Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Elevi „condamnati“ la maraton

• fostul operator a renuntat la traseul Roman-Gîdinti din mai multe motive, printre care scaderea încasarilor, distrugerea masinilor si nedreptatile pe care i le-ar face un consilier local sustinut de primar • viceprimarul sustine ca transportatorului îi convine sa faca piraterie, iesind mai avantajos • cum traseul nu este scos de ARR la licitatie, circa 150 de elevi care învata la Roman si dascalii cu catedra în Gîdinti nu au un mijloc de transport sigur cu care sa ajunga la scoala •

Aproximativ 150 de cadre didactice si elevi care vin din Gîdinti la Roman, ori invers, nu vor avea mijloc de transport sigur în viitorul an scolar, pentru ca nu exista un operator autorizat care sa circule pe respectivul traseu. Pîna în iunie, anul acesta, transportul în comun era asigurat de Servitrans SRL, din Roman. De aproximativ trei luni, societatea a renuntat sa mai asigure cursele regulate, 14 la numar, conform caietului de sarcini, de la 5.30 pîna la 18, între localitatile Gîdinti si Roman, din mai multe motive. „Servitrans a asigurat transportul calatorilor pîna la 15 iunie, dupa care a renuntat la traseu si acum mai face o cursa dus-întors. Diferenta este ca acum face piraterie, ducîndu-i pe oameni la locurile de munca - Romanceram, Fabrica de zahar, IMR, Marshal, Mital Steel etc. Unii nu merg cu microbuzele Servitrans, preferînd bicicletele, motoscutere sau alte mijloace de transport. Distanta maxima pe care o au de parcurs este de noua kilometri din Gîdinti pîna la Roman. Pe perioada cît si-a desfasurat activitatea, Servitrans nu taia biletele corect, în sensul ca nu le dadea diferentiat, asa cum este normal. Sau nu dadea bilete deloc. Din Roman pîna la abator, în sat, ar fi trebuit sa taie bilet de 7.500 de lei vechi, iar pîna la capat de linie, de 15.000 de lei vechi. ÃŽntr-o vreme a pus pe acest traseu un autobuz vechi de cînd este lumea, caruia îi iesea fum prin toate orificiile. ÃŽn interior nu se putea vorbi de confort sub nici o forma. Dupa ce a renuntat la traseu, pentru rezolvarea situatiei cu transportul pe aceasta ruta, noi am facut o adresa catre Comisia Tehnica din Consiliul Judetean, ne-am adresat si Autoritatii Rutiere Române si catre societatea Servitrans. Deocamdata, problema nu s-a rezolvat si nu stiu ce se va întîmpla pîna la urma, pentru ca încep scoala si e mare nevoie de microbuze pentru elevi si profesori“, a declarat primarul comunei Gîdinti, Vasile Babuta.

CJ arata cu degetul catre ARR

Desi problema este extrem de serioasa, dat fiind faptul ca, de peste doua saptamîni, mai bine de o suta de elevi nu vor avea un mijloc de transport sigur cu care sa ajunga la scoala, institutiile implicate în rezolvarea ei sustin ca nu prea au pîrghii de interventie. Consiliul Judetean sustine ca treaba trebuie rezolvata de Autoritatea Rutiera Româna. „Autoritatea Rutiera Româna nu vrea sa publice pe site faptul ca ruta nu este ocupata, pentru a fi scoasa la licitatie si data unui transportator. Acolo e toata buba. Pîna nu va lua ARR aceasta decizie, se va circula cladestin, asa cum se întîmpla în prezent si nu stiu cum vor ajunge la cursuri elevii si profesorii care fac naveta dintr-o parte în alta“, a declarat Romica Rotaru, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt.
ÃŽn adresa înaintata de Servitrans catre Primaria Gîdinti prin care se anunta renuntarea la traseu, Constantin Rusu, reprezentantul societatii, a precizat ca masinile sale nu vor mai circula pe respectiva ruta din lipsa de forta de munca, datorita pericolului la care erau expuse masinile si scaderii încasarilor cu peste 500 RON pe zi. „Am executat curse pe respectivul traseu din 2002 si pîna în iunie 2007. Toate nemultumirile mi s-au tras de la un consilier local si de la cîtiva calatori care au început sa faca piraterie pe traseul meu, creînd o atmosfera încinsa. Mi-a fost distrus autobuzul. Mi-au rupt mînerele, partile interioare, scaunele. Eu am investit miliarde de lei în masini, punînd casa mea si a copiilor garantie pe la banci. Au spart geamurile autobuzului si acesta este principalul motiv pentru care am renuntat sa mai circul la Gîdinti. Am facut plîngeri peste tot, la Primarie, Prefectura, primul ministru si Ministerul Transporturilor, dar nu m-a ajutat nimeni. Ca sa nu zica lumea ca nu-s om, îi aduc dimineata pe oameni la serviciu, la schimbul I, si îi duc dupa-amiaza acasa. Vara a fost o perioada mai elastica, fiind redus numarul de controale pe trasee. Dar de acum nu mai pot iesi pe drum fara licenta si nu vreau sa risc. Voi reveni cu masinile la Gîdinti, daca primarul nu îl va mai sustine pe consilierul local care face piraterie. Vreau ca ARR sa-mi dea din nou licenta, oamenii sa se linisteasca, elevii sa nu se mai strîmbe la mine prin statie si eu îmi voi vedea de treaba“, a declarat Constantin Rusu.
Trecînd peste toate aspectele si orgoliile celor implicati în aceasta situatie, marii perdanti sînt elevii si dascalii, carora li se deconteaza abonamentele de la domiciliu la unitatea de învatamînt, în cazul în care acesta este asigurat cu mijloace de transport în comun.

Articol afisat de 1319 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective