Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 14 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alianta D.A. se îngroapa

• democratii vor cere instantei desfiintarea aliantei cu liberalii • în judet, ruperea protocolului nu va afecta proiectele de interes local, dau asigurari liderii celor doua partide •

Alianta Dreptate si Adevar se îndreapta spre îngropaciune, dupa mai bine de trei luni de la deces. Partidul Democrat a anuntat ca va începe, saptamîna viitoare, demersurile la Tribunalul Bucuresti pentru desfiintarea oficiala a Aliantei D.A. Democratii îi învinovatesc pe liberali si s-au apucat de procedurile judiciare de rupere a protocolului semnat, dupa ce luni le-a picat motiunea de cenzura la adresa Guvernului Tariceanu II. Chiar daca va fi îngropata, Alianta va continua sa existe, însa, în judet. Liderii PD si PNL din Neamt au cazut de acord ca încetarea mariajului nu trebuie sa afecteze colaborarea în plan local. „Este de notat faptul ca presedintele Traian Basescu a încercat refacerea Aliantei Dreptate si Adevar prin propunerea facuta, cu un guvern PD-PNL-PLD. Nu a reusit însa, prin urmare cele doua formatiuni politice care au facut parte din Alianta D.A. vor urma drumuri separate de aici încolo. Motiunea a scos în evidenta relatia de interdependenta dintre PNL si PSD. Aceste doua partide guverneaza împreuna si si-au modificat programele politice fara acordul populatiei. Vor resimti urmarile acestui fapt, la urmatoarele alegeri. ÃŽnsa, la nivelul administratiei din judetul Neamt, ramînem împreuna. Este foarte greu sa dispara acest protocol în timpul mandatului, pentru ca exista proiecte comune ale PD si PNL în aproape 50 de localitati din judet. Va trebui sa colaboram“, a declarat deputatul Marius Rogin, presedintele PD Neamt.
Liberalul Serban Stratila este de acord ca interesul comunitatii trebuie sa primeze. „Faptul ca Partidul Democrat va solicita în instanta desfiintarea Aliantei este o confirmare a atitudinii lor de pîna acum. Abia acum vedem cu adevarat cine a distrus alianta. ÃŽn plan local, bineînteles ca proiectele importante pentru comunitatile locale trebuie sa continue. Va trebui sa existe, daca nu un consens, macar o colaborare, nu neaparat doar între PD si PNL, ci între toate fortele politice. Ruperea Aliantei nu înseamna ca relatiile nu pot fi civilizate“, a declarat senatorul Serban Stratila, membru în conducerea PNL Neamt.
PD si PNL au semnat, înainte de alegerile din 2004, un protocol electoral. Potrivit acestuia, încetarea poate fi ceruta instantei de unul din cele doua partide componente. Democratii aduc proba suprema a desfiintarii juridice a Aliantei - eliminarea PD de la guvernare, ba chiar se gîndesc sa foloseasca numele Aliantei Dreptate si Adevar în continuare, daca nu cumva este protejat cu „marca înregistrata“.

Articol afisat de 1402 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective