Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Octombrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Inspectori sau inchizitori?

• o profesoară de la scoala generală din Ceahlău si-a dat demisia din învătămînt după ce a făcut obiectul unei inspectii • „nu vreau ca să mai fie cineva umilit asa cum am fost eu“ spune profesoara • primarul din localitatea mentionată a încercat să o înduplece pe profesoară să revină la catedră • conducerea ISJ le-a luat apărarea inspectorilor •

Demisia profesoarei de matematică Florentina Damian, de la scoala generală clasele I-VIII din comuna Ceahlău, a creat un val de nemultumire printre săteni. Cu o vechime de peste 34 de ani în învătămînt, profesoara Damian nu a cedat rugămintilor sătenilor si a renuntat definitiv la catedră. A recurs la această măsură în urma unei inspectii de îndrumare si control care a fost efectuată în cursul săptămînii trecute la scoala amintită. Doi inspectori, din cadrul Inspectoratului Scolar Neamt, au verificat modul în care profesorii si-au pregătit documentele pentru anul scolar în curs. Nu se stie exact ce s-a întîmplat, cert fiind faptul că Florentina Damian, nemultumită de modul în care cei doi inspectori i-au vorbit, si-a înaintat demisia. Pentru a afla ce s-a întîmplat, am contactat-o pe profesoara în cauză. „Am vrut să nu discut cu nimeni despre acest aspect, însă m-am răzgîndit. Si asta pentru că nu vreau ca să mai fie cineva umilit asa cum am fost eu. Săptămîna trecută, respectiv marti, în timpul unei inspectii de îndrumare si control mi s-au adus nenumărate jigniri. Unul dintre inspectori m-a acuzat că vin la scoală numai pentru bani. Această acuzatie m-a durut foarte mult, pentru că este neadevărată. Eu am mers la scoală numai pentru copii si am fost tot timpul cu sufletul alături de ei. Mi-a plăcut ceea ce am făcut, iar de-a lungul timpului am obtinut rezultate foarte bune. Situatia materială bună a familiei mele arată că nu veneam la scoală pentru bani. Nu cred că doamna inspector Moga a procedat bine atunci cînd m-a acuzat de acest lucru. Eu stiam că aceste inspectii sînt de îndrumare si control, nu de atingere a demnitătii profesorilor. Sincer, nu stiam cum să planific materia la clasa a VII-a, întrucît mi se părea că este prea multă. Am cerut să fiu îndrumată în acest sens, însă domnul Grigorescu s-a răstit la mine spunîndu-mi că, dacă este ordin, asa să fac. Nu stiu de ce am fost acuzată atît de dur si de ce acest comportament din partea lor. La materia de clasa a V-a si a VI-a este valabilă programa din anul 1999 si cum am avut foarte multe lucruri de rezolvat, nu am reusit să transcriu planificarea pentru acest an. Urma să fac acest lucru cît mai curînd posibil. Am explicat aceste lucruri, însă nu am fost înteleasă. După ceea ce s-a întîmplat, am hotărît să renunt la învătămînt. Vreau liniste, vreau să mă linistesc. Îmi pare rău de copii, de colegi, de cei care mă regretă, însă efectiv m-au marcat foarte mult cele întîmplate. Mai am doi ani pînă la pensie si vreau să stau linistită. La scoală nu mergeam pentru bani, asa cum credeau domnii inspectori, ci pentru că doream să fac ceva pentru copiii din comuna Ceahlău“, a declarat profesoara Florentina Damian.

„Sîntem socati de cele întîmplate“

Profesoara spune că nu va renunta la demisie, chiar dacă persoane importante din localitate au încercat să o facă să se răzgîndească. Una dintre acestea a fost chiar primarul Constantin Schiopu care, împreună cu mai multi angajati ai primăriei, s-a deplasat la locuinta profesoarei încercînd să-i schimbe decizia. „Sîntem socati de ceea ce s-a întîmplat. O profesoară ca doamna Damian, cu o vechime de peste 34 de ani în învătămînt, nu merita un astfel de tratament. Este un cadru didactic iubit de locuitorii comunei Ceahlău, multi dintre ei fiindu-i de-a lungul timpului elevi. Doamna profesoară a obtinut rezultate foarte bune în activitatea sa. Tocmai de aceea nu este posibil să se întîmple asa ceva cu un cadru didactic apreciat si iubit de copii. În conditiile în care noi ne chinuim să păstrăm profesorii de valoare, altii vin si îi alungă. Ar fi bine ca atunci cînd Inspectoratul trimite echipe de inspectori pe teren, acestia să treacă si pe la primării. Cred că putem avea si noi un cuvînt de spus în astfel de situatii. Am încercat să o convingem să renunte la demisie, însă nu a vrut. A început să plîngă spunîndu-ne că nu se poate întoarce la catedră după cele întîmplate. Toată suflarea Ceahlăului este consternată de această decizie si este păcat că am pierdut un om de o asemenea valoare“, a declarat primarul Constantin Schiopu.

Inspectorii, apărati de adjunctul ISJ

Inspectorul scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Neamt, profesorul Grigorută Oniciuc, a declarat că profesoara Florentina Damian s-a regăsit în aceeasi situatie cu alte trei cadre didactice din aceeasi scoală. „Colegii nostri au efectuat niste controale privind modul cum s-au făcut încadrările si cum s-au pregătit cadrele didactice pentru noul an scolar. La Ceahlău, din cinci cadre didactice, doar una a prezentat documentatia în ordine. Cei doi inspectori scolari cu rol de îndrumare si consiliere le-au explicat celor patru dascăli ce trebuie făcut ca să nu mai vină cu planificarea de acum 4-5 ani si doar cu datele schimbate. La dascăli, dacă nici planificarea nu există, atunci e clar că vin nepregătiti la ore. Doamna Florentina Damian s-a simtit lezată de aceste observatii si a pus mare pret pe vechimea pe care o are în învătămînt. Eu cred că astfel de lucruri trebuie depăsite. Nu am informatii despre demisia dumneaei, dar, dacă a solicitat-o, fiind un act unilateral, va fi acceptată fără probleme. Dar, repet, mapa de luni, 8 octombrie, încă nu am văzut-o si de aceea nu mă pot pronunta despre ceea ce s-a întîmplat după control. Le cerem colegilor nostri din sistem rigoare, perseverentă si calitate în activitatea de cadru didactic. La fel s-a întîmplat cînd au venit sefii nostri de la Ministerul Educatiei, Cercetării si Tineretului, care ne-au făcut unele recomandări si ulterior au revenit la inspectorat, ca să vadă dacă am tinut cont de ele“, a declarat adjunctul Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, profesorul Grigorută Oniciuc.

Articol afisat de 3924 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, S. TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de Ciprian Predescu la data 09.10.2007 07:05
sunteti stupizi!
Bai, a plecat secatura de Drexler si ati venit voi, alte panarame? Carevasazica, nu puneti pret pe experienta unui om si nici pe rezultatele bune obtinute timp de zeci de ani. Puneti pret doar pe nenorocitele alea de planificari, pe hartogaraia aia stupida si inutila, pe care ministerul a impus-o a se intocmi in cantitati industriale. Brava! Io-te de aia ne indreptam vertiginos spre analfabetism, cu voi, inspectorii lu' Peste, in frunte...
Adăugat de perinita la data 09.10.2007 08:51
Niste imbecili
Atat inspectorii care au verificat,cat si directoare scoli din Ceahlau,Raschitoru. Cred ca si-a atins scopul ,scorpia de Raschitoru.Cum de nu se gaseste nimeni sa o controleze si pe ea, sa vedeti ce neregului veti gasi.Sigur,comisioanele care le ofera aceasta vipera ,inchide ochii la toata lumea.
Cum se poate ca toate neamurile din familia Raschitoru sa fie angajate la scolile din Ceahlau si Grinties,unde director este un handicapat.
Baiatul directorului este profesor de sport ,doar pe hartie si la bani ,dar el lucreaza la un Peco,nurorilr amandoua sunt angajate la scoala,dar nimeni nu a verificat capacitatea lor intelectuala.
La Ceahlau,angajarile se fac pe relsatii,doar directoare detine suprematia.
Cum poti arunca afara o profesoara cu o activitate de peste 30 de ani si a doua zi sa vii cu un suplinitor?
Domnilor inspectorii,cat mai supravetuieste clanul RASCHITOR?
Verificati afacerile care se facin aceste scoli de catre cei doi,decontari de sute de milioane de lei.
Adăugat de perinita la data 09.10.2007 08:54
Niste imbecili
Atat inspectorii care au verificat,cat si directoarea scoli din Ceahlau,Raschitoru. Cred ca si-a atins scopul ,scorpia de Raschitoru.Cum de nu se gaseste nimeni sa o controleze si pe ea, sa vedeti ce neregului ve-ti gasi.Sigur,comisioanele care le ofera aceasta vipera ,inchide ochii la toata lumea.
Cum se poate ca toate neamurile din familia Raschitoru sa fie angajate la scolile din Ceahlau si Grinties,unde director este un handicapat.
Baiatul directorului este profesor de sport ,doar pe hartie si la bani ,dar el lucreaza la un Peco,nurorile amandoua sunt angajate la scoala,dar nimeni nu a verificat capacitatea lor intelectuala.
La Ceahlau,angajarile se fac pe relatii,doar directoare detine suprematia.
Cum poti arunca afara o profesoara cu o activitate de peste 30 de ani si a doua zi sa vii cu un suplinitor?
Domnilor inspectorii,cat mai supravetuieste clanul RASCHITOR?
Verificati afacerile care se fac in aceste scoli de catre cei doi,decontari de sute de milioane de lei.
Adăugat de perinita la data 09.10.2007 09:00
Pt.vipera
Cum se intampla ca numai la Ceahlau si Grinties ,sotii Raschitoru care detin functia de director ,nu au putut fi schimbati.Oare sunt asa de buni?
Relatiile si pilele nu au disparut.Este si normal,cele mai bune afaceri cei doi la scoala le-au facut.Materiale de constructie,ajutoare primite au ajuns acasa la ei, si nicidecum la scoala.De acolo se infrupta toti.Femeile de servici de la cele 2 scoli sunt menajere acasa la vipera.
Adăugat de Capable la data 09.10.2007 09:19
................
Care dintre noi nu a auzim de inspectori care au promovat scoala cu note de 5 sau de 6 si acum s-au ajuns?Presupun ca nimeni.Vedeti si dvs ce spun ziarele.Dar, problema mare in tara aceasta este coruptia. Toate se fac pe bani, si bani grei. In primul rand ceea ce se intampla in comunele Ceahlau si Grinties, asta ma refer pe plan ce tine de invatamant, e putred de tot. In Ceahlau - directoare a scolii Raschitoru Maria, iar in Grinties - Raschitor Vasile, a si nu mai spun aici de neamuri care fac parte din aceasta duzina de oameni "grei", da prosti.Este vreo mostenire de familie si noi nu stim?Sa trimiteta ministrul cei mai buni inspectori ai sai si cei mai buni psihologi sa o testeze pe nora doamnei Raschitoru, ca sa mor io, e curentata rau de tot. Daca face 8 puncte din cele 60 de intrebari ale examenului psihologic, eu ma las de meserie.Si vorbesc serios.Ceea ce este deranjant este ca elevii comunei noastre sunt condusi de niste inculti, sa nu fiu rasist, "tigani".
Adăugat de Capable la data 09.10.2007 09:26
...........
Ar mai fi foarte multe de adaugat la acest articol.Doar atat am vrut sa spun si reamintesc, toate neamurile familiei Raschitoru lucreaza in cadrul scolilor de pe razele comunelor. Astia chiar cred ca pun stapanire pe oameni. Daca s-a ajuns ca un om, dupa 34 de ani de vechime in slujba neamului romanesc sa-si dea demisia, asta ar trebui sa fiu un mare semn de intrebare. Daca s-ar face un reportaj sau mai bine zis un sondaj de opinie, pe cine iubeste mai mult lumea, pe profesoara ce si-a dat demisiea sau pe directoare, cred ca in favoarea doamnei profesoara balanta ar atrage cam 99.9%.
PS:acum mai radem, mai glumim, dar trimiteti un psiholog sa o testeze pe "WOLTZI" aia ca e curentata rau de tot.
Rusine pentru inspectori, RUSINE MINISTERULui INVATAMANTULUI. INCA ODATA V-ATI FACUT DE TOATA falfaiala!
Iar pentru familia raschitoru,am doar cuvinte grele-n creier, si cine n-are,DAR, CINE ARE CURAJUL SA SPUNA?
EJECT!!!!
Adăugat de ion coposu la data 09.10.2007 12:12
de ja vu
Cine ati vrea sa se comporte civilizat? Domnul Grigorescu? Nu exista inspectie la care sa nu fi jignit pe cineva, sa nu fi facut talente de mare profesionist ,care de fapt nu a luat gradul didactic II din prima.
Doar asa poate stapini peste marea masa a profesorilor.Moga este si ea un produs a doua legislaturi: Creanga si Drexler- a suferit si comportamentul ei mutatii.
Il intreb pe Grigoruta Oniciuc : de deontologie profesionala ati auzit? Dar despre termene si recomandari?
Cereti oamenilor , monitorizati activitatea , controlati dar toate acestea intr-un mod civilizat, fara lezarea demnitatii profesionale si umane!
Adăugat de ariadna la data 09.10.2007 18:48
comentariu
Cine nu-i cunoaste pe cei doi executanti ai epocii Drexler?Grigorescu si Moga, sau ...in ori care alta ordine..asa este ..se dau mari specialisti,jignesc,ataca si murdaresc calitatea de inspector! de fapt sunt mici lingai a tuturor celor care vin la conducerea ISJ,lipsiti de scrupule,moralitate si bun simt! sunt cei care in era Drexler au condus inspectiile de demitere a multor directori! Rusine lor!,dar rusine si noua ca acceptam sa fie unde sint.Doamna Moga cu cit a-ti fost platita sa sustineti anumiti directori incompetenti?Care este pretul? SA VA FIE RUSINE, MANIPULANTA, INTRIGANTA SI FOARTE INCOM,PETENTA!!!
Adăugat de ariadna la data 09.10.2007 18:53
completare
D-na Moga nu are nevoie sa munceasca cinstit pentruca ea primeste suficienta spaga pentru intrigi si aranjamente!Acesta nu este motivul pentru care nu va intelege!
Adăugat de ariadna la data 09.10.2007 19:11
mesaj
Domnule Oniciuc, dv.ati fost marginalizat de anumite structuri politice, la un moment dat;noi, generatia dumneavoastra, va rugam sa nu va lasati manipulat de Moga, Grigorescu, Tedli etc....;ajutati tinerii dv. colegi si scoala nemteana sa fie ceea ce merita!
Adăugat de Capable la data 10.10.2007 07:25
pt Raschitoru
Vezi, vezi ca multe capete mari au cazut prin zona aia. Va vine sfarsitul si voua, usor , usor asa, fara stres.Si, referitor la Moga, tot una ca tine este, o barfitoare, si la fel, ii place si spaga.Deci se pare ca v-ati intalnit doi de data asta. Ati dat de naspha dragii mosului. Sa nu uitati ce faceti, ca toate lucrurile sunt monitorizate, arhivate si pastrate.
MOSU STA INTOTDEAUNA SUS SI VEGHEAZA PENTRU VOI!PA!
Adăugat de perinita la data 10.10.2007 11:03
A venit toamna
Doamna Moga ,aveti muraturi pt.iarna? Daca nu ,apelati la directoarea Raschitoru sa va aprovizioneze,ca numai asa a putut ramane directoare atat ea cat si sotul ei.Iar dumneavoastra stiu ca va plac muraturile.Doar sunteti VARZA.
Muraturile trebuie asortate cu ceva,asa ca poate au cei doi directori un vitelus ca sa faceti niscai snitele.
Puteti invita si ceilalti colegi inspectori sa serviti meniul oferit de catre directorii incompetenti.
Adăugat de Lorena la data 10.10.2007 17:24
Toti se pricep la fotbal si la invatamant
La noi toti se pricep la fotbal si invatamant, chiar daca nu sunt in sistem. Acum 20 de ani unui cadru didactic care nu avea planificari i se desfacea contractul de munca. De ce sunt acei inspectori inchizitori? Pt ca cer sa fie respectate legile? Sub umbrela anonimatului este usor sa arunci cu pietre.Inspectorii ar trebui sa-si ceara scuze cand solicita documentele scolare?!
Adăugat de Asterix la data 10.10.2007 18:01
Nici unul "nu e buni"
Jenant...Creanga - nu a fost bun; Drexler - nu a fost buna; Grigorescu - nu e bun; Oniciuc - "nu are deontologie profesionala", Moga - "ia spaga". Ce fel de inspectori va doriti? Personal am cunoscut destui profesori cu vechime si grade care-si balbaiau lectiile pentru ca le era lene sa si le pregateasca - sau, ma rog... macar sa stie ce lectie urmeaza, ce au de facut. Asta face un profesor fara planificari. Apreciez demersul actualei echipe de la Inspectorat. Ar putea fi un pas spre normalitate.
Adăugat de alisirri_07 la data 10.10.2007 18:42
Nici asa. . . nu-i asa!
Imi pare rau ca de data asta trebuie sa comentez in defavoarea profesoarei implicate. Vechimea din invatamant,experienta nu-i permite sa faca planificari odata la cinci ani si sa schimbe datele,din contra,ar fi trebuit sa fie un exemplu in scoala.Cineva spunea de multa hartogaraie,de acord!...dar cand este vorba de planificari aici nu mai avem a comenta.Cum sa-ti desfasori activitatea la clasa daca tu nu ai stabilit un plan dupa care sa te ghidezi? Orice activitate din orice domeniu presupune o planificare chiar foarte riguroasa, daca vrei sa ai beneficii.Adevarul este crud dar sunt multi profesori care ne fac breasla de ras.Doresc mult succes echipei de inspectori in activitatea lor de COORDONARE,control si evaluare si cei drept ar mai trebui sa se faca si pe la ISJ curatenie, pentru ca, asa cum unii profesori nu-s profesori, asa unii inspectori nu-s. . . profesori!!!!!
Adăugat de Hrib la data 10.10.2007 20:18
PT MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII
Doriti un sistem corect, da?Si vreti sa extirpati coruptia din orice institutie de invatamant?E bine asa!Sa va spun eu cum stau lucrurile.
Luam pe rand asa, ca sa nu ma incurc:
Familia sau clanul Raschitoru:
- Vasile Raschitoru - director la scoala din Grinties
-Maria Raschitoru - directoare la scoala din Ceahlau
Ion Raschitoru (frate cu Vasile)- director la scoala din Galu
Nurorile doamnei Raschitoru lucreaza in invatamant, ambele la scolile unde sunt directori cei doi parinti, titulari oare?
Baiatul doamnei Raschitoru - Romulus, lucreaza demult timp la un peco din zona, dar pana acum catva timp a fost si el angajat al scolii unde lucra tatal sau, niciodata neprezentandu-se la nici o ora, dar bineinteles, mergea doar pentru a-si ridica salariul?Se poate asa ceva domnule Ministru?Se poate asa ca o familie intreaga sa mearga pe deasupra tuturor oamenilor si sa aduce copiii a catorva comune?
Adăugat de Hrib la data 10.10.2007 20:25
PT MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII
Nu domnule Ministru, nu se poate asa ceva. Peste tot in tara aceasta se vorbeste despre extirparea coruptiei.
Domnule Ministru, aceasta nora a doamnei Raschitoru, este incapabila, este bolnava psihic, si nu fac acuze gratuite, ci toate acestea sunt adevarate.Dar nimeni vreodata nu a avut curajul de a spune adevarul.Se poate ca o persoana cu dizabilitati psihice sa poata lua locul unui om cu foarte multa experienta, si a unui om care iubeste copiii si nu-i umileste?Nu cred ca se poate.De ce nu se fac verificari mai ample la aceaste scoli din comunele Ceahlau si Grinties.Cum se poate rezista atata timp intr-o functie?Numai cu spaga.Altfel nu.Toti domnule ministru, inclusiv si cei de la conducerea ISJ Neamt sunt "unsi".Nu au nimic de pierdut, se sustin unii pe altii. Este corect asa?
Adăugat de Hrib la data 10.10.2007 20:37
PT MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII
Cateva intrebari pentru domnul Ministru:
1.Este corect ca femeile de servici de la cele doua scoli unde sotii Raschitoru sa fie menajere la aceasta familie acasa?Sunt platite cu banii MINISTERULUI pentru a presta munca la domiciliu?
2.Este corect ca nora doamnei acestea directoare sa-si bata joc de copii si sa-i umileasca?
3.Este corect ca cineva sa fie trecut pe acte si sa lucreze ca profesor doar asa, "in acte", de fapt lucrand in alta institutie?
4.Este corect sa ni se interzica sa cumparam o bucata de paine, o sticla de iaurt sau un corn de la alte magazine de langa scoala, deoarece directoarea are magazin in cadrul scolii si ne pune nota 2 la istorie si ne scade nota la purtare, daca nu-i facem ei vanzare?Este corect?
Stiati dvs toate acestea?In ce an traim?2007?Sunteti sigur?Parca am fi in 1907!Nu mai suportam atata frica si atata teroare!Suntem oameni, bieti tarani ce muncim cu mainile noastre pamantul, si facem eforturi pentru a ne purta copiii in scoala, si sa stiti ca d
Adăugat de Hrib la data 10.10.2007 20:43
PT MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII
Dumneavoastra, ca ministru, traiti intr-o alta lume, si va multumiti sa trimiteti oameni pe teren.Nu credeti ca si unii din cei care-I trimiteti sunt corupti?Stiati ca de fapt aceasta inspectie ce a venit la Ceahlau, la Hangu aveau de mers in mod special, iar la Ceahlau au fost invitati de doamna Raschitoru?Nu stiti?Verificati si vedeti ca nu mint.Pe cine mai vrea sa dea Raschitoarea afara de la Ceahlau?Sau ce loc liber mai vrea, sa-mi mai aduca ea un neam?Este mostenire de familie?Nu cred.Este incompetenta atat ea cat si sotul ei, de nurori, nu mai zic ca mi se face sila, vorbesc serios, nu vreau sa scriu asa, dar asta este adevarul.Si poate, prin acest mod, avem ocazia sa ne exprimam si noi punctele de vedere.Sa nu mai spun ca si unii copii mai necajiti din aceste comune vin si muncesc la ei acasa.Face-ti verificari.Nu e inutil.Daca nu sunteti corupt si dvs inseamna ca veti lua masuri.
Adăugat de Hrib la data 10.10.2007 20:48
PT MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII
Sa stiti, pentru noi , pentru judetul Neamt, si pentru celelalte judete din Romania, daca veti face lumina in acest caz, va meritati scaunul unde suntei.Daca nu, nu e bine.Vorbim despre violenta din scoli, despre respect, unde este respectul acestor persoane fata de copii?Atat timp cat tu ca profesor esti bolnav, din nasterea ta, ca asa esti, de ce trebuie sa ajunga unele persoane ca acestea sa fie profesori. Copiii nu au curajul sa spuna, deoarece aici este vorba de o mafie, de acea a raschitorilor.Le este frica.Sunt copii munciti, care stiu ce inseamna greutatile, cu parinti care stiu ce inseamna sa te sacrifici.Si ajungi undeva unde is bat joc de tine niste incompetenti cu grade luat epe bani si examene psihologice de asemenea. Nu este posibil asa ceva!
Adăugat de Hrib la data 10.10.2007 20:57
PT MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII
Cam atat, de mai este nevoie de ceva, voi avea grija sa fiu aproape de subiect.Vreau sa va multumesc pentru incredera acordata anticipat si va rog mult, face ti ceva: demiteti, schimbati, ce vreti dumneavoastra, numai sa fie bine.Va rog mult.
Si sa nu uitam, ca ne abatem de la subiectul nostru, dupa 34 de ani de profesie ajungi sa-ti dai demisia din cauza unor incompetenti, este grav.Dar demnitatea conteaza!Ceea ce acest clan nu stie ce inseamna.Ei atata stiu: atingerea scopului personal, nemaicontand peste cine calci, pe mama, pe tata, pe copii, pe tot.Scopul, atat, banul, venitul personal.Dar, pana intr-o zi.Si ziua aceasta este aproape.Toate cele bune!
Adăugat de ramona nastase la data 10.10.2007 21:51
corect
Am avut si eu ocazia sa cunosc aceasta familie Raschitoru, anul acesta la capacitate, cand "i-am dat" lui Vasile 300 de euro pentru o nota peste 9 la capacitate, a unei fete ce este a unei prietene de a mea.Bravo lui, sincer, m-a ajutat, dar vreau sa va spun ca sunt murdari tare, marsavi.Prima data i-am dat 200 si a mai cerut o suta.Poate nu ar trebui sa vorbesc despre acest lucru, dar nu vreau sa mai fie si altii nevoiti sa imprumute bani pentru o nota.Fiecare cauta sa faca imposibilul pentru copilul sau.Dar, asta va spun ca a acceptat acesti bani.Sa fie sanatos si sa se bucure de ei , marsavul, dar sunt bani munciti cu sange si se pare ca-l ajung "cuvintele" mele si ale celorlalti parinti!
Cat ma bucur?Oare se indreapta sistemul din tarisoar asta mica si condusa de "acesti directori"?Poate.Vom vedea
Adăugat de mitica la data 10.10.2007 22:18
pentru doamna Damian Florentina
Am tot respectul pentru aceasta doamna profesoara, Damian Florentina, si, vreau sa-i multumim in numele la toti cei care o iubim nespus de mult si avem incredere in ea ca ceea ce a fct, a facut bine.A aratat ca este un mare om cu mare demnitate.

As putea sa spun si despre, auzi, suna tare "clanul raschitoru", dar nu vreau sa manjesc aceste pagina frumoasa, dar nu ma pot abtine: sunt cei mai mizerabili oameni pe care i-am putut cunoaste vreodata, si nu numai eu, ci cam toti sunt de aceeasi parere.Credca sunt tigani de natie, ca el este negru tare, si ea la fel, scarbe de oameni!

Doamna Florentina, Va multumim ca existati, si, in continuare, pentru noi toti cei care va iubim, va dorim multa sanatate si toate cele bune.!Ati fost un om mare, sunteti, veti fi , si inca odata ati dat dovada de multa demnitate!Sa stiti ca noi apreciem acest lucru.

De carpele de raschitori, vom avea noi grija sa le fie "bine"!

Va iubim Doamna Florentina!
Adăugat de mitica la data 10.10.2007 22:27
pentru doamna Damian Florentina
Dragoste, afectiune, promptitudine, corectitudine, sinceritate, puritate, demnitate, caracter, personalitate, toate acestea sunt cuvinte care va caracterizeaza. Multumim din suflet ca nu ati lasat sa fiti calcata in picioare de niste inculti.

Suferim alaturi de dumneavoastra pentru aceste neplaceri create de oameni fara lipsa de caracter si profesionalism, dar avem certitudinea ca orice rau este spre bine, asa spune vorba poporului roman.

Va iubim si fiti tare!Demonstrati-le ca sunteti cea mai corecta persoana pe care am reusit noi sa o cunoastem!
Adăugat de Capable la data 10.10.2007 23:15
ptr LORENA SI ASTERIX
Ce dreaq, esti raschitoarea, ce nu-ti convine?Comentati ca vacile (FULGA). Pierdeti teren si va este frica?Hahalerelor.....zzzt!
Adăugat de maia la data 12.10.2007 10:08
pentru Lorena
evoueaza fetito,nu traim in anii 80.Pacat ca in toate aceste excrocherii si zarzavaturi subesc multi "nevinovati"
Adăugat de maia la data 12.10.2007 12:21
nu cred ca directorul din grinties este asa cum il caracterizeazaa unii
evolutia si coruptia nu fac bun menaj dar nu cred ca directorul din grinties este un element nefast;activitatea saa m-a impresionat si nu cred ca el este "coruptibil" ,sint multi care vor Razbunare si probabil ii vor postul.Dar sa nu visati ca va fi un nou director mai bun.Inainte de a va razbuna apreciati sa aspectele pozitive ale directorului din Grinties
Adăugat de Capable la data 12.10.2007 16:54
Pt maia
Tu zici ca directorul de la Grinties nu este cel coruptibil.Sa-ti spun eu cunosc mai multe. As putea sa dau o gramada de exemple de parinti care au dat bani acestui "mut" pentru capacitate, pentru o nota mai buna. Credca nu stii unde traim, sau nu stii cine este vasile raschitorul sau tiganca aia de mia.Asta nu stii tu.Repet:daca se face o verificare completa, pot spune numele parintilor care i-au bagat un buzunare sute de euro sau de ce nu, poate chiar mii.Activitate?Tu crezi ca ceea ce a fct,un termopan si un calculator, asta inseamna activitate??De fatata. Prin spate el baga multi bani ilegal in buzunar.Noroc ca-l mai ajuta nevastasa, el e prost rau de tot.Tigan borat si mut.Daca tacsu a mers calare pe oameni, merge si el!Sa o creada ei!
Adăugat de Capable la data 12.10.2007 17:49
Maia, poate esti mia
Auzi, tu, raschitoare imputita, crezi ca nu se cunosc marsaviile tale si ale sotului tau?Macar el e prost, prost rau ca asta este.Un tigan prost, nu-l duce capul.Tu mai perversa, o panarama de femeie, il conduci pe el. Voi credeti ca o sa va aduceti toti handicapatii in posturile voastre de conducere.Aduceti-i mama, dar sa va duce-ti la dreaq cu tot cu neamul vostru de tigani imputiti si inculji, jegosi!...tuva neamul vostru de zdrente ce sunteti.Inculti si idioti, spagari, perversi, da ce sa mai spunem, tigani!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective