Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
MOARTE LA PLIC

MOARTE LA PLIC

• un localnic din Cut, parte vatamata Ă®ntr-un dosar penal, a primit o scrisoare Ă®n care este amenintat cu moartea • „Veti fi Ă®ntr-o zi de vineri sau marti omorĂ®t de nu se va sti niciodata. Va urez zile bune pĂ®na atunci“, era scris Ă®n ravas • Ă®n plic era si o lama • omul a depus plĂ®ngere la Parchet • Gheorghe Moise crede ca toate i se trag de la o suprafata de teren •

La 57 de ani, cĂ®nd n-ar fi zis sa i se mai Ă®ntĂ®mple asa ceva, Gheorghe Moise (foto), din Cut, Dumbrava Rosie, s-a trezit cu amenintari cu moartea „la plic“. Plicul, expediat din Bacau, a ajuns la destinatar luni, 25 iunie 2007. Stampila dovedea ca plecase din judetul vecin. Cum la expeditor erau trecute mai multe localitati, „Vaslui, Suceava, Dr.Tr. Severin, chiar si din alte locuri“, omul a deschis plicul care Ă®i era adresat si s-a Ă®ngrozit cĂ®nd a citit continutul: „Draga domnule Moise. Va rog frumos sa ma Ă®ntelegeti, va vorbim foarte frumos. Veti fi Ă®ntr-o zi de vineri sau marti omorĂ®t de nu se va sti niciodata. Persoanele sunt cu oi multe si cornute. Vrancea, Vaslui, Suceava si Craiova. Va urez zile bune pĂ®na atunci“. Speriat de faptul ca amenintarile ar putea deveni realitate, s-a alarmat si Ă®ncearca sa afle cine i-ar putea dori moartea. „Eu sĂ®nt parte vatamata Ă®ntr-o cauza de tentativa de omor, care a avut loc pe 16 martie 2007. Atunci, mai pe seara, veneam cu doi tineri, unul de 16 si celalalt de 24 de ani, cu o caruta de prundis, catre casa. Nu mai aveam decĂ®t vreo 20 de metri pĂ®na acasa, cĂ®nd am fost atacat de un grup de 6 persoane, din care una era femeie si restul barbati. Erau Ă®narmati cu furci si pietroaie. Tinerii au reusit sa fuga, dar pe mine m-au doborĂ®t la pamĂ®nt si, daca nu vedea o nora a mea, ma omorau. Au fost alertati vecinii si am scapat cu viata, dar am stat internat la neurochirurgie. Am avut lovituri puternice Ă®n cap si ambele mĂ®ini au fost zdrobite. Certificatul medico-legal are 16 zile de Ă®ngrijiri medicale, iar dupa acest incident s-a Ă®ntocmit dosar penal. Acum am primit aceste amenintari cu moartea si am mers si la procuror cu aceasta scrisoare“, a declarat Moise.

Un teren, posibilul motiv al amenintarii

Omul crede ca toate acestea i se trag de la o suprafata de 2.000 de metri patrati de teren aflat Ă®n imediata vecinatate a locuintei sale. El si cei care l-au atacat s-au luptat pentru acest teren, rĂ®vnit de agresori, dar pentru care, Ă®n cele din urma, Gheorghe Moise a primit titlu de proprietate. „Iau scrisoarea ca atare, cu atĂ®t mai mult cu cĂ®t, Ă®n urma cu o luna, cineva din anturajul lor m-a oprit pe drum si mi-a spus ca asteapta o persoana care trebuie sa iasa din penitenciar, sa ne lichideze pe toti, ca si asa nu are unde sta. Face treaba, apoi se Ă®ntoarce la puscarie. Din mai 2003 ne razboim de la suprafata asta de teren care acum este livada. Am mai fost atacat de doua ori, Ă®n 2003 si 2004, dar au primit pedepse Ă®ntre 2 si 3 ani si jumatate de Ă®nchisoare si au executat numai trei luni. Au beneficiat de blĂ®ndete, sĂ®nt liberi si, daca vor, pot sa ma omoare“, a mai spus Ă®ngrozit barbatul.
TemĂ®ndu-se pentru viata sa, barbatul s-a prezentat cu plicul la procurorul care intrumenteaza dosarul si a depus o plĂ®ngere. Deoarece scrisoarea a fost atinsa atĂ®t de destinatar, cĂ®t si de alte multe persoane din anturajul sau, nu s-au mai putut preleva amprente, dar lama din plic precum si o copie dupa original au fost anexate la dosarul cauzei. „Este un dosar penal Ă®n care Moise este parte vatamata, deoarece a fost batut de alte persoane. Cauza este Ă®n lucru, victima are zile de Ă®ngrijiri medicale pentru leziunile care i-au fost provocate si urmeaza ca Ă®n functie de celelalte elemente sa apreciem daca este vorba de tentativa de omor sau de alta infractiune, lovire. Pentru ca nu stia de unde vine scrisoarea, a deschis-o, au citit-o mai multe persoane si nu se mai puteau lua amprentele, dar lama a ramas la dosar. Este un scris frumos, Ă®ngrijit si este expediata de la Bacau. Urmeaza ca, Ă®n functie de celelalte date ale anchetei, sa se dea solutia legala“, a declarat Alexandru Togan, procurorul criminalist care intrumenteaza acest caz.

Articol afisat de 2027 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective