Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Teava de gaz perforata cu pickamer-ul, în buricul tîrgului

Teava de gaz perforata cu pickamer-ul, în buricul tîrgului

• un angajat al societatii SCIRA a „scapat“ pickamer-ul într-o conducta de gaz metan • muncitorul, care lucra la pavelarea trotuarului, afirma ca vina nu-i apartine, întrucît nu exista nici un semn care sa arate ca acolo se afla o conducta de gaz metan • mai multi politisti si pompieri au asigurat zona, pîna cînd situatia a fost remediata • cei de la E-ON Gaz au refuzat sa precizeze cîti locatari au avut de suferit si care este riscul •

Un incident, ale carui urmari puteau fi deosebit de periculoase, s-a înregistrat, ieri, în jurul orei prînzului, pe strada 1 Decembrie 1918 din Piatra Neamt, cînd o conducta de gaz metan a fost avariata de un muncitor al societatii SCIRA. Pe lînga firescul pericol de explozie, nu e deloc de neglijat neplacerea produsa locatarilor din zona care au ramas fara gaz metan pîna... la noi ordine.
Cît a fost de iminent pericolul, greu de spus, cert este ca, din greseala, angajatul societatii care se ocupa cu amplasarea de pavele, a gaurit teava de gaz metan cu un pickamer. Omul considera ca nu are nici o vina, întrucît, spune el, în zona nu exista nici un indicator care sa arate ca pe acolo trece o conducta de gaz. „Noi sîntem foarte atenti atunci cînd sapam. Stim ca exista în multe locuri conducte de gaz metan. Acestea le identificam, în special, dupa aerisitoarele lasate de cei de la Gaz. Aici nu exista absolut nimic, asa ca am sapat fara sa ne facem griji“, a declarat unul dintre muncitorii din echipa.
Anuntati, politistii si pompierii s-au deplasat imediat la fata locului, asigurînd zona. Gazul a fost oprit imediat, iar cei de la E-ON au demarat lucrarile de remediere a defectiunii. „Deocamdata, nu stim cine se face vinovat de cele întîmplate. O sa verificam si o sa vedem cine va plati pentru asta. Vom discuta si cu cei de la E-ON Gaz, vom vorbi si cu muncitorii. Trebuie vazut daca acestia au fost înstiintati cu privire la conductele care trec pe sub trotuare si daca au schite“, a spus un politist care pazea zona.
Desi perforarea conductei putea fi scînteia care sa produca o tragedie, reprezentantii E.ON Gaz Distributie vad totul mult mai simplu. Sau simplist. „Astazi, 21 august a.c., în jurul orei 13.00, Dispeceratul E-ON Gaz Distributie a fost anuntat în legatura cu un incident care a avut loc pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Piatra Neamt. ÃŽn urma incidentului a fost avariata o conducta de distributie a gazelor naturale. Echipa de interventie a E-ON Gaz Distributie s-a deplasat imediat la fata locului si a sistat serviciul de distributie a gazelor naturale în zona, pîna la remedierea defectiunii“, se precizeaza într-un comunicat semnat de responsabilul cu presa. Aceasta este pozitia celor de la E-ON. Desi am solicitat sa ni se precizeze cîti abonati au fost afectati de „incident“ si pîna cînd, acest amanunt important nu ne-a fost comunicat. Cum de altfel nu s-au dezvaluit nici alte date, ca de exemplu cine se face vinovat de neplacerea creata pentru sute de familii, plus panica instalata în zona. Unii administratori de asociatii, care îsi au birourile în apropierea gaurii din conducta, le-au transmis oamenilor ca furnizarea gazului se va relua în aceasta dimineata. Dar nimic oficial. Pîna la urma, se va da drumul la gaz atunci cînd „se va remedia defectiunea“. Adica E-ON Gaz Distributie îi asigura pe clientii sai ca situatia este sub control, iar reluarea serviciul de distributie a gazelor naturale se va face deîndata ce conditiile de siguranta o vor permite. Curat logic, dar totusi cînd?
În timp ce reprezentantii E-ON Gaz Distributie considera ca perforarea conductei de gaz metan a fost doar un incident, alte persoane sînt de alta parere. Realizînd riscurile iminente ale situatiei, muncitorii care efectuau lucrari în acel loc si au provocat avaria au sunat la Dispeceratul Unic de Urgenta 112, de îndata ce s-a constatat emanatia de gaz si implicit perforarea conductei. O alta parere despre implicatiile si consecintele pe care le-ar fi putut avea respectivul accident are si conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Neamt, care a trimis rapid la locul cu pricina o autospeciala dotata cu apa si spuma si un echipaj cu patru subofiteri.
„ÃŽntotdeauna cînd este vorba despre scapari si acumulari de gaze exista riscul producerii unui incendiu sau chiar a unei explozii. De aceea, o masina a noastra a mers acolo imediat ce s-a primit apelul pe 112, supraveghind atent zona pîna la venirea celor de la E-On Gaz, care au intervenit. Pîna la sosirea dumnealor, subofiterii nostri au avertizat toata populatia din zona despre riscurile existente si i-au sfatuit pe locuitori sa opreasca si sa evite toate sursele de foc“, a declarat colonelul Ioan Nitica, seful ISU Neamt.

Articol afisat de 2098 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, S. TÃRNÃ, L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective