Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

80 de noi posturi de directori, în Neamt

• acestia s-ar ocupa de grãdinitele care au peste 200 de prescolari înscrisi • „multe educatoare se plîng cã nu reusesc sã rezolve si problemele administrative si sã lucreze si cu copiii“, a declarat Grigorutã Oniciuc, adjunctul ISJ Neamt •

80 de grãdinite ar putea avea directori în perioada urmãtoare, întrucît au înscrisi peste 200 de prescolari, iar activitãtile lor administrative si organizatorice sînt fãcute, tîrîs-grãpis, de educatoare care au si grija normei didactice. „Multe educatoare se plîng cã nu reusesc sã rezolve si problemele administrative si sã lucreze si cu copiii. ÃŽn aceastã perioadã are loc o reasezare a retelei scolilor nemtene. La cîteva întîlniri la care a participat inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar cu ministrul educatiei, cercetãrii si tineretului, Cristian Adomnitei, privind normarea în judetele pilot, s-a discutat despre grãdinitele cu peste 200 de copii, care nu au director. S-a cerut degrevarea de ore a educatoarelor care sã se ocupe de activitãtile administrative. Se intentioneazã reînfiintarea posturilor de directori în grãdinitele cu efective de peste 200 de copii. Noi am cerut în mai multe rînduri aceste lucruri si sperãm ca în final sã se rezolve“, a declarat profesorul Grigorutã Oniciuc, inspector scolar general adjunct.
La polul diametral opus acestor zeci de grãdinite se aflã numeroase scoli si licee care au personalitate juridicã, deci existã directori, contabili, si la care populatia scolarã a scãzut drastic. Rãmîne de vãzut ce se va întîmpla si cu acestea, dacã nu-si mai justificã personalitatea juridicã pe care o detin.
Structurile, adicã unitãtile de învãtãmînt fãrã personalitate juridicã, nu au voie sã facã angajãri si nu pot beneficia de serviciile unui fochist, ale unui îngrijitor etc. Acest lucru este posibil pentru cã asa prevede legea dupã care functioneazã scolile din Neamt, judet în care se aplicã un program-pilot în domeniul educatiei. Cei care se confruntã cel mai puternic cu lipsa personalului auxiliar sînt directorii de scoli, care au pe cap toate responsabilitãtile legate de buna functionare a unitãtilor de învãtãmînt. Apropierea sezonului rece îi face pe acestia sã se gîndeascã la persoana care se va ocupa de asigurarea si supravegherea sistemelor de încãlzire din unitãtile de învãtãmînt. Droaia de bani care a picat peste scoli si efortul pompieristic de a-i investi în centrale termice, gresie si faiantã, termopane sau retele de apã în scoli au fãcut ca acum sã existe în scoli ceea ce n-au avut acestea zeci de ani la rînd si nici n-au sperat vreodatã, dar n-are cine sã se ocupe de ele. „Avem centrale termice în scoli, dar nu are cine sã le supravegheze, sã rãspundã de functionarea lor. Avem nevoie de fochist si nu stim în baza cãrui cadru legal sã facem angajarea. Nu credeam cã vom ajunge în aceastã situatie, sã stãm cu centrala în scoalã si sã nu avem specialist care sã o supravegheze“, a declarat directoarea unei scoli coordonatoare rurale.

Articol afisat de 2272 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective