Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

12 olimpici au scapat de grija admiterii la facultate

• pentru rezultate deosebite la olimpiade nationale si internationale, ei au dreptul sa intre la anumite facultati fara examen • conditia este sa le convina unitatea de învatamînt universitar la care li se ofera accesul neconditionat •

Doisprezece absolventi de liceu din judetul Neamt, promotia 2007, care anul acesta sau în cel trecut au obtinut rezultate deosebite la olimpiade nationale sau internationale, pot intra fara examen în învatamîntul superior, în conformitate cu articolul 59 din Legea învatamîntului nr. 84/1995, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.
Unul dintre viitorii studenti primit în rîndurile universitare fara nici un stres, dupa ce vor trece de Bacalaureat, este Ionut Ardeleanu, de la Grupul Scolar Vasile Sav din Roman. El a luat premiul I la un concurs national, specializarea electrotehnica, anul trecut, cînd era în clasa a XI-a. Alt elev nemtean care s-a clasat foarte bine la o competitie nationala este Ana Maria Maricica Iosub. Ea a luat premiul I la Olimpiada Nationala de Pregatire Sportiva Teoretica în 2006, cînd era în clasa a XI-a, eleva la Liceul cu Program Sportiv Roman. Maria Alexandra Salaru a luat premiul II, tot în 2006, cînd era în clasa a XI-a la Colegiul National Calistrat Hogas, la Olimpiada nationala de limba engleza. Tudor Valentin Diacu si Elena Mihaela Nita, tot de la Colegiul National Calistrat Hogas, au obtinut premiul III anul trecut la aceeasi competitie. Carmen Andreea Rânja, de la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu, s-a clasat anul acesta pe primul loc la Olimpiada de Tehnologii, profil resurse naturale si protectia mediului. Narcis Nedelcu a iesit pe locul III la specializarea silvic si prelucrarea lemnului, anul trecut, cînd era în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Piatra Neamt. La Olimpiada nationala de religie dogmatica s-a situat pe locul III, în 2006, Andrei Marius Pîrvu, atunci în clasa a XII-a la Seminarul Teologic Piatra Neamt. Iulian Ciprian Rusu a luat tot anul trecut premiul III la aceeasi competitie, cînd studia la Seminarul Teologic Liceal Veniamin Costachi de la Manastirea Neamt.
Andrei Iulian Vizitiu, clasa a XIII-a, a luat locul III la Olimpiada de Religie IBOR anul acesta. El este elev al Seminarul Teologic Veniamin Costachi de la Manastirea Neamt.
La limba si literatura româna s-a impus Elena Olimpia Andronic, care a luat premiul III la Concursul de limba si literatura româna „Mihai Eminescu“, etapa nationala. Ea a luat premiul anul acesta, în clasa a XII-a, fiind eleva la Colegiul National Stefan cel Mare din Tîrgu Neamt. Florin Gabriel Iosub a luat premiul I la Olimpiada Nationala de Arte Vizuale si Istoria Artei - patrimoniu cultural - pictura de icoane, în 2006, cînd era în clasa a XI-a la Seminarul Teologic Veniamin Costachi de la Manastirea Neamt.

Articol afisat de 3061 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective