Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Florilegiu de întelepciune: Pãrintele Iustin Pârvu - „Daruri duhovnicesti“

Foarte recent, la Editura „Conta“ a apãrut un al treilea volum dedicat celui recunoscut a fi un mare duhovnic si propovãduitor al credintei crestine autentice, pãrintele Iustin Pârvu.
Culegerea si selectia de texte alcãtuite de poetul Adrian Alui Gheorghe constituie una dintre cele mai frumoase si pline de adevãr florilegii de întelepciune. „E o carte aparte care esentializeazã, cred eu, gîndirea, simtirea si experienta de viatã a unui mare duhovnic, pãrintele Iustin Pârvu. Din multele pagini scrise în precedentele cãrti de convorbiri, din alte însemnãri si înregistrãri pe care le-am fãcut de-a lungul timpului, am ales lucrurile cele mai directe: sfaturi, îndemnuri, pilde, toate folositoare pentru sufletul crestinului. Trãim vremuri buimace, de negãsire individualã, de aceea cred cã avem nevoie de cuvîntul plin de har, de întelepciune al unui mare duhovnic“ a declarat îngrijitorul editiei, Adrian Alui Gheorghe.
Mai mult, în cuvîntul înainte, editorul nu uitã sã semnaleze importanta unui citat din „Corinteni“ (1 - 13), care „l-a cãlãuzit toatã viata pe pãrintele Iustin si care ar putea fi emblematic pentru fiecare crestin în parte“:
„De as grãi în limbile oamenilor si ale îngerilor, iar dragoste nu am, fãcutu-m-am aramã sunãtoare si chimval rãsunãtor... Iubirea îndelung rabdã; iubirea este binevoitoare, iubirea nu pizmuieste, nu se laudã, nu se trufeste. Iubirea nu se poartã cu necuviintã, nu cautã ale sale, nu se aprinde de mînie, nu gîndeste rãul. Iubirea nu se bucurã de nedreptate, ci se bucurã de adevãr, toate le suferã, toate le crede, toate le nãdãjduieste, toate le rabdã. Iubirea nu dã gres niciodatã... Cînd eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, judecam ca un copil; dar cînd m-am fãcut bãrbat, am lepãdat cele ale copilului... Si acum rãmîn acestea trei: credinta, nãdejdea, iubirea. Iar mai mare dintre acestea este iubirea.“
Si pentru cã rîndurile acestea apar într-un cotidian, este interesant si pilduitor sã reproducem cugetarea înteleptului eremit despre... ziare:
„Oamenii citesc ziare, se hrãnesc cu ele, dar acestea sînt pline de ce vrei si de ce nu vrei...! Dacã te iei dupã ele îti pare cã pe lumea asta numai vrãjmasul mai lucreazã...! Doar cîte un articol pe ici, acolo, rãtãcit prin pagini, mai spune ceva adevãrat, profund, în rest totul pare a fi caricatura vietii pentru care ne-a lãsat Dumnezeu.“ De luat aminte!

Articol afisat de 2253 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective