Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Medicamente ZERO

• de ieri la prînz, farmaciile nemtene au încetat eliberarea medicamentelor compensate si gratuite • suplimentarea de 5,3 miliarde de lei a tinut doua zile •

Farmaciile nemtene au luat din nou pauza în ceea ce priveste eliberarea medicamentelor gratuite si compensate, începînd de ieri de la prînz. Dupa ce fondurile repartizate initial farmaciilor pentru luna în curs s-au terminat în primele patru zile, cele 5,3 miliarde de lei reprezentînd o prima suplimentare, s-au topit în doua zile. Suma cu pricina a fost luata din contul lunii octombrie si adusa în luna septembrie, aceasta fiind singura solutie gasita pe moment de conducerea Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Neamt.
Cu alte cuvinte, nemtenii care nu au apucat pîna ieri sa îsi procure medicatia necesara bolilor de care sufera, mai au o sansa dupa data de 15 septembrie, cînd, probabil, se va face o a doua suplimentare. Si poate, mai consistenta.
Cert este ca suma de 20,52 miliarde de lei vechi - 16,53 destinate medicamentelor gratuite si compensate si 4,046 destinate tratamentele bolnavilor cu afectiuni cronice protejate -
pe care pîna în momentul de fata a afectat-o CAS Neamt tratamentelor în ambulatoriu pentru luna septembrie, nu a fost suficienta. Farmacistii nemteni spun ca doar 50% dintre bolnavii nemteni au reusit sa îsi ia medicamentele.
Aceasta situatie a fost cauzata, pe de o parte, de faptul ca fondurile alocate de CAS pentru lun în curs au fost mai mici, iar pe de alta, de faptul ca, în conformitate cu noile reglementari în vigoare, unii pacienti si-au procuratr medicamentele pe trei luni.
Atît conducerea CAS Neamt cît si farmacistii asteapta ca în curînd sa aiba loc o rectificare de buget, în urma careia sanatatea sa mai primeasca fonduri.
În aceasta rectificare de buget spera reprezentantii mai multor sectoare sanitare, precum spitalele din judet si Ambulanta. CAS Neamt dispune de o suma insuficienta pentru a acoperi toate serviciile medicale în ultimul trimestru al anului, iar gravitatea situatiei a fost semnalata de catre conducerea institutiei atît forurilor conducatoare ale sanatatii cît si parlamentarilor nemteni de toate coloraturile politice. Conform precizarilor facute de catre sefa CAS Neamt, situatia ar deveni rezonabila daca s-ar debloca 10% din fondul de rezerva al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Articol afisat de 1440 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dora78 la data 08.09.2007 05:03
Ceva obisnuit...
M-as mira foooooaaaarte tare sa intru intr-o farmacie si sa gasesc medicamente gratuite pentru copilasul meu care a avut indrazneala (sic!) sa se imbolnaveasca ieri - alaltaieri. "Cum, doamna, nu stiati ca n-are voie, e interzis de Minister sa te imbolnavesti dupa data de 3 a lunii!!!! Dvs. ce educatie ii dati copilului???" - cam asta mai ramane sa auzi in continuare de la farmacisti, de la doctori. Ar trebui ca pt. copii sa existe fonduri separate la medicamente, degeaba ne scot ochii cei din sistemul de sanatate ca micutii nostri beneficiaza de gratuitate... asta e doar pe hartie!!!
Ad�ugat de olteanu la data 08.09.2007 19:40
Momentul adevarului...
Si atunci de ce mai vine d-na presedinte-director general-jr. Daniela Soroceanu la postul 1TV si ne spune ca totul e pe roz in sanatatea nemteana,ca s-au facut progrese mari in mandatul dansei,ca este un management extraordinar si revolutionar???
Intr-o ultima emisiune reporterul Harabagiu nu mai contenea cu laudele la adresa d-nei de parca s-ar fi inchinat la niste sfinte moaste.Ridicol.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective