Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Aqua Neamt“, asociatie între CJ si consiliile locale

• Consiliul Judetean si consiliile locale care detin retea de apã si canal se vor constitui într-o asociatie • în viitor se va putea stabili un pret unic pentru cele douã servicii, valabil în toate comunitãtile în care se asigurã apã curentã si canalizare •

Consiliul Judetean Neamt si unele dintre consiliile locale care dispun de retea de apã si canalizare se vor alãtura, sub aceeasi umbrelã, pentru a se constitui în Asociatia de dezvoltare intercomunitarã „Aqua Neamt“. Asociatia va avea ca scop realizarea în comun a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii aferente serviciilor de alimentare cu apã si de canalizare, pe baza strategiei de dezvoltare la nivelul judetului Neamt si de furnizare în comun a serviciilor sub autoritatea fiecãrei autoritãti locale. Patrimoniul asociatiei va fi compus din patrimoniul initial (CJ Neamt are o contributie în numerar la patrimoniul initial de 500 de lei) si din patrimoniul pe care pãrtile îl vor da în administrare pentru exercitarea competentelor legate de gestiunea serviciilor de alimentare cu apã si de canalizare.
Venitul asociatiei se va realiza din cotizatiile membrilor sãi si din alte contributii de la bugetele locale, dobînzile rezultate din plasarea sumelor disponibile, în conditiile legii, donatii etc. Conducerea va fi aleasã la propunerea Consiliului de Administratie, format din toti reprezentantii desemnati de autoritãtile locale. Acestia îsi vor alege un presedinte, care va reprezenta asociatia în relatiile cu tertii. Consiliul Director va fi organul executiv de conducere al asociatiei, format din presedinte si încã doi membri, pe o perioadã de un an. „Aceastã asociatie trebuie constituitã pînã la sfîrsitul acestui an. Am aflat cã si-au dat acceptul de constituire si orasul Tîrgu Neamt si municipiul Roman si dupã realizarea asociatiei ne vom bate pentru fondurile de coeziune. Vom avea de realizat masterplanul (caietul de sarcini si lista de investitii) în baza cãruia sã ne desfãsurãm activitatea pentru a ne atinge obiectivele pentru care ne constituim“, a declarat inginer Ioan Pãcalã, director general al Companiei Judetene Apa Serv.
Masterplanul va fi elaborat si actualizat periodic, tinînd seama de nevoile specifice ale fiecãrei pãrti. Sursele de finantare a investitiilor pot fi fonduri nerambursabile, acordate de Uniunea Europeanã sau de institutii financiare, fonduri de la bugetele locale ale autoritãtilor locale, fonduri proprii sau atrase ale operatorului.
Fiecare autoritate localã va aproba tarifele care vor fi aplicarte de operator în aria geograficã corespunzãtoare competentei teritoriale a acesteia, conform politicii tarifare stabilite de asociatie. Preturile vor fi stabilite, ajustate si condificate conform legislatiei în vigoare. De îndatã ce pãrtile vor hotãrî trecerea la un sistem de tarif unic pentru întreaga arie a delegãrii de gestiune, asociatia va avea atributia de a aproba stabilirea, ajustarea si modificarea acestui tarif unic. Fiecare reprezentant al Consiliului de Administratie va avea un vot egal în cadrul acestuia, iar dreptul de vot nu poate fi transmis.

Articol afisat de 1885 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective