Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dascãlii amenintã cu greva generalã

• prin bugetul Legii asigurãrilor sociale de stat pe anul 2008, cadrelor didactice li s-a tãiat dreptul la bilete de odihnã • „lipsa de respect a cabinetului Tãriceanu fatã de salariatii din învãtãmînt a depãsit orice limitã“, a declarat liderul de sindicat Florin Florescu • sindicalistii amenintã cu diverse proteste, pînã la greva generalã

Dascãlii au fost tãiati de la portie la împãrtirea biletelor de odihnã pentru anul viitor. „Sindicatul Liber al Lucrãtorilor din ÃŽnvãtãmînt si Cercetare Stiintificã Neamt protesteazã vehement fatã de excesul de putere al Guvernului României care, prin proiectul Legii Bugetului asigurãrilor sociale de stat pe anul 2008, a anulat dreptul la bilete de odihnã a salariatilor din învãtãmînt. Considerãm inadmisibil faptul cã actualul Executiv a eliminat din proiectul legii, printr-o simplã tãieturã de condei, sumele necesare pentru acordarea biletelor de odihnã, fãrã sã tinã seama cã acestea reprezintã un drept alocat prin lege, respectiv Legea 128/1997 privind Statutul Personalului Didactic si Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurãri sociale“, a declarat profesorul Florin Florescu, presedinte al Sindicatului Liber al Lucrãtorilor din ÃŽnvãtãmînt si Cercetare Stiintificã Neamt.
Sindicalistii sînt de pãrere cã guvernantii s-au rãzbunat pe dascãli dupã ce acestia au obtinut unele drepturi în instantã. Printre acestea se numãrã acordarea unei diferente salariale educatoarelor si învãtãtorilor care au peste 25 de ani vechie în învãtãmînt si gradul didactic I, tichetele cadou si se pare cã si acordarea salariului minim de 880 de lei dascãlilor debutanti care au studii superioare, întrucît acum salariul de încadrare este de circa 700 de lei. „ÃŽn dispret fatã de lege si fatã partenerii sociali, Guvernul a luat o asemenea decizie, fãrã a avea acordul confederatiilor sindicale reprezentative la nivel national si cel al federatiilor ce reprezintã salariatii bugetari. Lipsa de respect a cabinetului Tãriceanu fatã de salariatii din învãtãmînt a depãsit orice limitã prin neacordarea biletelor de odihnã, în timp ce pentru functionarii guvernamentali s-a prevãzut un nou privilegiu: acordarea tichetelor cadou de patru ori pe an - de Paste, Crãciun, ziua onomasticã si cea de nastere. Eliminarea biletelor de odihnã este o nouã discriminare prin care executivul nu face decît sã prejudicieze cea mai defavorizatã categorie socio-profesionalã de bugetari - personalul din învãtãîmnt. Guvernul vrea sã ne pedepseascã pentru cã am avut curajul si demnitatea de a apela la justitie, în vederea asigurãrii respecãtrii legilor si acordurilor în vigoare. Probabil cã li se pare cã avem prea multi bani si trebuie sã ne mai taie din ei!“, a mai declarat liderul de sindicat Florin Florescu.
Membrii Sindicatului Liber al Lucrãtorilor din Învãtãmînt si Cercetare Neamt sustin cã dacã Executivul si Parlamentul României nu vor compensa lipsa biletelor de odihnã prin acordarea unei prime de vacantã în cuantum de un salariu de bazã, ei vor notifica, prin Federatie Sindicatelor Libere din Învãtãmînt institutiile internationale asupra acestei noi forme de discriminare si se va recurge la toate formele de protest legale, inclusiv greva generalã.
În acest an, în judetul Neamt au ajuns circa 800 de bilete de odihnã destinate lucrãtorilor din învãtãmînt, membri de sindicat.

Articol afisat de 1310 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective