Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 22 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Reduceri de paturi în spitale?

• un controlul efectuat în spitale pe linie de performanta a activitatii medicale nu s-a finalizat cu rezultate prea bune • cele sapte spitale înregistrau, la finele primului trimestru al anului, datorii de 130,5 miliarde de lei vechi • solutia ar fi renuntarea la paturile din unele sectii •


Calitatea serviciilor medicale desfasurata în cele sapte spitale din judet nu exceleaza, iar indicatorii economico-financiari realizati de respectivele unitati sanitare nu sînt prea buni. Acestea sînt concluziile reprezentantilor Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Neamt si ai Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Neamt care au evaluat recent activitatea medicala a spitalelor din judet, în cadrul unui control dispus de conducerea ministerului.
Verificînd foile de observatie din sectiile de spital, neîntocmite întotdeauna corect si complet, echipele de control au constatat ca în unele sectoare din Spitalul Judetean si Spitalul Roman durata medie de spitalizare este depasita, rata de utilizare a paturilor la fel, în sectii precum ORL si Hematologie Piatra Neamt, Recuperare-Reumatologie Roman, Cardiologie Tîrgu Neamt, iar în unele sectii chirurgicale nu prea se efectueaza interventii chirurgicale (ORL si Oftalmologie Roman, Obstetrica-Ginecologie Tîrgu Neamt, Obstetrica Bicaz).
În aceste conditii, reprezentantii CAS si ASP au concluzionat ca în sectiile care nu prea realizeaza indicatori buni de activitate se impune o reducere a numarului de paturi, o evaluare corecta a pacientilor la internare în sectiile cu profil chirurgical, dar si renegocierea indicatorilor de performanta cu managerii sau directorii de spital. Cele sapte spitale din judet au încheiat anul 2006 cu datorii care totalizau 12,729 milioane de lei, iar dupa primeul trimestru aveau 13,059 milioane de lei. Din 7,837 milioane lei sînt în termenul de scadenta, iar restul au depasit termenul.
Cele mai mari datorii se înregistreaza la medicamente si materiale sanitare. În topul datornicilor de situeaza Spitalul Judetean si Spitalul Municipal Roman.
Pentru a identifica motivele care au generat aceasta situatie si a gasi solutii de iesire din criza, astazi va avea loc la sediul CAS o întîlnire între conducerea acestei institutii, conducerea ASP Neamt, directorii si managerii spitalelor si parlamentari de Neamt.

Articol afisat de 1663 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective