Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 20 Octombrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Năduseală degeaba

Subiectul, stors pînă la coaja uscată ca o lămîie, al anticipatelor, a fost abandonat. Înghitit la toate mesele zilei, el a sfîrsit prin a plictisi. Electoratul, băgat în priza acestui cuvînt prin stecherul propagandei de partid si de stat, rămîne inert. În consecintă, mintile din partide si de la Cotroceni au fost puse în lucrare pentru a găsi altceva. Asocierea, avînd ceva lubric în ea, a europarlamentarelor cu tăisul de ghilotină al referendumului pentru votul uninominal, a dat un produs genetic cu desăvîrsire nou. Nu-i nici strut, nici cămilă, nici struto-cămilă. Oricum, dimpreună cu agitatia intrapartinică si zăngănitul de săbii dintre partide, cu bătălia de vorbe si contre dintre palatele Cotroceni si Victoria, se obtine un amalgam care defineste splendid această toamnă romînească. Conectati din mers la noile subiecte, truditorii cu plaivasul sau microfonul vîrît sub bărbia invitatului nădusim de zor să le întoarcem pe toate fetele spre deliciul confuz al publicului beneficiar. Toamna noastră cu gutui si struguri, cu viespi aurii sfredelind dulceata poamelor căzute în livezi, miroase în Bucuresti a chimicale. Chimicalele degajate de fumigenele luptelor politice. Pentru multi dintre noi aceste bătălii sînt sterile si nu au nici un Dumnezeu. A nu se întelege că înversunatele frecusuri sînt apă de ploaie. Nu. Oamenii muncesc în televizoare pînă noaptea tîrziu, guralivii din partide sînt scosi la înaintare, sînt pusi în valoare iscusitii care stiu să-si doboare cu un pumn bine plasat adversarul. Din toate aceste polemici nu lipsesc cuvintele cheie (iată o nouă formulă la modă!). Ele sînt Europarlamentare, Referendum, Vot Uninominal desertate dimpreună în panerul grijii fată de popor. De aici, fiindcă iar mă găsesc de cîteva zile la tară, nu se distinge bine cine are si cine n-are dreptate. Aproape că nici nu contează. Subtilitătile politice de la Bucuresti se pierd lîngă cazanul cu tuică, privit cu o duiosie specială fiindcă tăranii au înteles că Uniunea Europeană nu-l vrea. I-a pus gînd rău. Năduseala abundentă de la Bucuresti (din Parlament, din Palatul Victoria, de la Cotroceni) e percepută vag. Unii o văd ca pe o sclifoseală. Nepricepîndu-i deci „adîncimile patriotice“ nu înteleg nici ciocnirile de vanităti înalte. Nu înteleg de ce atîta traspiratie degeaba. Mai bine, mi-a zis unul care locuieste cît e săptămîna de lungă în cîrciuma de vis-à-vis de casa mea, s-ar hodini o tîră. Ce fac ăia de la Bucuresti măi Gheorghe, l-am întrebat într-o zi. Omul nu era nici beat, dar nici treaz. Cum e el mai mereu. Vezi, zice, pasărea aia de pe cer? Stii cum se cheamă? Pasărea e un uliu mic. Bate din aripi des si dă ritmic din coadă reusind să stea nemiscat în cer. Dar el asudă din greu. Stiu zic, dar nu pot să-i scriu la gazetă numele. Se cheamă, zice el, F...e vînt. Ei bine, asta fac oamenii tăi de la Bucuresti, politicienii tăi. N-am priceput un lucru. De ce sînt oamenii mei si nu sînt, deopotrivă, prin calitatea sa de alegător, si ai lui?
P.S. Sefa editiilor de prînz a AM PRESS mă chestioneză telefonic dacă sînt de acord cu publicarea „pe surse judiciare“ a unei stiri cu anchetarea amantei lui Cioacă. Cine dracu mai e si Cioacă ăsta?, întreb eu sincer nedumerit. Trei muncitori din curtea mea îmi răspund într-un glas, din trei directii diferite. Cioacă e politistul care a omorît-o pe Elodia. Iată, în consecintă, un subiect de larg interes pentru poporul electoral. Nici o reactie la votul uninominal, tăcere desăvîrsită la referedum, căscat plictisit la europarlamentare. Cioacă si Elodia, iată subiectul subiectelor. Si cît se agită, cît transpiră vîrfurile politice de la Bucuresti pentru a multumi poporul!

Articol afisat de 983 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lucian AVRAMESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective