Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ovidiu Lipan - Tandarica, asteaptat la Faurei

Ovidiu Lipan - Tandarica, asteaptat la Faurei

Conducerea Primariei Faurei se afla în tratative avansate cu Ovidiu Lipan - Tandarica, chemat pentru a onora „Ziua Comunei Faurei“, care va avea loc pe 20 iulie, de Sfîntul Ilie, dezlegatorul de ploi. Vasile Gherghel, primarul localitatii mentionate, a precizat ca aducerea artistului la aceasta mare sarbatoare ar însemna un eveniment special pentru localnici si pentru invitati. „Primaria Faurei are un contract încheiat cu Fanfara de la 10 Prajini înca de acum doi ani si anul trecut am încercat sa-l convingem pe Ovidiu Lipan sa onoreze acest moment unic din an, sarbatoarea comunei. Din nefericire, anul trecut agenda de concerte a Fanfarei si a cunoscutului tobosar si muzician a fost deosebit de încarcata si a fost imposibila prezenta acestora la Faurei. Anul acesta, am reluat tratativele si, din cîte se pare, ar fi ceva sperante ca pe 20 iulie sa avem ca oaspeti prima fanfara a micului catun din judetul Vaslui si pe Tandarica“, a declarat primarul Vasile Gherghel. Pregatirile pentru aceasta sarbatoare de suflet au fost demarate, înca de la începutul anului, prin prinderea la buget a unei sume de bani care va fi suplimentata consistent si de cîtiva sponsori. „ÃŽnvatînd din greselile de anul trecut si tragînd cu ochiul prin gradinile altora, ma declar optimist ca sarbatoarea din acest an va întrece asteptarile tuturor participantilor, pe care îi dorim în numar cît mai mare“, a mai spus gospodarul sef al comunei Faurei.
Ovidiu Lipan Tandarica s-a nascut la Iasi, în ianuarie 1953, dupa scoala generala urmînd Liceul „Negruzzi“, în paralel cu scoala de muzica. A debutat în muzica la noua ani cu propria formatie „Cristal“, apoi cu „Dragonii“. ÃŽn 1969 a obtinut locul I la Festivalul de Muzica pop-rock cu formatia „Rosu si Negru“, apoi din nou în 1970, ceea ce a însemnat de fapt consacrarea sa muzicala. Tot în 1970 se stabileste la Bucuresti, iar din 1974 s-a alaturat grupului Phoenix, cucerind o popularitate greu de imaginat la acea vreme. ÃŽntîlnirile de dupa 1990 cu Fanfara de la 10 Prajini au condus la o serie de concerte spectacole însotite de lansarea unui CD continînd 14 piese. Continutul muzical divers a atins teme muzicale din zona balcanica, cu influente ale minoritatilor macedonene, albaneze, bulgaresti, grecesti, evreiesti si tiganesti. Numeroasele sale concerte, pretutindeni în lume, au venit ca o confirmare a succesului de care se bucura marele artist.

Articol afisat de 1831 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective