Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Octombrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dascălii amenintă cu greva generală

• prin bugetul Legii asigurărilor sociale de stat pe anul 2008, cadrelor didactice li s-a tăiat dreptul la bilete de odihnă • „lipsa de respect a cabinetului Tăriceanu fată de salariatii din învătămînt a depăsit orice limită“, a declarat liderul de sindicat Florin Florescu • sindicalistii amenintă cu diverse proteste, pînă la greva generală

Dascălii au fost tăiati de la portie la împărtirea biletelor de odihnă pentru anul viitor. „Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Învătămînt si Cercetare Stiintifică Neamt protestează vehement fată de excesul de putere al Guvernului României care, prin proiectul Legii Bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2008, a anulat dreptul la bilete de odihnă a salariatilor din învătămînt. Considerăm inadmisibil faptul că actualul Executiv a eliminat din proiectul legii, printr-o simplă tăietură de condei, sumele necesare pentru acordarea biletelor de odihnă, fără să tină seama că acestea reprezintă un drept alocat prin lege, respectiv Legea 128/1997 privind Statutul Personalului Didactic si Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurări sociale“, a declarat profesorul Florin Florescu, presedinte al Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învătămînt si Cercetare Stiintifică Neamt.
Sindicalistii sînt de părere că guvernantii s-au răzbunat pe dascăli după ce acestia au obtinut unele drepturi în instantă. Printre acestea se numără acordarea unei diferente salariale educatoarelor si învătătorilor care au peste 25 de ani vechie în învătămînt si gradul didactic I, tichetele cadou si se pare că si acordarea salariului minim de 880 de lei dascălilor debutanti care au studii superioare, întrucît acum salariul de încadrare este de circa 700 de lei. „În dispret fată de lege si fată partenerii sociali, Guvernul a luat o asemenea decizie, fără a avea acordul confederatiilor sindicale reprezentative la nivel national si cel al federatiilor ce reprezintă salariatii bugetari. Lipsa de respect a cabinetului Tăriceanu fată de salariatii din învătămînt a depăsit orice limită prin neacordarea biletelor de odihnă, în timp ce pentru functionarii guvernamentali s-a prevăzut un nou privilegiu: acordarea tichetelor cadou de patru ori pe an - de Paste, Crăciun, ziua onomastică si cea de nastere. Eliminarea biletelor de odihnă este o nouă discriminare prin care executivul nu face decît să prejudicieze cea mai defavorizată categorie socio-profesională de bugetari - personalul din învătăîmnt. Guvernul vrea să ne pedepsească pentru că am avut curajul si demnitatea de a apela la justitie, în vederea asigurării respecătrii legilor si acordurilor în vigoare. Probabil că li se pare că avem prea multi bani si trebuie să ne mai taie din ei!“, a mai declarat liderul de sindicat Florin Florescu.
Membrii Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învătămînt si Cercetare Neamt sustin că dacă Executivul si Parlamentul României nu vor compensa lipsa biletelor de odihnă prin acordarea unei prime de vacantă în cuantum de un salariu de bază, ei vor notifica, prin Federatie Sindicatelor Libere din Învătămînt institutiile internationale asupra acestei noi forme de discriminare si se va recurge la toate formele de protest legale, inclusiv greva generală.
În acest an, în judetul Neamt au ajuns circa 800 de bilete de odihnă destinate lucrătorilor din învătămînt, membri de sindicat.

Articol afisat de 1040 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective