Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 8 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ziua Pompierilor Militari - „Cupa Presei“

Ziua Pompierilor Militari - „Cupa Presei“

• ziaristii s-au înfruntat în probe precum trecerea peste bîrna în echilibru, deplasarea în subsol neiluminat, de 20 metri, cu aparatul de respirat avînd vizorul obturat, urcarea pe scara culisabila pîna la etajul II al turnului de instructie si stingerea incendiului la tava

Presarii au avut ieri o zi de foc. La propriu. Au fost invitati, ca în fiecare an, de catre reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt, la „Cupa Presei“. Manifestarea, gîndita ca o experienta necesara jurnalistilor care surprind adesea aspecte din activitatea salvatorilor de vieti, a fost inclusa în seria celor dedicate Zilei Pompierilor Militari din România.
Asa ca, ieri, de dimineata, si-au abandonat pixurile pe birouri, agendele prin sertare si au pornit sa-si încerce fortele. Pe cele fizice, evident, fiecare dupa putere. Cam diluata, ce-i drept, ca folosirea creierului nu prea ajuta la dezvoltarea muschilor, iar echilibrul pe care se straduiesc sa si-l pastreze în articolele pe care le scriu zilnic nu prea seamana cu cel de pe bîrna, unde te ia ameteala de te uiti la picioare. Cît despre simtul orientarii cu masca pe figura, orbecaind prin întuneric într-un subsol, în cautarea unor obiecte „bine“ plasate, ziaristii au avut ocazia sa simta pe pielea lor prin ce au trecut bietii aspiranti la un post de pompier, la atîtea concursuri organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Neamt. Au încercat si experienta de a urca pe o scara în viteza, pîna la o înaltime de nivelul etajului II al unui imobil, securizati cu o coarda rigida. Asa ca, senzatii tari, dar cu limita, nici gînd de bunjee jumping... Ba s-au luptat si cu focul. Unul mai mic, pe o tava. Deci, a fost o zi în care si-au potolit pentru ceva vreme setea de adrenalina.
Ziaristii care au acceptat confruntarea au fost întîmpinati de pompieri la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt. S-a sunat adunarea în garajul masinilor de interventie ale institutiei. Unde a fost amplasat primul „aparat“ la care aveau sa evolueze presarii: bîrna. Spaima gimnastilor. Apoi, au fost invitati la „beci“, nu înainte de a fi echipati corespunzator, cu butelii de 8 litri pentru oxigen si cu masti pe figura. Sa caute cîte patru obiecte pe bîjbîite. Ostilitatile s-au mutat, apoi, pe terenul de de antrenamente al lotului de performanta al ISU. Unde a urmat urcarea pe scara culisabila pîna la etajul doi al turnului de instructie. Iar, în final, proba cea mai spectaculoasa a fost stingerea incendiului la tava.
Premierea se va face pe 13 septembrie, la Cimitirul Eroilor, unde noii angajati ai ISU Neamt vor depune juramîntul

Articol afisat de 1527 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective