Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
VIP-uri DUPÃ GRATII. Fotbalistul Costel Ilie si politistul Ioan Ciubotaru au fost retinuti

VIP-uri DUPÃ GRATII. Fotbalistul Costel Ilie si politistul Ioan Ciubotaru au fost retinuti

• Costel Ilie a fost retinut de anchetatori sub acuzatia de trafic de influenta • în arest a fost bagat si agentul Ioan Ciubotaru de la Evidenta Populatiei • cei doi sînt cercetati în „Dosarul Fotbalistilor“ în care mai sînt anchetati fostii jucatori Lucian Cozma si Leon Ivanov, precum si alte patru persoane • astazi, Ilie si Ciubotaru vor fi prezentati cu propunere de arestare preventiva • Cozma este cercetat în stare de arest, în timp ce ceilalti patru acuzati au reusit sa amîne aceasta masura •

Ieri dupa-amiaza, fotbalistul Costel Ilie, mijlocasul echipei de fotbal Ceahlaul Piatra Neamt, a fost bagat dupa gratii. Informatia a fost confirmata oficial aseara tîrziu de lucratorii Biroului Anticoruptie Neamt. Alaturi de Ilie a fost retinuta o alta persoana, si anume agentul sef Ioan Ciubotaru, din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanei Neamt. Interesant este ca ambii sînt anchetati în „Dosarul Fotbalistilor“, în care mai apar numele fostilor jucatori Lucian Cozma, de la Laminorul Roman, si Leon Ivanov, de la formatia pietreana.
Lucratorii Biroului Anticoruptie Neamt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Judetean, au „filat“ timp de mai multe luni activitatea lui Ioan Ciubotaru, de 40 de ani, si a lui Costel Ilie, de 34 de ani. Probele adunate au stat la baza emiterii unor ordonante de retinere pentru o perioada de 24 de ore, astazi urmînd ca pietrenii sa fie prezentati instantei cu propunere de arestare.
Cercetarile au aratat ca fotbalistul Costel Ilie ar fi pretins de la mai multe persoane sume de bani, între 250 si 1.500 euro, pentru a interveni pe lînga functionarii din cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise Auto si Înmatriculari Vehicule (SPCRPAIV). Spaga ar fi ajutat la ungerea cailor de obtinere rapida a permiselor, dar fara ca respectivii sa aiba deprinderile necesare. În opinia anchetatorilor, fapta comisa de mijlocasul Ceahlaului este trafic de influenta. În cazul agentului sef Ioan Ciubotaru s-a stabilit ca acesta a pretins si a primit sume de bani pentru a facilita obtinerea unor carti de identitate si a intervenit pe lînga functionari din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberare si Evidenta Pasapoartelor Simple (SPCPEEPS) Neamt pentru eliberarea în regim de urgenta a unor pasapoarte turistice, precum si pentru reducerea perioadei de suspendare a dreptului de libera circulatie în strainatate. În sarcina lui Ciubotaru au fost retinute infractiunile de luare de mita si trafic de influenta.

„Dosarul Fotbalistilor“, sapte învinuiti

Cei doi fac parte din grupul infractional format din functionari ai Ministerului de Interne si Reformelor Administrative, de la serviciile comunitare de evidenta a persoanelor, pasapoarte si permise -înmatriculari auto, instructori auto si alte persoane din afara sistemului. ÃŽn „Dosarul Fotbalistilor“, asa cum l-a numit cotidianul „Monitorul“, mai sînt cercetate alte cinci persoane. Este vorba de fostii fotbalisti Lucian Cozma si Leon Ivanov, Gabriel Postolache, instructor auto independent, la Roman, Oana Elena Grigore, barman la un local romascan si Teodor Asmarandei, satean din Faurei. Cozma a fost arestat acum aproapte doua luni, iar pe 22 mai, anchetatorii i-au retinut pe Ivanov si celelalte trei persoane din zona Romanului.
Cercetarile în acest stufos dosar au demarat în 2006. De atunci, membrii grupului, amintiti mai sus, au racolat persoane din mai multe localitati nemtene de la care au pretins sume de pîna la 1.500 de euro si alte foloase, promitîndu-le ca prin relatiile pe care le au le vor obtine documentele cerute. Pe data de 8 mai, politistii anticoruptie au efectuat o perchezitie la domiciliile lui Lucian Cozma si Oana Grigore, ocazie cu care au fost identificate înscrisuri ce puteau demonstra activitatea infractionala a celor doi si nu numai. În aceeasi zi, pe numele lui Lucian Cozma a fost emis un mandat de arestare. Extinderea cercetarilor avea sa provoace primul cutremur: informatia ca fotbalistul Costel Ilie este învinuit în dosar a zguduit lumea fotbalului nemtean. Ulterior, procurorii au emis mandate de retinere pe numele lui Leon Ivanov, Gabriel Postolache, Oana Grigore si Teodor Asmarandei. Politistii mai spun ca examinatorul Leon Ivanov (n.n. - agent sef la Serviciul Permise Auto) a primit prin intermediul fotbalistilor Ilie si Cozma, de la patru persoane, 3.100 de euro pentru a le ajuta în obtinerea permisului de conducere. Este vorba de promovarea probelor teoretice si practice, fara ca persoanele respective sa cunoasca legislatia. În ceea ce-l priveste pe Gabriel Postolache, anchetatorii au constatat ca ar fi pretins si primit 2.300 de euro pentru a interveni în vederea promovarii examenelor auto de catre trei candidati. De asemenea, Postolache a întocmit dosare pentru examinare pentru mai multe persoane care nu au urmat cursurile scolii de soferi. Barmanita Grigore, împreuna cu Lucian Cozma, a racolat persoane carora le-au pretins între 100 si 150 euro, pentru a interveni pe lînga agentul Ioan Ciubotaru. Potrivit anchetatorilor, acelasi Ciubotaru, dupa eliberarea cartilor de identitate, în schimbul foloaselor primite intermedia si obtinerea de pasapoarte. Pe parcursul anchetei au fost identificate si audiate aproximativ 30 de persoane care au beneficiat de serviciile lui Ciubotaru, care ar fi pretins si primit circa 5.000 de euro.
Luna trecuta, cei patru, cu exceptia lui Ciubotaru, care s-a îmbolnavit si s-a internat pentru o perioada, au fost retinuti si prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva. Avocatii au recuzat completul de la Tribunalul Neamt, asa ca învinuitii au fost pusi în libertate. Au urmat alte motive invocate de avocati, gen citari incorecte etc. Dosarul a ajuns si pe la Curtea de Apel Bacau, de unde a revenit la Piatra Neamt. În aceste moment, cei patru sînt în libertate. Mai trebuie spus ca în dosar este si o persoana care este acuzata ca a dat mita. Este vorba de Teodor Asmarandei, din Faurei, care i-ar fi dat mita lui Leon Ivanov 1.300 de euro prin intermediul fotbalistilor Ilie si Cozma, pentru a obtine permis de conducere.
Anchetatorii spun ca în cauza se deruleaza si alte activitati pentru documentarea completa a faptelor de coruptie comise de grupul infractional, precum si de alte persoane.

Articol afisat de 2868 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective