Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Vînatorii au devenit vînat (II)

Vînatorii au devenit vînat (II)

• AGVPS nu a gasit la filiala din Roman probleme privind activitatea presedintelui • nu la fel sta treaba în ceea ce-i priveste pe fostul director si pe paznicii de vînatoare • Politia a ridicat documentele contabile • actualul director a prezentat cazurile de braconaj ale vînatorilor • votul de astazi va „face lumina“ în problemele de la AVPS •

Consiliul director al AVPS Roman, care a convocat noua sedinta, a suferit, în ultima perioada, o serie de modificari pe care multi dintre membri le considera tocmai de natura sa „pregateasca terenul“ pentru demiterea presedintelui, decis sa lupte deschis împotriva braconierilor care detin... legal arme. Nu mai putin de patru nume dintre cele 14 ale consilierilor sînt contestate, pentru ca respectivii nu au girul Adunarii Generale. Este vorba despre Vasile Carec, Florin Antohi, Constantin Manolache si Sergiu Epure, care au luat locul altor membri ce nu mai fac parte, din diverse cauze, din forul de conducere. ÃŽn plus, a fost destituit, „pe ultima suta de metri“, si Sava Ifrim, cunoscut sustinator al presedintelui, fara ca acesta sa aiba sanse sa-i fie analizata întemeiata contestatie în sedinta de azi, întrucît punctul nu a fost pus pe ordinea de zi. Pe lînga cei mentionati, din consiliu mai fac parte Dragomir Samson, Aurel Mariuta, Ion Paduraru, Emil Pascaru, Nicolae Vega, Vasile Rachian, Ion Dumitrache, Vasile Gherghel si Marius Grosu. Sedinta de astazi va reuni circa 45 de delegati, în urma deciziilor grupelor, pe baza principiului reprezentativitatii, care vor supune la vot hotarîrile.

„Ultimatumul“ AGVPS

ÃŽn urma ultimului control efectuat de catre AGVPS la Roman, în vara acestui an, „filiala“ locala a fost gasita deficitara în multe probleme care tin de activitatea tehnica si organizatorica, apanajul exclusiv al directorului demisionar, Laurentiu Todireanu, si a paznicilor de vînatoare, fara ca presedintele Dragomir Samson sa fie mentionat în vreun fel. Prin adresa nr. 314/18.06.2007, trimisa catre AVPS, prof. univ. Catalin Rang si ing. Cristache Florea, din partea forului central, au anuntat ca „deficientele sînt numeroase si de natura a atrage pierderea licentei de functionare si gestiunea fondurilor de vînatoare la primul control serios efectuat din partea structurilor MADR (Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale)“. Pentru intrarea în legalitate, AVPS Roman trebuia sa ia mai multe masuri, în primul rînd angajarea a înca doi paznici de vînatoare si obtinerea avizelor de paza de la organele de Politie, pentru toti paznicii angajati. De asemenea, asociatia trebuie sa doteze paznicii fondurilor cu condici de serviciu în care sa fie înscrise sarcinile, urmînd ca plata retributiilor sa fie facuta dupa analiza realizarii atributiunilor. ÃŽn plus, AVPS trebuia sa-si reactualizeze organigrama, statul de functii, regulamentul de ordine interioara etc. si sa completeze corect evidenta membrilor vînatori.

Probleme grave

„Harababura“ gasita de AGVPS la Roman reiese si prin lipsa completarii la zi a fiselor fondurilor de vînatoare, îndeosebi în privinta efectivelor si recoltelor si, culmea, prin necesitatea „cautarii si recuperarii documentatiei primare privind evaluarea efectivelor de vînat“. AVPS Roman mai trebuie sa înfiinteze Registrul de evidenta a trofeelor, sa recupereze fostele formulare tip „permis de vînatoare si carnet membru“ de la toti vînatorii carora le-au fost eliberate aceste documente si în model nou si sa procure toate autorizatiile de vînatoare nerecuperate din sezonul trecut sau sa ia declaratii scrise de la cei care le-au pierdut. Alte probleme au fost gasite în ceea ce priveste calculul necesarului de hrana, scaderea cartuselor pentru combaterea daunatorilor, însamîntarea ogoarelor cu hrana si repararea instalatiilor vînatoresti, ori alimentarea sarariilor. ÃŽn fine, s-a mai decis, pentru instaurarea disciplinei la sediu, înfiintarea unei condici de prezenta si a registrului de delegatii. „Au fost gasite multe probleme, si grave. ÃŽncercam în prezent sa le rezolvam, dar nu am reusit în totalitate, pentru ca timpul a fost scurt. De aceea am solicitat si prezenta presedintelui executiv al AVPS la Roman, pentru a vedea ca avem bunavointa“, a declarat Marius Grosu, actualul director al asociatiei romascane.

Si Politia este „pe fir“

Daca în ceea ce priveste activitatea presedintelui acum contestat nu au fost gasite deficiente, nu la fel pare sa stea problema în cazul altor membri din conducerea asociatiei - respectiv fostul director, Laurentiu Todireanu, si contabila, Nina Burlacu. Actualul director, Marius Grosu, a declarat ca, recent, un ofiter al Biroului Arme, Explozibili si Substante Toxice din IPJ Neamt a ridicat de la AVPS Roman, mai multe documente, printre care cele ce vizeaza justificarea lucrarilor de reamenajare a sediului, în 2005, statele de salarii, situatia cartuselor date catre paznici, achizitiile de cereale sau de sare, precum si o autorizatie considerata „suspecta“ de vînatoare la mistret, alaturi de alte acte din contabilitate. Pe de alta parte, însa, în urma unei solicitari facute de catre „Monitorul“ catre IPJ, referitor la acest aspect, nici nu ni s-a confirmat, însa nici nu ni s-a infirmat existenta unei anchete pentru infractiuni de natura economica sau de nerespectare a regimului armelor si munitiilor la AVPS. „Referitor la braconajul facut de vînatori, s-au înregistrat oficial, în ultimele luni, dupa cum am fost informati de Politie, doua cazuri: cel al lui Mihai Popescu, din Moldoveni, si al lui Eduard Calfa, de la Averesti, care au împuscat iepuri. A mai fost un caz în care ni s-a cerut colaborarea, de catre Postul de Politie Secuieni, referitor la un anume Mariuta Aurel, care, însa, avea alte date personale decît un membru al nostru cu acelasi nume, fapt pentru care am dat un raspuns negativ“, a mai mentionat Marius Grosu. Urmeaza ca „Monitorul“ sa obtina oficial o clarificare a acestui aspect, în cel mai scurt timp. De altfel, multi dintre vînatorii romascani, vazuti în prezent în situatia de a-si sprijini presedintele tinta a unui „puci“, au acuzat, în ultima perioada, exact aceleasi probleme, privind activitatea contabilei - lipsa unor documente si acte de braconaj, intrate în atentia Politiei.

Articol afisat de 2574 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective