Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
COPIL ÃŽN PUTREFACTIE

COPIL ÃŽN PUTREFACTIE

• ramasitele pamîntesti ale lui Vasile Oprisan, copilul strazii despre care, pîna ieri, doar s-a presupus ca a fost prins de darîmaturi, au fost scoase de sub ruinele fostului cinematograf din Roman • interventia a fost foarte dificila, deoarece cadavrul intrase în stare avansata de putrefactie • indiciile, confruntate cu declaratiile martorilor care au asistat la prabusirea tavanului cinematografului, în urma cu 2 luni, au dat ca certa identitatea victimei • cum nu are rude, de înhumare se va ocupa Primaria Roman •

Cele mai sumbre previziuni privind prinderea sub darîmaturile Cinematografului «Flacara»“ din Roman a unui copil al strazii s-au adeverit. Ieri, 31 august, la aproape doua luni de la prabusirea tavanului cladirii, echipa care se ocupa de demolare a dat peste ramasite umane. ÃŽn jurul orei 13, cupa excavatorului urcat pe un plan înclinat, format din pamînt adus special în acest scop, pîna aproape de primul nivel al imobilului, a agatat ceva ce parea material textil. Lucrarile au fost sistate imediat si, la fata locului, au ajuns echipe de la Politie, Pompieri si de la Serviciul de Medicina Legala. Imagine de cosmar: cadavrul a fost scos cu mare greutate, în mai multe bucati, pentru ca era în stare avansata de putrefactie, dupa care a fost transportat la morga, în vederea efectuarii necropsiei. Toate indiciile gasite contureaza clar ipoteza ca ramasitele apartineau lui Vasile Oprisan, în vîrsta de 17 ani. Originar din Bahna, el îsi ducea zilele cersind pe strazile Romanului. Era cunoscut drept consumator de „aurolac“. „De cînd a început darîmarea, toti au stiut ca trebuie sa apara si cadavrul baiatului care a fost strivit de tavan. La început, nici o oficialitate nu a vrut sa creada ca exista cineva sub placa de sute de tone. Un vecin a spus, clar, ca a auzit tipete si bubuitura cînd s-a darîmat plafonul, cum s-a scris si în «Monitorul», dar, pîna ce cadavrul nu a început sa miroase, nu a fost crezut. Au blocat zona, pentru a nu mai intra nimeni la furat de caramizi, dar, dupa cum mirosea, nu a mai îndraznit nimeni sa umble pe acolo. Vineri, muncitorul de pe excavator a fost avertizat ca s-ar putea sa dea peste baiat. Asa s-a si întîmplat, iar dupa ce placa a fost sparta, a aparut si ce a mai ramas din trup. Se vedea foarte bine craniul, chiar din strada. Au venit cei de la politie si l-au strîns cu bucata, într-un sac. Nu a fost o priveliste prea placuta. Noi îl cunosteam pe baiat, deoarece îsi facea veacul prin cinematograf. Ca prieten avea doar un cîine, care a ramas mult timp lînga darîmaturi. Chiar daca nu mai putea fi recunoscut din cauza putrefactiei, am vazut clar cînd politistii au gasit lînga el sticluta cu aurolac si o punga, asa ca nu mai încape îndoiala, el este“, a declarat unul dintre martori.

Înhumarea, în sarcina autoritatilor

Cadavrul va fi înhumat pe cheltuiala autoritatilor publice locale. „ÃŽn astfel de cazuri, cînd persoanele decedate nu au familii, înhumarea lor intra în sarcina noastra. Facem acest oficiu în baza unei cereri scrise la secretariatul Primariei municipiului Roman, solicitare ce vine, de obicei, din partea Politiei. Ramasitele pamîntesti vor fi depuse la Cimitirul Eternitatea“, a declarat Neculai Stan, viceprimarul municipiului.
Politistii romascani, care au întocmit în cauza un dosar penal pentru „moarte suspecta“, vor astepta efectuarea necropsiei pentru a putea lua masurile legale. Urmeaza ca specialistii SML sa afle si cauza exacta a decesului victimei, cel mai probabil un puternic politraumatism, cu multiple fracturi.
Reamintim ca sesizarea înregistrata de autoritati, precum ca tînarul Vasile Oprisan ar putea fi prins sub tavanul care se prabusise la Cinema „Flacara“, a venit pe numarul unic de apel de urgenta, 112, pe 5 iulie, la ora 14.35. Pompierii romascani s-au deplasat la fata locului si, din analiza facuta de comandantul subunitatii, a rezultat ca nu se putea interveni, la momentul respectiv, fara a tulbura echilibrul precar al cladirii si a pune în pericol viata militarilor. Plafonul cladirii cazuse peste planseul etajului I, periclitînd stabilitatea întregului imobil, ceea ce a determinat, de altfel, si panica locuitorilor din zona, ce au casele foarte aproape de „Flacara“. Aceiasi locatari au anuntat autoritatile ca îl vazusera pe Oprisan la cîteva secunde înainte de sinistru, în balconul cladirii. Comisia numita de Toader Mocanu, prefectul de Neamt, s-a întrunit pe 7 iulie, la Roman, pentru a prezenta Comitetului pentru Situatii de Urgenta din municipiu concluziile raportului privind cladirea Cinematografului „Flacara“. Cu acel prilej, a fost aprobata demolarea constructiei, în regim de urgenta, pe banii proprietarului. De atunci, însa, saptamîni bune, nu s-a mai întîmplat... nimic, iar în zona a continuat sa miroase a cadavru. ÃŽn cele din urma, dupa ce proprietarul israelian al imobilului a primit autorizatia de demolare si a angajat o firma, grozavia a iesit la lumina. Urmeaza ca cinematograful sa fie darîmat pîna pe 6 noiembrie, termenul limita dat de autoritatile publice, în acest sens.

Articol afisat de 1913 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. IUSTIUC, T. CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective