Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 22 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Familia lui Omar Hayssam poate parasi România

Familia lui Omar Hayssam poate parasi România

• Adela Omar si cei sapte copii ai lui Hayssam pot pleca în vacanta în Siria, în perioada 15 iunie-15 septembrie

Judecatoria Sectorului 2 a legalizat, ieri, decizia Tribunalului Bucuresti prin care s-a permis familiei lui Omar Hayssam sa paraseasca teritoriul României. Judecatoria Sectorului 2 a învestit cu titlu executoriu deciziile instantei prin care Adela Omar si cei sapte copii ai lui Hayssam pot pleca în vacanta în Siria, la bunici, în perioada 15 iunie-15 septembrie.
Pe 10 mai 2007, Judecatoria Sectorului 2 a admis cererea sotiei lui Hayssam, Adela Omar, de a permite celor sapte copii ai cuplului sa paraseasca teritoriul României, în perioada 15 iunie-15 august. Decizia a fost confirmata, pe 10 iulie, si de magistratii Tribunalului Bucuresti.
Instanta a hotarît ca minorii pot pleca din România doar cu acordul mamei lor, fara a mai fi nevoie de acordul scris si legalizat al lui Hayssam, dat în urmarire internationala pentru terorism.
Magistratul care a admis cererea si-a motivat decizia prin faptul ca minorii au dreptul sa-si cunoasca rudele, invocînd art. 2, alin.3 din Legea 272/2004, care prevede ca „principiul interesului superior al copilului va prevala în toate demersurile si deciziile care privesc copiii, întreprinse de autoritatile publice si de organismele private autorizate, precum si în cauzele solutionate de instantele judecatoresti“.
ÃŽn timpul procesului de la Judecatoria Sectorului 2 au fost audiati patru dintre copii, respectiv cei cu vîrste de peste zece ani, instanta concluzionînd ca „minorii ascultati si-au exprimat dorinta fireasca de a-si vedea rudele din Siria, asa ca luarea unei masuri contrare vointei acestora ar putea sa le pericliteze dezvoltarea psihica si morala“.
Instanta a mai decis ca nu este nevoie de consimtamîntul lui Omar Hayssam, deoarece acesta nu-si poate exprima acordul pentru calatoria copiilor sai în strainatate.
În proces a fost citata din oficiu Autoritatea Tutelara din primaria sectorului, însa instanta nu a dispus efectuarea unei anchete sociale, considerînd ca nu se impune într-o asemenea cauza.
Autoritatea Tutelara a atacat, la Tribunalul Bucuresti, decizia judecatoriei, motivînd ca institutia nu a fost citata pentru a efectua vreo ancheta sociala în acest dosar sau în orice alte masuri care sa justifice calitatea procesuala a acesteia, însa apelul institutiei a fost respins.
Adela Omar a declarat, în mai multe rînduri, ca doreste sa plece cu copiii în vacanta în Siria, la bunicii acestora. Initial, Adela Omar a încercat de doua ori sa plece din tara, în timpul vacantelor, cu o parte din copii, însa a fost împiedicata de autoritatile române.
Omar Hayssam a fost condamnat de magistratii Curtii de Apel Bucuresti la 20 de ani de închisoare, fiind gasit vinovat de rapirea a trei jurnalisti români în Irak. Hayssam a reusit sa fuga din România, el fiind, cel mai probabil, în Siria, de unde nu poate fi extradat.

Articol afisat de 1303 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective