Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Octombrie 2007
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sezonul amenzilor pentru lipsa evidentei electronice a angajatilor

• ´┐Żncep´┐Żnd de luna aceasta, reprezentantii ITM Neamt sanctioneaz´┐Ż agentii economici care nu au depus registrul electronic al angajatilor • firmele care s´┐Żnt ´┐Żn ilegalitate risc´┐Ż amenzi cuprinse ´┐Żntre 2.000 si 5.000 lei •

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munc´┐Ż (ITM) Neamt s´┐Żnt decisi s´┐Ż nu mai tolereze firmele din judet care nu au ´┐Żntocmit si depus la sediul acestei institutii registrul electronic al angajatilor, iar, de luna aceasta, le vor sanctiona. Firmele care s´┐Żnt ´┐Żn ilegalitate din acest punct de vedere risc´┐Ż amenzi cuprinse ´┐Żntre 2.000 si 5.000 de lei noi. Dintre cei 8.058 de agenti economici cu capital privat care mai activau ´┐Żn judet la finele lunii septembrie, numai 6.369 au depus, p´┐Żn´┐Ż ´┐Żn prezent, registrul electronic al angajatilor.
Se afl´┐Ż ´┐Żn ilegalitate, din acest punct de vedere, multe dintre unit´┐Żtile bugetare din judet - prim´┐Żrii, spitale, unit´┐Żti de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt, unit´┐Żti militare.
Potrivit preciz´┐Żrilor f´┐Żcute de juristul Nicolae H´┐Żrlea, purt´┐Żtor de cuv´┐Żnt al ITM Neamt, ´┐Żntocmirea acestui tip de document este obligatorie at´┐Żt pentru firmele cu capital privat, c´┐Żt si pentru cele bugetare, ori cu capital mixt, iar termenul limit´┐Ż de ´┐Żntocmire si depunere a acestora a fost 31 martie.
Registrul de evident´┐Ż a salariatilor se completeaz´┐Ż ´┐Żn ordinea ´┐Żn care au fost efectuate angaj´┐Żrile si cuprinde numele, prenumele si codul numeric personal al persoanelor, data angaj´┐Żrii, functia/ ocupatia salariatilor, tipul contractului individual de munc´┐Ż, data si temeiul ´┐Żncet´┐Żrii contractului individual de munc´┐Ż.
Registrul se transmite la sediul ITM Neamt ´┐Żn format electronic, prin completarea on-line a bazei de date existente pe portalul Inspectiei Muncii sau prin e-mail, pe baz´┐Ż de semn´┐Żtur´┐Ż electronic´┐Ż.
Transmiterea on-line prin intermediului portalului Inspectiei Muncii (//itmonline.inspectiamuncii.ro) se face dup´┐Ż solicitarea si obtinerea de c´┐Żtre angajator a activ´┐Żrii accesului la portal si obtinerea numelui de utilizator, respectiv a parolei. Activarea accesului si obtinerea numelui de utilizator si a parolei se fac la sediul Inspectoratului Teritorial de Munc´┐Ż ´┐Żn a c´┐Żrui raz´┐Ż are angajatorul sediul sau domiciliul, ´┐Żn baza unei ´┐Żmputerniciri semnate si stampilate de reprezentantul legal al firmei, ´┐Żnsotite de o copie a certificatului de ´┐Żnmatriculare sau o copie a actului de identitate. Modalitatea de transmitere prin e-mail si adresa pot fi obtinute de pe pagina de Internet a Inspectiei Muncii - www.inspectiamuncii.ro. Registrul se transmite la ITM ´┐Żn termen de cinci zile de la data la care au intervenit modific´┐Żri ale elementelor pe care le contine. Completarea eronat´┐Ż a registrului general de evident´┐Ż a salariatilor ´┐Żn format electronic sau a datelor de identificare a angajatorului d´┐Ż dreptul reprezentantilor ITM Neamt s´┐Ż refuze ´┐Żnregistrarea acestuia.

Articol afisat de 1478 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective