Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La Prefecturã, ca pe vremea Rãposatului

Prefectul Toader Mocanu a anuntat, la mijlocul acestei sãptãmîni, cã la Dochia, cei 153 de prescolari vor învãta de la toamnã într-o unitate de învãtãmînt nouã, întrucît „este aproape de final sediul grãdinitei“. Afirmatia sa l-a determinat pe primarul Petru Mîndru sã sarã ca ars, întrucît cunoaste foarte bine cum stã situatia în comuna pe care o pãstoreste. „Nici mãcar nu s-a sãpat pentru temelie. Ce sediu sã fie gata pînã pe 15 septembrie?! Nu sînt bani. Asta mi se spune de aproape trei ani. Am fost tãiat de pe listele de investitii. ÃŽn nici un caz anul acesta nu va exista grãdinitã nouã la Dochia. Pînã pe 15 iunie, copiii au învãtat în douã sãlite dintr-o constructie realizatã în 1890. Se trece din una în alta, iar încãlzirea e cu sobe pe lemne. Pãrintii au spus cã nu mai acceptã astfel de conditii pentru copiii lor si îi vor retrage. Din pãcate, sînt 75 de copii cu vîrsta între 3 si 4 ani si 78 între 5 si 7 ani, care vor sta în mare parte acasã pentru cã nu au o grãdinitã în care sã învete. Desi s-au cerut de mai multe ori fonduri de la Bucuresti, am fost refuzati de fiecare datã. Nici în sedinta de Guvern de sãptãmîna viitoare nu vom fi prinsi, pentru a ni se da fonduri de acum înainte. Cum n-am avut bani, n-am fãcut nici licitatie pentru a selecta constructorul. ÃŽn 2005, din fonduri de la bugetul local, am dat peste 7.000 de lei si am fãcut proiectul tehnic. Din pãcate, ani la rînd s-a tergiversat situatia si noi am rãmas în situatia actualã“, a declarat primarul Petru Mîndru.
Mergînd pe firul informatiilor care au ajuns la Prefectura Neamt, se constatã cã din sursã în sursã s-a tot pus cîte ceva, astfel încît de la o grãmadã de cãrãmidã si un proiect tehnic care existã în realitate, din gura prefectului a iesit informatia cã sediul grãdinitei din Dochia este aproape gata. De fapt, Primãria Dochia a fãcut cu mult timp în urmã cerere pentru a primi fonduri ca sã realizeze respectiva investitie. De la Inspectorat, a plecat în mai multe rînduri la minister solicitarea respectivã. La începutul sãptãmînii, conducerea ISJ s-a interesat la minister despre grãdinita de la Dochia si s-a spus cã problema se va rezolva. Doar cã miercuri, 1 august, pe lista investitiilor pe care urmau sã le avizeze guvernantii, grãdinita în cauzã nu s-a mai regãsit. Profesorul Eugen Dinu Vasiliu, inspector scolar general adjunct al ISJ Neamt, a declarat cã reprezentantii ministerului de resort dau asigurãri cã peste trei sãptãmîni se vor da banii necesari pentru ridicarea grãdinitei la Dochia. Tot el mai spune cã nu se va pune problema ca prescolarii din aceastã comunã sã nu aibã unde învãta, pentru cã, totusi, pînã în aceastã varã ei au frecventat cursurile grãdinitei, chiar dacã nu au beneficiat de confort si elegantã.

Articol afisat de 1343 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective