Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Octombrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

La Aqua Calor, Director cu onoarea „nereperată“

• la întrebările Monitorul, Cosmin Grădinaru a trimis o adresă tîfnoasă care nu spune nimic • „în măsura în care cele solicitate constituie într-adevăr informatii publice, vă vor fi comunicate“, se spune în comunicat • noi ne întrebăm: la o societate la care actionar majoritar Consiliul Local, ce informatii ar putea să nu fie publice? •

După ce relatam publicului despre cum întelege proaspătul director al Aqua Calor, Cosmin Grădinaru, să colaboreze cu opinia publică, în loc de informatiile cerute conform Legii informatiilor publice, am primit o adresă tîfnoasă, care vorbeste depre „obiectivitate“, „informatii pretins publice“ si care nu răspunde la nici un fel de întrebare adresată. Publicăm această adresă tocmai pentru a vă convinge despre lipsa de transparentă a unei societăti a Consiliului Local Piatra Neamt si despre modul infantil în care întelege că comunice cu locuitorii orasului. Cu atît mai mult cu cît nu este un caz singular, aceeasi atitudine putînd fi întîlnită constat .
„Urmare articolului «Afaceri necurate la AQUA CALOR» apărut în cotidianul dumneavoastră în data de 08.10.2007, vă comunicăm următoarele:
Articolul (...) contine o serie de supozitii si afirmatii tendentioase care nu fac onoare unui organ de presă caracterizat în genere prin obiectivitate.
Informatiile pretins publice solicitate necesită un mare volum de timp pentru a vă putea fi furnizate si nu sînt de natură să rezolve problema furnizării energiei termice în municipiu, cum nici nu sînt si nu pot fi cauza «problemelor existente cu furnizorul de gaz metan».
În acest sens, credeam că printr-un exces de interpretare - pornind de la titlul «dubitativ» - încercati să introduceti o imagine eronată în opinia publică.
În măsura în care cele solicitate constituie într-adevăr informatii publice, vă vor fi comunicate.
În cauză nu a fost vorba de rea-vointă sau de încercarea de escamotare a unor pretinse «afaceri necurate», cît de prioritatea conducerii societătii de a rezolva pentru locuitorii municipiului bransati la reteaua publică de alimentare cu energie termică problema furnizării căldurii si apei calde în sezonul rece.
Cu speranta că veti întelege că activitatea reală a societatii implică o muncă sustinută în care imaginea în mass-media este mai putin
importantă, dar devoratoare de energie care poate fi canalizată în alte directii, rămînem deschisi unei informări si colaborări bazate pe realităti si adevăruri, asa cum ne-ati obisnuit si nu pe suspiciuni sau procese de intentie.
Cu stimă,
Manager executiv, Cj. Cosmin Grădinaru“
N.R.:
• Domnul Grădinaru confundă... cu prefectura, vaca cu boul, bostanul furajer cu pepenele s.a.m.d. Întrebările care i-au fost adresate nu erau pentru ca „să rezolve problema furnizării energiei termice în municipiu“. Ele doreau să ajungă la cei care se fac vinovati de această situatie. Domnul Grădinaru a fost pus în functie, probabil pe merite dovedite, să rezolve problema furnizării energiei termice, nu s-o ascundă. Fiecare om din Piatra Neamt are dreptul să stie din cauza cui s-a ajuns la situatia actuală. Cine sînt vinovatii, cine plăteste sau dacă nu este nici un vinovat. De aceea, cerem oficial Consiliului Local Piatra Neamt să demareze o anchetă în acest sens la Aqua Calor, în calitate de actionar unic.
• O mostră clară de dispret fată de opinia publică si de atitudine de tip mafiot - noi facem, noi stim, noi ascundem. Voi plătiti - o contine ultimul paragraf din misiva domnului director. Pentru domnia sa imaginea în mass media este mai putin importantă. Asa să fie, dar să existe rezultate, nu doar scuze, domnule director, si o mare neputintă. Si încă un aspect: cînd o persoană acceptă postul de director la o societate a consiliului local, pe lîngă masină, telefon, secretară mai trebuie să accepte si presa. Cu atît mai mult, întrebările ei. La care încă asteptăm răspuns.

Articol afisat de 1297 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valentin BĂLĂNESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective