Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cãutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni Paginã Optiuni paginã
Adaugã in Favorites Adaugã in Favorites
Seteazã Paginã de start Seteazã Paginã de start
Tipãreste pagina Tipãreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Iunie 2007
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email

12 olimpici au scapat de grija admiterii la facultate

• pentru rezultate deosebite la olimpiade nationale si internationale, ei au dreptul sa intre la anumite facultati fara examen • conditia este sa le convina unitatea de nvatamnt universitar la care li se ofera accesul neconditionat •

Doisprezece absolventi de liceu din judetul Neamt, promotia 2007, care anul acesta sau n cel trecut au obtinut rezultate deosebite la olimpiade nationale sau internationale, pot intra fara examen n nvatamntul superior, n conformitate cu articolul 59 din Legea nvatamntului nr. 84/1995, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.
Unul dintre viitorii studenti primit n rndurile universitare fara nici un stres, dupa ce vor trece de Bacalaureat, este Ionut Ardeleanu, de la Grupul Scolar Vasile Sav din Roman. El a luat premiul I la un concurs national, specializarea electrotehnica, anul trecut, cnd era n clasa a XI-a. Alt elev nemtean care s-a clasat foarte bine la o competitie nationala este Ana Maria Maricica Iosub. Ea a luat premiul I la Olimpiada Nationala de Pregatire Sportiva Teoretica n 2006, cnd era n clasa a XI-a, eleva la Liceul cu Program Sportiv Roman. Maria Alexandra Salaru a luat premiul II, tot n 2006, cnd era n clasa a XI-a la Colegiul National Calistrat Hogas, la Olimpiada nationala de limba engleza. Tudor Valentin Diacu si Elena Mihaela Nita, tot de la Colegiul National Calistrat Hogas, au obtinut premiul III anul trecut la aceeasi competitie. Carmen Andreea Rnja, de la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu, s-a clasat anul acesta pe primul loc la Olimpiada de Tehnologii, profil resurse naturale si protectia mediului. Narcis Nedelcu a iesit pe locul III la specializarea silvic si prelucrarea lemnului, anul trecut, cnd era n clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Piatra Neamt. La Olimpiada nationala de religie dogmatica s-a situat pe locul III, n 2006, Andrei Marius Prvu, atunci n clasa a XII-a la Seminarul Teologic Piatra Neamt. Iulian Ciprian Rusu a luat tot anul trecut premiul III la aceeasi competitie, cnd studia la Seminarul Teologic Liceal Veniamin Costachi de la Manastirea Neamt.
Andrei Iulian Vizitiu, clasa a XIII-a, a luat locul III la Olimpiada de Religie IBOR anul acesta. El este elev al Seminarul Teologic Veniamin Costachi de la Manastirea Neamt.
La limba si literatura romna s-a impus Elena Olimpia Andronic, care a luat premiul III la Concursul de limba si literatura romna „Mihai Eminescu“, etapa nationala. Ea a luat premiul anul acesta, n clasa a XII-a, fiind eleva la Colegiul National Stefan cel Mare din Trgu Neamt. Florin Gabriel Iosub a luat premiul I la Olimpiada Nationala de Arte Vizuale si Istoria Artei - patrimoniu cultural - pictura de icoane, n 2006, cnd era n clasa a XI-a la Seminarul Teologic Veniamin Costachi de la Manastirea Neamt.

Articol afisat de 2591 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TRN)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politic Stiri Politic
Stiri Sntate Stiri Sntate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra întregului continut al acestui site apartin în totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalã sau partialã a materialelor este permisã numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective