Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Barza „Didi“, prietena copiilor de pe strada Izvoru Alb

• un pui de barzã, accidentat de o masinã, este gãzduit de o a familie din Piatra Neamt • „Didi“ a devenit principala atractie a copiilor de pe strada Izvoru Alb • pasãrea, care nu mai poate sã zboare, trãieste cu gãinile din gospodãria familiei Macovei n

Un pui de barzã, rãnit într-un accident, trãieste bine mersi de mai bine de trei sãptãmîni în gospodãria unui pietrean. Pasãrea s-a acomodat foarte repede, ajungînd principala atractie a copiilor de pe strada Izvoru Alb din Dãrmãnesti. ÃŽnvãtãtorul Dorin Macovei, în gospodãria cãruia este gãzduit puiul de barzã, spune cã pasãrea convietuieste de minune cu gãinile din gospodãrie. De acelasi lucru s-a convins si redactorul de la „Monitorul“ care nu a refuzat invitatia de a-l cunoaste pe „Didi“. „Puiul de barzã mi-a fost adus de un nepot. Din cîte am înteles, barza a iesit în fata masinii sale în timp ce se deplasa pe ruta Roman-Piatra Neamt. Dupã ce a lovit-o, a oprit masina si a vãzut puiul de barzã rãnit, în sant. I s-a fãcut milã de el si l-a luat de acolo. Mi l-a adus mie, întrucît se putea acomoda mai usor la curte. I-am fãcut tratament, însã nu va mai putea zbura niciodatã. Are aripa stîngã ruptã si nu cred cã osul se mai prinde. Rana i s-a vindecat, însã nu cred cã va mai zbura vreodatã“, a spus învãtãtorul Dorin Macovei.
Ziua, puiul de barzã se plimbã nestingherit prin grãdina de zarzavat a proprietarului, iar noaptea doarme în curtea unde se aflã cotetul de gãini. De altfel, pasãrea s-a obisnuit rapid cu galinaceele, chiar dacã la început a avut un conflict cu cocosul. La fel de bine s-a obisnuit si cu oamenii si în special cu copiii care vin zilnic sã-l vadã. „A avut o problemã la început cu cocosul, însã acesta a cedat dupã o luptã directã. Acum, stau împreunã bine mersi, nu au nici o treabã. Parcã sînt din aceeasi rasã.
Nu a avut ce face si s-a acomodat. Ziua, umblã liber prin grãdinã fãrã sã-i fie teamã de nimic. ÃŽl hrãnim în special cu peste si cu resturi de mîncare. Ne-am atasat foarte tare de el. ÃŽn special fetita mea, Teodora, este topitã dupã el. I-am gãsit si un nume, îi spunem Didi. A ajuns atractia strãzii, copiii de pe stradã venind sã-l vadã în fiecare zi. ÃŽi aduc mîncare, îl îngrijesc si se joacã cu el. M-a mirat cã s-a adaptat atît de repede. Este o pasãre deosebit de inteligentã, iar acest lucru este demonstrat de faptul cã a reusit în scurt timp sã se obisnuiascã cu noul stil de viatã“, a mai spus învãtãtorul Macovei.
Cum barza nu suportã frigul, pãrintii sãi adoptivi s-au gîndit deja la o solutie pentru a depãsi iarna fãrã probleme. „Cînd o sã vinã frigul, cu sigurantã nu va rezista. De aceea, am luat decizia sã-l ducem într-un grajd la nepotul meu. Pot spune cã face parte din familie si avem grijã de el ca atare“, a mai spus învãtãtorul Macovei.
ÃŽntrebat dacã ar agrea varianta ca „Didi“ sã fie gãzduit la o grãdinã zoologicã, Dorin Macovei a stat putin pe gînduri, dupã care a spus: „Dacã nepotul meu ar accepta si dacã am gãsi pe cineva care se pricepe la cresterea unor astfel de pãsãri, asigurîndu-i lui Didi conditii corespunzãtoare, pentru binele lui cred cã am fi de acord sã-l dãm la o grãdinã zoologicã. Altfel, nu“.

Articol afisat de 1503 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective