotãrîrii de dizolvare a Salubritas. Societatea CL care se ocupa înainte de curãtenia orasului va fi pãstratã ca rezervã, în cazul în care se vor lua mãsuri drastice împotriva celor doi actuali magnati ai gunoiului. „Dacã se supãrã unul din cei doi operatori privati sau nu ne convine pretul pe care îl practicã, este bine sã avem societatea noastrã, a Consiliului Local. Deja, au venit reprezentanti de la ambele cu propunere de majorare a preturilor, pentru cã au zis cã pierd 50.000 de euro pe lunã. Eu le-am spus cã nu sînt de acord. I-am atentionat de multe ori sã îsi facã datoria si sã fie curãtenie în oras, iar dacã dînsii continuã asa... este bine sã avem societatea noastrã. Pînã la urmã, totul se sparge în capul meu. Primarul e vinovat dacã e mizerie în oras“, a mai spus Gheorghe Stefan.
Conducerea Primãriei a împãrtit orasul în 11 zone de lucru, pentru o mai bunã monitorizare a problemelor legate de curãtenie si gospodãrire comunalã. În acest sens, au fost formate echipe din angajati ai Directiei Tehnice, Directiei Audit Corp Control si Autorizãri, precum si ai Politiei Comunitare.

Articol afisat de 2260 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective