Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Afaceri necurate la Aqua Calor?

• directorul Grãdinaru refuzã sã rãspundã la întrebãri despre societate • Pe cine protejeazã? • cel mai mare secret: unde, cum si cui au fost înstrãinate bunurile societãtii Consiliului Local • Aqua Calor a avut de toate: spatii, centrale si, surprizã, multe terenuri •

Aqua Calor Piatra Neamt era cunoscutã ca societatea care dã cãldurã si apa caldã în blocurile din municipiul Piatra Neamt. Mai era cunoscutã si pentru cã administra o grãmadã de spatii comerciale si de locuit, dar si pentru datoriile înregistrate. În luna lui august, stiind despre problemele existente în relatia cu furnizorul de gaz metan, am încercat sã stãm de vorbã cu Cosmin Grãdinaru, directorul societãtii. Dupã încercãri succesive blocate de scuze infantile - la o întîlnire convenitã de comun acord secretara spune cã directorul este plecat si el a rãspuns pe mobil din birou!!! - i-am transmis pe data de 15 august 2007, deci acum mai mult de o lunã, o cerere de informatii la Legea 544/2001, la care era obligat sã rãspundã cel mai tîrziu în 30 de zile sau sã motiveze de ce nu rãspunde. Naivi, am crezut cã interesul populatiei de a sti ce se întîmplã cu o societate unde Consiliul Local Piatra Neamt este unic actionar ar trebui sã-l anime si pe directorul acesteia. El însã a preferat pozitia strutului, blocînd aceste informatii. Întrebãrile noastre se refereau la date importante pentru cetãteni, teoretic, actionarii societãtii prin Consiliul Local: despre spatiile închiriate, despre suprafetele de terenuri detinute, despre dezafectarea centralelor termice, despre programul centralelor tip container, despre salariile directorilor si ale membrilor AGA sau CA, despre licitatii.
Pentru cã domnul director nu a rãspuns acestor întrebãri, ne rezervãm dreptul de a merge pînã în instantã cu domnia sa, potrivit prevederilor legii. Pînã atunci, nu ne rãmîne decît sã credem cã directorul are anumite lucruri de ascuns în fata opiniei publice.

Pãrerea actionarului majoritar

Pentru a lãmuri lucrurile, am cerut pãrerea celor mai activi dintre consilierii locali din Piatra Neamt în legãturã cu pozitia domnului director. Toti au condamnat, mai mult sau mai putin, atitudinea directorului. Doamnele Cornelia Tudorancea si Elena Boengiu au fost categorice si au confirmat cã Aqua Calor este o societate de interes public si cã trebuia sã rãspundã la întrebãrile adresate conform Legii 544. Au spus cã-l vor mustra si cã, într-un fel sau altul, vom primi rãspunsul. Andrei Baciu nu e convins cã definitia de „interes public“ se aplicã si societãtilor Consiliului Local. Totusi, „directorul ar fi trebuit sã rãspundã în 30 de zile“. Sîntem convinsi cã si alti consilieri sînt de aceeasi pãrere, ca si executivul Primãriei. Pe final, rãmîne o singurã întrebare: de ce un jurist tînãr, scolit si la zi cu noutãtile legislative, nu dã curs unei solicitãri normale?

Articol afisat de 2087 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valentin BÃLÃNESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective