Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primii fulgi, primele mari probleme

• lapovita si ninsoarea au afectat 232 de posturi de transformare în judet • vremea se anuntã rea pînã joi, fiind posibile inundatii • s-a primit o avertizare de Cod galben pentru Neamt •

Cãderea lapovitei si ninsorii, ploaia si vîntul puternic din seara zilei de duminicã, 21 octombrie, au fãcut ca 232 de posturi de transformare, patru linii întregi si sase linii partiale sã fie afectate. Aceste defectiuni au apãrut în Tîrgu Neamt, Bicaz, Brusturi, Ceahlãu, Drãgãnesti, Hangu, Moldoveni, Pipirig, Poiana Teiului, Rãucesti, Stãnita, Tarcãu si Vînãtori Neamt. Luni, 22 octombrie, la ora 14, în urma interventiei echipelor E-On, mai erau avariate 58 de posturi de transformare si sase linii de medie tensiune, partial. Alimentarea cu energie electricã era întreruptã în sase localitãti - Izvorul Alb (Bicaz), Costisa, Podoleni, Silistea (Români), Tarcãu si Vînãtori Neamt. „ÃŽn cadrul discutiilor purtate cu reprezentantul E-On Neamt, domnul Adrian Chioncu, acesta m-a informat cã în teren actioneazã doisprezece echipe pentru remedierea defectiunilor si m-a asigurat cã, în jurul orei 19, toate defectiunile vor fi solutionate“, a declarat prefectul Toader Mocanu. Sectia Drumuri Nationale a intervenit în comuna Poiana Teiului, în zona Petru Vodã, si la Bicazu Ardelean, împrãstiindu-se material antiderapant.
Autoritãtile nemtene au fost informate cã pînã joi, la prînz, în judet s-au putea produce inundatii, întrucît existã o atentionare meteorologicã Cod galben. Potrivit acesteia, în acest interval, cantitãtile de apã vor depãsi local 25-30 de litri pe mp si izolat 50, în 24 de ore. „Au fost avertizate toate comitetele locale pentru situatii de urgentã pentru instituirea serviciului de permanentã la sediul primãriei, stabilirea responsabilitãtilor concrete pentru membrii comitetelor, informarea populatiei si a agentilor economici si luatea tuturor celorlalte mãsuri necesare interventiei imediate“, a declarat prefectul Toader Mocanu.
Avertizarea hidrologicã cu Cod galben trimisã autoritãtilor judetene nemtene este valabilã si pentru alte 18 prefecturi din tarã. Existã riscul producerii de viituri pe versanti, torenti, pîraie, cresteri de debite si niveluri cu depãsiri ale cotelor de atentie pe unele rîuri, printre care au fost nominalizate Bistrita si Moldova.

Articol afisat de 1564 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective