Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Octombrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

80 de noi posturi de directori, în Neamt

• acestia s-ar ocupa de grădinitele care au peste 200 de prescolari înscrisi • „multe educatoare se plîng că nu reusesc să rezolve si problemele administrative si să lucreze si cu copiii“, a declarat Grigorută Oniciuc, adjunctul ISJ Neamt •

80 de grădinite ar putea avea directori în perioada următoare, întrucît au înscrisi peste 200 de prescolari, iar activitătile lor administrative si organizatorice sînt făcute, tîrîs-grăpis, de educatoare care au si grija normei didactice. „Multe educatoare se plîng că nu reusesc să rezolve si problemele administrative si să lucreze si cu copiii. În această perioadă are loc o reasezare a retelei scolilor nemtene. La cîteva întîlniri la care a participat inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar cu ministrul educatiei, cercetării si tineretului, Cristian Adomnitei, privind normarea în judetele pilot, s-a discutat despre grădinitele cu peste 200 de copii, care nu au director. S-a cerut degrevarea de ore a educatoarelor care să se ocupe de activitătile administrative. Se intentionează reînfiintarea posturilor de directori în grădinitele cu efective de peste 200 de copii. Noi am cerut în mai multe rînduri aceste lucruri si sperăm ca în final să se rezolve“, a declarat profesorul Grigorută Oniciuc, inspector scolar general adjunct.
La polul diametral opus acestor zeci de grădinite se află numeroase scoli si licee care au personalitate juridică, deci există directori, contabili, si la care populatia scolară a scăzut drastic. Rămîne de văzut ce se va întîmpla si cu acestea, dacă nu-si mai justifică personalitatea juridică pe care o detin.
Structurile, adică unitătile de învătămînt fără personalitate juridică, nu au voie să facă angajări si nu pot beneficia de serviciile unui fochist, ale unui îngrijitor etc. Acest lucru este posibil pentru că asa prevede legea după care functionează scolile din Neamt, judet în care se aplică un program-pilot în domeniul educatiei. Cei care se confruntă cel mai puternic cu lipsa personalului auxiliar sînt directorii de scoli, care au pe cap toate responsabilitătile legate de buna functionare a unitătilor de învătămînt. Apropierea sezonului rece îi face pe acestia să se gîndească la persoana care se va ocupa de asigurarea si supravegherea sistemelor de încălzire din unitătile de învătămînt. Droaia de bani care a picat peste scoli si efortul pompieristic de a-i investi în centrale termice, gresie si faiantă, termopane sau retele de apă în scoli au făcut ca acum să existe în scoli ceea ce n-au avut acestea zeci de ani la rînd si nici n-au sperat vreodată, dar n-are cine să se ocupe de ele. „Avem centrale termice în scoli, dar nu are cine să le supravegheze, să răspundă de functionarea lor. Avem nevoie de fochist si nu stim în baza cărui cadru legal să facem angajarea. Nu credeam că vom ajunge în această situatie, să stăm cu centrala în scoală si să nu avem specialist care să o supravegheze“, a declarat directoarea unei scoli coordonatoare rurale.

Articol afisat de 1790 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective