Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tabara de rangeri juniori, în Parcul National Ceahlau

• copiii vor urma cursuri de salvamont, supravietuire, de orientare, educatie ecologica, observatii flora-fauna, cursuri de protectie a mediului etc • scopul acestei actiuni este a de a-i responsabiliza pe elevi în probleme de mediu •

Un numar de 28 de elevi, care învata la scolile din localitatile limitrofe Parcului National Ceahlau, vor participa, în perioada 8-12 august 2007, la o tabara de educatie ecologica, în Masivul Ceahlau. Tabara, activitate a proiectului european Life-Nature, „Habitate prioritare alpine, sub-alpine si forestiere în România“ (Forest-Alp Natura 2000 RO), este organizata de catre WWF (Fondul Mondial pentru Natura), Programul Dunare-Carpati, în colaborare cu Administratia Parcului National Ceahlau si Serviciul Salvamont Neamt, si va avea loc pe platoul masivului, la cabana Dochia.
Cei 28 de participanti, elevi în clasele V-VIII, sînt pasionati de biologie, geografie, stiinte ale naturii si provin din localitatile Grinties, Ceahlau, Poiana Teiului, Bicaz, Bicazul Ardelean, Tasca. Ei vor fi însotiti de catre un profesor din fiecare scoala. Programul taberei „Ranger Junior“ include cursuri de salvamont, cursuri de orientare, educatie ecologica, observatii flora-fauna, cursuri de protectie a mediului, de biodiversitate si de promovare a siturilor Natura 2000, precum si diverse activitati creative si de recreere, specifice zonei.
Scopul acestor activitati este acela de a prezenta siturile Natura 2000, de a promova importanta cunoasterii naturii si aprecierea biodiversitatii în rîndul comunitatilor locale, dar si de a educa tînara generatie, de a o responsabiliza la nivel individual si de grup, de a o sensibiliza la problemele de mediu si de protectie a habitatelor din zona. „Am fost solicitati sa participam la tabara de la Dochia. Vom preda notiuni de prim-ajutor pentru raniti, de supravietuire si de escalada, dar ne vom implica si în alte actiuni“, a declarat Raul Papalicef, seful Salvamont Neamt.
Pe viitor, tinerii participanti la acest tip de tabara educativa vor putea sa se implice activ în alte proiecte desfasurate în cadrul Parcului National Ceahlau, în calitate de „rangeri juniori“. O tabara asemanatoare a fost organizata la sfîrsitul lunii iulie în Parcul National Muntii Rodnei, eveniment care a fost considerat un succes, atît de participanti, cît si de membrii comunitatilor din zona. „Sînt bucuros ca prin parteneriatul creat pe mai multe teme legate de Parcul National Ceahlau am putut cuprinde si o tabara de copii. Ei vor putea admira frumusetea deosebita de muntelui, iar tabara va avea si caracter instructiv educativ pe linia protectiei si conservarii patrimoniului natural, iar dintre ei asteptam ca în viitor sa vina în administratia parcului ca voluntari sau colaboratori pe diverse teme. Nu vor lipsi din program concursurile, jocurile si, desigur, premiile“, a declarat doctorul Gheorghe Lalau, directorul Administratiei Parcului National Ceahlau.

Articol afisat de 2331 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective