Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 14 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Caldura a umplut Pediatria de copii bolnavi

• cei mai multi dintre cei internati sînt diagnosticati cu afectiuni respiratorii • o buna parte dintre micii pacienti au si probleme digestive •

Sectia Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Neamt este plina de pacienti cu diverse afectiuni care au tangenta cu vremea calduroasa. Potrivit precizarilor facute de catre doctorul Radu Smicala, din cadrul acestei sectii, în ciuda temperaturilor de peste 30 de grade Celsius care au fost înregistrate în judet ultima perioada, cei mai multi dintre copiii internati sînt diagnosticati cu infectii respiratorii. Zeci de sugari sau de copii de vîrste prescolare si scolare care au fost diagnosticati cu pneumonie, bronsita, amigdalita, rinofaringita si prezinta complicatii se afla în tratament injectabil cu antibiotice, dar pe lînga acestea li se administreaza si diverse alte produse medicamentoase care au drept scop fortificarea organismului si consolidarea sistemului imunitar.
Medicii spun ca multi dintre copiii care sînt acum internati au ramas cu sechele dupa alte afectiuni respiratorii de care au suferit de asta iarna încoace si care nu au fost corect tratate, de regula fiind refuzate internarea si tratamentul injectabil.
„Chiar daca e foarte cald afara, sînt foarte multi copii care au afectiuni respiratorii. Pe de o parte este vorba despre viroze vechi, netratate definitiv, care au slabit sistemul imunitar, iar pe de alta parte, este vorba de toate cele specifice verii, adica sucuri reci, înghetata, apa rece de la frigider, curentul care se face de multe ori în mod voit, pentru a suporta mai usor temperaturile mari din casa.
Virusii au suferit mutatii genetice, au devenit mai rezistenti la medicamentele clasice, iar copiii au un material biologic nu foarte calitativ“, a declarat doctorul pediatru Radu Smicala.
O alta categorie de pacienti a caror stare de sanatate s-a alterat si din cauza caldurii, necesitînd tratament atent supravegheat, o reprezinta copiii cu afectiuni digestive. Multi dintre acestia sînt copii cu vîrste sub 3 ani, de regula sugari. Ei sufera de boala diareica acuta si au nevoie de tratamente care îi fereasca de deshidratare si sa le refaca flora microbiana. În cazul copiilor mai mari care au astfel de probleme, este incriminat consumul de fructe de sezon, de multe ori insuficient spalate. Si mîinile murdare sînt de multe ori cauza îmbolnavirilor digestive. Printre copiii internati în aceasta perioada la Pediatria Spitalului Judetean Neamt sînt cîtiva care au fost diagnosticati cu alergie. Medicii sînt de parere ca alergia a fost provocata de alimente, dar nu exclud dintre cauze caldura pe care unele organisme o suporta mai greu, ca si polenul.

Articol afisat de 1625 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective