Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Accident cu Ambulantã

• o ambulantã apartinînd Serviciului Mobil de Urgentã Reanimare si Descarcerare Piatra Neamt, aflatã în misiune, a fost izbitã din spate de o dubitã Peugeot Partener • medicul, asistentul si ambulantierul au suferit leziuni care au necesitat îngrijiri medicale • autosanitara si douã aparate din ea au fost grav avariate •

Un echipaj al Serviciului Mobil de Urgentã Reanimare si Descarcerare Piatra Neamt a fost implicat, ieri dupã-amiazã, într-un accident de circulatie produs în localitatea Alexandru cel Bun. În timp ce ambulanta mergea în satul Vaduri, pentru a prelua un pacient aflat în comã diabeticã, o dubitã marca Peugeot Partener care mergea în spatele acesteia cu vitezã si fãrã a pãstra distanta regulamentarã s-a izbit violent în autosanitarã. Impactul dintre cele douã autovehicule a avut loc în momentul cînd ambulanta a pãrãsit soseaua care duce cãtre Bicaz si a virat la stînga, cãtre Vaduri. În urma izbiturii extrem de puternice, cei trei membri ai echipajului SMURD (medic, asistent si ambulantier) au suferit leziuni, necesitînd transportul de urgentã la Spitalul Judetean.
Investigatiile medicale efectuate au arãtat cã toti membrii echipajului au suferit traumatisme si contuzii la cap, torace si coloanã vertebralã, cel mai grav fiind afectat asistentul, în cazul cãruia au existat suspiciuni de leziuni ale mãduvei spinãrii. La ora închiderii editiei, se punea problema efectuãrii unei tomografii computerizate.
În urma impactului violent dintre cele douã masini, autosanitara a fost grav avariatã, fiind distrusã portiera din spate, un far si bara de directie. De asemenea au fost avariate douã aparate aflate în spatele autosanitarei - electrocardiograful si ventilatorul mecanic.
„Accidentul în care au fost implicati colegii mei astãzi (ieri, 9 octombrie - n.r.) este consecinta neacordãrii prioritãtii masinilor Ambulantei si ignorãrii regulilor de circulatie de cãtre cei mai multi dintre soferii din Neamt. Cel mai mult îmi pasã de starea sãnãtãtii celor trei membri ai echipajului, unul dintre ei fiind suspectat de leziuni ale mãduvei spinãrii, dar pe de altã parte, nu pot sã spun cã nu sînt afectatã si de faptul cã singura autosanitarã de tip C, adicã ultraperformantã pe care o avem, va trebui trasã pe dreapta cîteva zile, pentru a fi reparatã“, a declarat doctor Letitia Damoc, director al Serviciului Judetean de Ambulantã Neamt.

Articol afisat de 1509 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective