Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 22 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Se „coace“ deja viitorul Guvern.  Competenti de serviciu - Geoana si Turcan

Se „coace“ deja viitorul Guvern. Competenti de serviciu - Geoana si Turcan

• seful PSD spune ca presedintele României ar trebui sa se îndrepte spre partidul cel mai reprezentativ din Parlament • vicepresedinta PLD zice ca viitorul Guvern va fi unul PD-PLD •

Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a cerut, ieri, sefului statului sa-si intre „în rolul sau firesc“, care este garantat de Constitutie, si sa creeze conditiile pentru formarea unui Guvern stabil si competitiv. „ÃŽn mod firesc presedintele ar trebui sa se îndrepte spre partidul cu cea mai mare reprezentativitate în Parlament. Numai în cazul în care respectivul partid nu reuseste sa formeze o majoritate în mod firesc se va putea apela la o noua runda de negocieri“, a explicat Geoana în cadrul unei vizite la Resita. Liderul social-democratilor s-a declarat nemultumit de încercarea structurilor media de a transfera responsabilitatea asupra PSD a urmarilor adoptarii motiunii de cenzura. „ÃŽncercarea de a pune în cîrca PSD-ului consecintele motiunii este un gest de siretenie, deoarece PSD nu este singurul jucator în aceasta ecuatie“, a precizat Mircea Geoana. El a subliniat ca în cazul în care motiunea de cenzura initiata de PSD va trece, social-democratii sînt deschisi la discutii transparente pentru a da tarii un Guvern stabil. „Momentan avem un Guvern slab competent care în conditii normale nu are cum sa ramîna la guvernare“, a conchis Geoana.
Mircea Geoana nu va conduce un viitor guvern, viitoarea formula de guvernare care se va realiza acum sau dupa alegerile parlamentare viitoare fiind PLD - PD, a declarat, tot ieri, în exclusivitate pentru Rompres, vicepresedintele Partidului Liberal Democrat (PLD) Raluca Turcan. Ea nu vede posibil un viitor guvern condus de liderul PSD, Mircea Geoana, pentru ca acesta are de rezolvat probleme din interiorul partidului sau.
„Mircea Geoana are o problema majora de rezolvat: supravietuirea în propriul partid. Practic vorbind, Mircea Geoana va trebui sa treaca acest test nu în fata cetatenilor, ca orice om politic responsabil, ci în fata «profesorilor» sai din PSD, Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Adrian Nastase, Marian Vanghelie, care abia asteapta sa-i rastoarne tronul de sef de partid“, a declarat Raluca Turcan.
Deputatul nu crede ca PSD va depune anuntata motiune de cenzura, iar, daca o va depune, „parlamentarii PSD vor fi primii care vor vota împotriva ei, pentru ca este clar pentru toata lumea ca presedintele României nu va numi drept viitor premier un personaj din grupul PSD - PNL, asa ca vom ajunge la anticipate“.
„Alaturi de PD - aceasta este viitoarea formula de guvernare care se va realiza dupa alegerile parlamentare viitoare. Alaturi de PSD, niciodata. Aceasta realitate a fost clar exprimata de opinia publica, prin studiile sociologice si se va reliefa si mai vizibil dupa alegerile pentru Parlamentul European, unde PLD doreste sa obtina un scor plasat între 10%-15%“, a precizat Turcan.
Raluca Turcan a anuntat ca PLD este pregatit sa guverneze si acum, avînd oamenii potriviti. „PLD are oameni, are proiecte, are potential, deci este pregatit sa abordeze cu performanta actul guvernarii si acum, si dupa alegerile parlamentare. Iar daca esti un partid responsabil si persoanele desemnate în guvern sînt performante, orice partid poate demonstra cetatenilor ca merita sa cîstige. Eu stiu ca personalitatile liberale care acum se afla în PLD sînt cele care au dus, în 2004, PNL la victorie“, a adaugat Raluca Turcan.

Articol afisat de 1600 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective