Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Cãtuse“ pentru jaful de la afaceristul Pintilie

Cu srijinul SRI,

• a fost prins si al doilea tîlhar al jafului de la Tîrgu Neamt • este vorba de Neculai Apetrei, din comuna Borlesti • borfasul, care are la activ condamnãri pentru furt si dezertare, a fost localizat cu ajutorul SRI Neamt într-o comunã din judetul Alba • el a fost adus la Piatra Neamt si depus în arestul IJP •

Interceptãrile telefonice si-au dovedit încã o datã eficienta în cazul tîlhãriei de la Tîrgu Neamt. Dacã Ioan Purice, unul dintre autorii faptei a fost depistat si prins cu ajutorul SRI-ului, acelasi lucru s-a întîmplat si în cazul lui Neculai Apetrei, cel de-al doilea autor al jafului comis la casa afaceristului tîrgnemtean Mircea Pintilie.
Dupã încãtusarea lui Purice si Duhalmã, doi dintre membrii bandei de tîlhari, politistii au continuat cercetãrile pentru prinderea celui de-al treilea individ care, alãturi de Purice, a dat lovitura de la Tîrgu Neamt. Politistii au primit în urmã cu cîteva zile o informatie conform cãreia infractorul se ascunde undeva în judetul Alba. Douã echipe de politisti nemteni s-au deplasat în Alba unde, cu sprijinul SRI Neamt, l-au localizat pe Neculai Apetrei, de 39 de ani, din Borlesti, cel de-al treilea suspect. Oamenii legii din Neamt, împreunã cu politistii din mai multe comune din Alba, au efectuat activitãti menite sã ducã la prinderea tîlharului. În cele din urmã, s-a stabilit cã infractorul este posibil sã se ascundã la o femeie, în satul Vîrtoape, comuna Sugag. În aceste conditii, în seara de 18 octombrie, politistii au descins în locuinta concubinei lui Apetrei, acesta fiind luat ca din oalã. Individul avea asupra sa mai multe bunuri, un laptop (n.n. cel de-al treilea laptop sustras din locuinta lui Mircea Pintilie), 4 telefoane mobile si mai multe bijuterii, toate fiind ridicate în vederea stabilirii provenientei. În urma cercetãrilor efectuate, s-a stabilit cã Neculai Apetrei, Ioan Purice si Paul Duhalmã sînt principalii suspecti în comiterea unui furt comis în noaptea de 5 spre 6 octombrie 2007, din locuinta lui Dumitru B., din localitatea Tilisca, judetul Sibiu, de unde au furat bani si bijuterii în valoare de 20.000 de euro. Apetrei a fost adus sub escortã la Piatra Neamt, unde urmeazã sã fie prezentat instantei de judecatã cu propunere de arestare preventivã. Apetrei are mai multe condamnãri la activ, pentru furt, plus una de 3 ani, ce dateazã din anul 1993, pentru dezertare.
Tovarãsii lui, Purice si Duhalmã, au fost arestati acum mai bine de o sãptãmînã dupã un flagrant realizat în judetul Bacãu. Politistii nemteni l-au identificat, cu ajutorul SRI Neamt, pe Duhalmã undeva în judetul Alba. Convorbirile telefonice ale acestuia au fost interceptate si asa s-a aflat cã el urma sã se întîlneascã cu Ioan Purice, un individ cãutat de mai mult timp de politisti, pe numele lui existînd un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea pentru tîlhãrie. Cercetãrile au arãtat cã Purice si cu Apetrei au fost cei care au comis jaful de la Tîrgu Neamt.
Anchetatorii au constatat cã tîlharii actionau fie în grup, fie cîte doi, fie pe cont propriu si foloseau moduri de operare diferite, în sensul cã la unele fapte foloseau cagule, iar la altele nu se mai sinchiseau sã le foloseascã. Ei au la activ mai multe jafuri comise în judetele Neamt, Bacãu, Sibiu, Cluj si Alba.

Articol afisat de 1372 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective